lördag 2 mars 2013

Trådförvaring är inte fel!


Inte är det nåt märkvärdigt...men det har sysselsatt mig en del timmar i alla fall. Med många avbrott då förstås för annat som inte kan vänta! Så bra att bara kunna ta den lilla väskan när jag ska iväg på quiltträff och veta att jag har tråd med mig! Det finns plats för många trådrullar.Tänk stt jag kunnat sy kanten för hand hela långa vägen runt. Där ser man vad läkarna kan göra med sin kniv, nål och tråd nu för tiden. Hur bra ska det inte bli då jag fått åtgärda den andra handen också?! när det nu kan bli!

Nu har det snart gått fyra veckor sen KM blev opererad och såret läcker fortfarande och stygnen är kvar för att inte riskera att såret spricker uppi hela sin längd! Nån infektion har inte visat sitt fula tryne och det känns väldigt skönt! Två månader dröjer det till nästa operation ska göras. Den är redan inplanerad och det är bra för det andra bråcket har redan börjat ställa till det.

Snön ligger fortfarande i stora drivor här och det lär dröja innan vi får vår här även om det har varit några fina dagar. Fast nu blåser det alldeles hemskt och då får jag genast tillbaka huvudvärken som plågat mig såå länge. Så här gäller mössa på djupt nerdragen över pannan när jag ska ut på hundprommis!

Nu ska jag hoppa i säng och sova lite innan det är dags att ta itu med nästa dags vederbödor!

ha det gott och var rädda om er och varandra!
Kram
Bibbi

16 kommentarer:

 1. Fiffigt, snyggt och smart! Vilka finurligheter du syr, Bibbi!

  Mössa nerdragen långt över öronen har jag länge. Tidigt på på hösten och sent av på våren... nästan sommaren! Det bara måste man ha.

  Det är så konstigt med sår som inte läker. S's senaste op-sår ville ju inte heller läka, trots att det inte var nån infektion (sa de iaf). Sen fick han ändå en antibiotikakur och vips, så läkte det. Inte heller där tordes de ta stygnen när stygnen skulle tas, för då skulle alltihop riskera att spricka.

  Låter tyvärr alltför likt, det här.

  Men att de faktiskt lyckats fixa till din ena hand är ju fantastiskt bra!

  Ha det gott, mitt i natten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns det en och annan nattuggla... precis som du och jag!!
   Mössan är ett måste för min del... men varför inte när det hjälper!?
   Sårläkning har jag slutat fundera över... det blir visst som det blir med dem! Fast det är inte riligt med öppna sår förstås!
   Här blåser det fortfarande ishavsvindar och det gillas inte!
   Ha en fin söndag och hälsa!
   Kram och lite kli till Ida!

   Radera
 2. Jag hoppas verkligen att allt ordnar sig för er!
  Här blåser också och en hel del snö har försvunnit de senaste dagarna.
  Just nu har vi så halt så man är livrädd att gå ut och promenera!
  Ingen dålig trådväska du sytt!!!
  Både fiffig och snygg!

  Kram
  Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhhh... den eviga blåsten som är iskall och vägarna halkiga och knöliga!
   Trådväskan kommer ifrån Quiltbiten och har sex fack för tråd...bra tycker jag!
   Du borde väl sova vid den tid du skrev här i natt?? Man måste ju sova även om det är svårt!!
   Ha en skön söndag och klia Raja lite från mig!
   Kram

   Radera
 3. Vilken trevlig trådväska du sytt, verkligen användbar...Skönt att det går på lite rätt håll när det gäller sjukdomarna...O inte har vi någon vår här nere i söder heller, trots att jag varit på vårmarknad i helgen:O))
  Kramar.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir en och annan grej gjord i alla fall! Den sväljer all mina "vanliga" trådrullar med sina sex fack. Nu vill jag ha vår och lite värme istället för den eviga blåsten som går genom märg och ben! Jag fryser!
   Kram

   Radera
 4. Din trådväska blev jättefin, i höstas köpte jag det mönstret och det finns både plast och tyg hemma så endera dagen sätter jag igång med den. Tycker också det verkar så praktiskt med bra överblick över trådrullarna. Håller tummarna att såretd snart läker ihop på din man!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart du ska sy den! Lite bökigt är det med den där plasten... men det går. Bra blev den!!
   Kram

   Radera
 5. Trådväskan som Du sytt är otroligt fin, tycker jag. Dessutom har Du ju valt ett helt perfekt tyg till att sy i. Så tror jag att det är en praktisk väska som Du har sytt också!

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo du... den är verkligen bra och man ser genast vilka trådar man har eller inet har!!
   Ha det gott i blåsvädret!

   Radera
 6. Trådförvaringen är så bra, ligger på min ska göra-lista... :)

  Visst är det skönt att kunna använda handen som normalt igen... lite otroligt faktiskt va de kan göra, de där doktorerna.
  Men vi vet ju sen tidigare att kniv, nål o tråd är bra.
  Hoppas nu bara att käre maken blir bra också.


  Ha det gott, kram o trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sy den!!
   Att kunna använda handen normalt igen är jätteskönt... men det var inte så bra att bära säckarna med hundmat och fågelfrö. Det att i under flera dagar... dumt av mig!
   kramen till dig!

   Radera
 7. Trådförvaring så fiffigt , här blåser det oxå men idag är det vårliga vindar och de är njutbara men än vågar jag inte förpassa mössan långt in i garderoben för kung bore han är inte att lita på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blåsten är nog min värsta fiende och mössan sitter på länge än... sen blir det keps ett tag! Här har varit buskallt idag... inget roligt promenadväder alltså men ut måste man ju i alla fall!
   Ha det gott och klia skäggen!
   Kram

   Radera
 8. Nog är den fin, väskan! och blir det, som med plasten, bökigt brukar du ju alltid lösa det extra bra.

  Såg en sån fin mössa i ett fönster på Sysslomansgatan igår, och tänkte på dig: den var i vacker typ quilt/broderi (hm, jag kan ju inte termerna) och modellen var en typ basker, fast med bred resårmuff - jättesnygg var den!

  Ner med blåsten!

  SvaraRadera
 9. Varför tog du inte en bild på den fina mössan?? En bild säger ju mer än tusen ord vet du väl? Men den finns kanske kvar nästa gång du går förbi!
  Ner med blåsten... Ja!! Ska vi starta en namninsamling kanske??
  Ha det gott och klia gullankan från oss!!

  SvaraRadera