söndag 28 oktober 2012

Mitt bidrag till utmaningen...

...som Maja lockat mig till!  Höll ju på att glömma det!


Utmaningen går ut på att leta objekt ur gamla tidningar för att återanvända dem och sy nåt nytt varje månad. Man behöver inte slaviskt följa beskrivningen utan omarbeta som man vill. Jag hittade en Fat Quarter från 2010 i mina gömmor, det var nr 4 och använde stjärnorna till min lila duk som jag sydde i Gårdskär under sydagarna.

Så blev det då ett bidrag i oktober också, nästan utan att jag tänkte på det. Jag ser nu att jag missat att quilta runt stjärnorna... så som jag tyckte var såå snyggt när jag först såg den duken i tidningen! Men det kan jag nog leva med!

Jag kan berätta att det är lite lugnare nu efter skrämskottet tidigare i veckan! Samtidigt vill jag tacka för alla hållna tummar och det stöd ni ger när det händer nåt jobbigt! Det är gott att ha så fina vänner som ni alla är. L. har hämtat sig men är lite orolig för att det ska hända nåt igen och det är ju lätt att förstå. Jag går väl också lite på spänn, men det blir nog lugnare bara det får gå lite längre tid. Inget blir ju bättre av att man oroar sig det vet ju var och en, men att sen omsätta det i verkligheten är en helt annan sak.

Det är kallt utanför vårt gula hus nu och rimfrosten har färgat gräsmattan helt i silver... fullmånen lyser och det förklarar ju kylan. Vi får nog inse att vintern nog kommer lite tidigt i år vare sig vi vill eller inte.

God natt till er från mig.
Bibbi


9 kommentarer:

 1. Roligt när man kan använda sin skicklighet till tävlingar/utmaningar ibland också. Bra att Det är bättre i stugan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gör så gott en kan vet du! Jotack... det är bättre... men nu deppar han över vädret :D
   Hoppas att det är bättre hos dig! Du vet var jag finns om du känner för det!

   Radera
 2. Tävlingar och allehanda utmaningar finns det en hel del av i scrap-världen också, men nu är det väldigt längesen jag kände att jag hade lust att vara med. Det går lite i perioder, det där. Ibland är det väldigt inspirerande att ta sig an en utamning, ibland vill jag hitta på själv! *S* Din duk här ovan är såååå fin!

  Att oroa sig hjälper inte. Nej, det har du så rätt i, men det hjälper inte heller att man VET det. Oron gnager ändå, helt utan proportioner ibland.

  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 3. Duken som Du sytt är vacker utan att Du sytt "utanför stjärnorna", tycker jag. Men det är ju inget som hindrar att Du använder mönstret igen och då prövar på att kvilta runt stjärnorna som de visar i tidningen.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 4. Snygg duk det där... Och din blev fin. Duktig du är som hänger med i Majas utmaning... Jag kom av mej redan i februari, tror jag det var.
  Ha det så gott, kram.

  SvaraRadera
 5. Snygg duk!! Mycket har hänt hos dig under min "bortavaro" har uppdaterat mig nu och känner att jag åter är med på banan ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 6. Duken är jättefin och jag gillar ju lila, som du kanske förstått.
  Skönt att höra att det är bättre med maken.
  Det hjälper ju inte att man VET att inget blir bättre av att man oroar sig, man oroar sig i alla fall. Det har väl med empati att göra.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jättefin duk, Bibbi!
  Jag tycker att det är roligt att du har kommit med på utmaningen-
  Det roliga är ju att det inte är något tvång och att du använder det mönstret du själv vill i denna utmaningen!
  Naturligtvis har du ny lott!
  Kram

  SvaraRadera