onsdag 3 oktober 2012

Nog är det höst...

... och jag tycker allt lite synd om mig! I går var jag till Uppsala och besökte handkirurgen. Det var ju bra att jag äntligen fick komma dit efter lång väntan. Allt gick smidigt och jag behövde inte vänta när jag kom till mottagningen och en trevlig läkare kom och hämtade mig till undersökningsrummet.

Efter de sedvanliga frågorna kände doktorn på mina händer och tittade på röntgenplåtarna. Han berättade lite om mina skador och sa att de behöver åtgärdas om jag ska kunna slippa mina besvär. Man behöver börja med att operera Karpaltunnlarna som förstås är för trånga i båda handlederna... en hand i taget. Det beskedet hade jag väntat mig och det är ju en vanlig åkomma som ganska enkelt kan åtgärds så det oroar mig inte speciellt... om bara L håller sig frisk och kan ta hand om hundarna!

Efter dessa operationer ska utfallet värderas och beslut ska tas om vidare behandling. Ev. ska man prova med cortisonsprutor i tumlederna och om det inte hjälper måste man operera även dessa leder. Men det ligger ju lite i framtiden.... så jag inriktar mig på det som ligger närmast nu. Väntelistan är inte lång så det kan bli operation redan i slutet på oktober månad om jag har tur! Så det kommer väl inte att bli så mycket sytt för mig  på ett tag framöver. Men att slippa ha ont är ju värdefullt... så tar jag gärna en tid som konvalescent!


Jag får väl roa mig med att titta på fåglarna när doktorn har börjat med sitt grannlaga arbete. Vi har riggat upp fågelbordet och laddat med sorosfrön, nötter och talgbollar så det finns mat åt de små liven. Jag ställde upp kameran på stativet och lurade lite på fåglarna genom fönstret på altanen... och med mat både i trädet och fågelbordet brydde de sig inte om mig ett dyft!


Hackspetten är en trogen gäst  i vår trädgård och den skriker högljutt när det är slut på maten.


Nötväckan är en samlare av stora mått och om jag kollar så finns det mat gömd på många ställen. I amplarna på altanen har den varit framme och grävt ner nötter. Den blir säkert lite störd när jag tar bort det hängande matförrådet  inom kort... men den har fler gömställen  i träden och foderbordet finns ju kvar så den klarar sig nog!
Nu får jag sno på med undanstädningen av alla krukor och allt annat som ska in under tak innan vintern. Jag har varit ute idag och plockat in det sista ifrån växthuset... och  nu sår en stor låda med tomater... röda och en del  fortfarande gröna  på bänken tillsammans med en hög gurkor. Det har vuxit lite trots att vädret inte varit det bästa den här sommaren.

Det rör på sig i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland... men nu är det dags att krypa ner i sängen och sova lite så jag orkar med nya tag i morgon!

Ha det gott därute och kram på er
Bibbi

18 kommentarer:

 1. Va skönt för dig att du får händer fixade!Visst tar man lite stillhet bara man slipper värken..Det verkar nästan som om vi blir stilla samtidigt:O)).Kram Immi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog bra att vi får "stilla oss" lite du Immi! Men det blir tufft att klara sig själv med vänster hand i paket... det blir nog lite problemlösande kan jag tro!
   Ha det gott och samla kraft!!
   Kram

   Radera
 2. Skönt att du äntligen fick komma till en läkare,,Vet att du kommer att bli så mycket bättre efter operationen,,har själv gjort en sådan för ett antal år sedan,/kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du har gjort det så fungerar det nog för mig också...tror jag! Du verkar ju inte vara sååå handikappad i dina händer :D
   Kram

   Radera
 3. Åh vad skönt att du får tid till operation. Inte så kul med själva operationen kanske, men efteråt!
  Kramar Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt... efteråt är nog bättre än precis då!
   Kram till dig!

   Radera
 4. Under återhämtningstiden efter Dina operationer kan Du ägna Dig åt att bläddra igenom Dina handarbetstidningar och mönster. Du kan fortfarande träffa Dina vänner på syträffarna och "hålla intresset vid liv", så när Du är bättre i händerna igen är Du "förberedd".

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra idé... jag som funderat vad jag ska hitta på under den tiden!Tack för den!!
   Kram

   Radera
 5. Nog är det höst minsann! Klart det är mycket synd om dig, men det blir bättre efter operationen !!
  Stor KRAM Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch...inte är det synd om mig, det finns ju så många som har mycket svårare saker att ta sig igenom eller tampas med! Jag kan ju bli bra och det är ju nåt det!
   Ha en skön helg med kameran och allt annat!
   Kram

   Radera
 6. Jahaja... stundande operationer både hos er och oss. Hoppas att allt går bra och du blir så mycket, mycket bättre i händerna!

  Kram å kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha du nu får jag nog läsa på lite gissar jag! Så klart att vi ska bli bättre både hos dig och mig!! Hälsa ifrån mig!
   Ha en härlig helg!
   Kram och kli!

   Radera
 7. Nämen vad bra! Då kommer jag att våga fråga dig om ett och annat igen, när fingrarna blir flinkare än någonsin! Det kommer att bli så bra, Bibbi, lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hallå... jag har inget fel på talapparaten eller hörseln!! Fråga på vettja!!
   Visst kommer det att bli bra... att få prata med dig :D :D
   Ha det härligt...med helg och allt annat

   Radera
 8. Haha, det är bra att de sinnena fungerar så bra! Jag kommer då och då på att"åh, DET skulle Bibbi kunna fixa i en grisblink!" och så glömmer jag bort det sen.

  Glömde förut att skriva att fågelbilderna blev så fina - kul med stativ!

  SvaraRadera
 9. Det där med minnet vet du!! Det är färskvara och ska användas på en gång! annars är ögonblicket förbi! Kul med stativ... om kameran sitter på!

  SvaraRadera
 10. Hej Bibbi
  Din förestående operation kan du vara lugn inför, jag har gjort båda händerna och sluppit mycket ont efter det. Det jobbiga kommer efter då man blir väldigt känslig för stötar osv innan det är helt ok. Kroknande, värkande, kraftlösa "griptänger" är inget att ha. Lycka till
  Fina fågelbilder som liknar det jag själv ser utanför mitt arbetsfönster. Jag har lagt några vedklabbar nästan på fönsterblecket och smetar bakmargarin i springorna.Försök med det så blir du ännu mer populär hos pippina.
  Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Christina! Det är skönt att få positiva ord ifrån dig och andra som redan gjort det! Jag ser fram emot "efteråt" när jag kan använda mina händer igen.

   Nån fågelmat vill jag inte ha alldeles inpå fönstren då jag inte gillar när fåglarna mister livet p.g.a närheten till rutorna. Jag vet inte hur många gånger jag hämtat upp småfåglar som blivit liggande efter ett hårdhänt möte med ett fönster. Några... men inte alla har jag kunnat rädda! Men jag kan ju hänga några klampar i träden!

   Radera