fredag 8 mars 2013

Ett brev... ett kort...

... tack Cornelia för det underbara kortet!! Hoppas att du har rätt i dina tankegångar!


Idag blev det extra roligt när KM kom in med posten! Cornelia har än en gång gjort ett alldeles underbart fint kort som hon skickade till oss! Många trösterika ord har hon stoppat in i kortet och ett löfte om att våren kommer med blommor och mannen som då kan klippa gräset igen.
 

 På isidan har hon gjort en snillrik konstruktion som innehåller en påse med sockerärtor som ska sås och vi få lite gott att lägga i salladen till sommaren! Bakom påsen finns ett litet ordspråk förstås. Jag vet ingen som kan göra så fina kort som Cornelia och om jag så försökte i hundra år så skulle jag inte kunna göra såna! 


På baksidan har hon lagt in en liten logga med en hund... så klart!!

Tänk att ett brev kan sprida så mycket glädje som vi så väl behöver i det här huset som visst aldrig ska få lugn och ro!

Vi kämpar på med besök på vårdcentralen var och varannan dag med omläggning av såret som är infekterat sen helgen och det luktade alldeles fruktansvärt. Antibiotika blev utskrivet så sent som i tidags och jag tycker nog att det här är väldigt dåligt skött! Igår ringde vår husläkare och sa att hon... sent om sider... satt med KM.s svar på blodprovet... som togs för två veckor sen och visade attvärdet fortfarande ligger under 100 och han måste ha järnmedicin för det dåliga värdet!! Efter två veckor!! Det känns verkligen inte bra att allt sköts  som med vänsterhanden! Hur mycket kan man montera ned vården egentligen... det undrar jag ? Nu ska såret väl äntligen börja läka med hjälp av antibiotikan... hoppas jag.

Som ni ser så tragglar vi på i samma hjulspår och tycker nog att det kan räcka nu!! Men det gäller ju att inte ge upp och det ska vi inte göra än på långa vägar!!

Ha det gott därute och var försiktiga i det hala väglaget ( som vi har här i alla fall)

Kram
Bibbi

6 kommentarer:

 1. Det ska vara Cornelia till detta! Åh, så fint!

  Att VC sköter sig med vänsterhanden där hos er är nästan för mycket beröm! Så dåligt! Annat är det på mitt lilla Lakritsställe - där träffade jag bara sköterska igår för koll, men doktorn fick syn på mig och förhörde sig genast om hur det var med det ena och andra. Värme och omtänksamhet!

  Roligt ändå att läsa att det var Mannen med Guldbyxorna som själv hämtade in posten - nu hoppas vi verkligen att det går på rätt håll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu... det är ingen annan som kan detta... jag blev ju bara sååå glad!!

   Jag önskar att vi kunde byta vårdcentral... men det är ju svårt för oss hör uppe på gränsen till nästa landsting! Men jag är glad över att du blir omhändertagen på ett bra sätt. Så ska det vara!!

   Jo... han kan hämta posten och åka iväg till VC själv så det går fra
   måt med det kroppsliga... bara oron ger sig så blir det nog riktigt bra!
   Nu måste jag kolla "mina" bloggar som inte fått nåt besök på ett par dagar!!
   Ha det gott i sol och kyla!

   Radera
 2. Det är så tröttsamt. Allt tar så lång tid. Och ingen riktigt bryr sig heller, känns det som ibland.

  Nu håller jag tummarna för att såret läker, att järnmedicinen sätts in pronto och att allt går åt rätt håll med lite större hastighet än förut! Nu är det ju tredje dagen efter antibiotikans första (om du hänger med i resonemanget) och då ska det väl börja märkas lite skillnad. Tror jag.

  Skönt iallafall att Posten skötte sig som den skulle. Alltid något.

  Ha det så bra som ni kan! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK NELA!!! Så underbart fint ditt kort är!!!Det står på köksbordet strålar med hela sin glans!!

   Nog kan man väl bli lite galen på dem i alla fall?? Jag undrar vad de har för sig egentligen... har svårt att tro att de vårdar patienter!! Men som du säger ska det väl bli bättre nu och kanske tom. börja läka!
   Nu ska jag surfa runt lite och se vad som hänt på "mina" bloggar de senaste dagarna!!

   Ha en härlig helg trots att de hotar med kallt väder!
   Kram och kli till Ida

   Radera
 3. Vilket fint kort och vilken omtänksamhet , härlig glädje att hämta in posten och finna det där. Hoppas nu allt blir bra . Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. visst är det fint!? Hon är duktig... hon Cornelia!
   Nu hoppas vi på ett slut på elände i det gula huset!
   Ha en härlig helg och klia skäggen.
   Kram

   Radera