måndag 25 mars 2013

Vintern fortsätter...

... att lägga krokben för våren!

 
Snön ligger fast i ett tjockt täcke och spåren visar på stor trafik runt fågelbordet. Inte bara runt utan också uppe på matstället!! Ekorren struntar rakt i att fågelbordet vilar på en rostfri stång... som borde vara svår att klättra upp på. Den klättrar ändå. Hungern vet inga gränser! Man kan äta även om man sitter upp och ner när man är en ekorre!
 
Solen värmer ju... men den rår inte på snön så värst mycket. Här kan hundarna gå ut ifrån tomten rätt över staketet utan att klättra... så det dröjer allt innan de kan få friheten att vara ute i solen utan minutiös övervakning! Man kan ju undra hur lång tid det ska ta innan all denna snö är borta?? Det är bara att gilla läget och vara glad över att solen ändå skiner. Men jag längtar efter mina snödroppar och krokusen som brukar svämma över i rabatterna åtminstone i början av april.
 
 
Den här bilden tog jag den 26 mars förra året... det kan man väl kalla en dröm! Snön ligger nu mer än halvmeter tjock över den rabatten! På altanen har vi en jättehög som når upp till räcket och utanför når snön upp till altanfönstren! Är det nån som vill ha lite snö... den är gratis!!??
 
Annars är det bra i vårt gula hus... KM är snart fri ifrån besöken på vårdcentralen och det är en månad kvar innan det är dags för nästa operation. Jag har börjat känna att det är dags att vårstäda lite... men det liksom hakar upp sig när jag tittar ut! Fast det är väl bara att ta tag i det annars blir det ju inte gjort.Vårsolen är ju väldigt avslöjande när det lyser in genom fönstren! Det ska väl fram nån liten påsktupp och lite annat för jag har hört att det är påskvecka nu!!
 
Ha det gott alla
Kram
Bibbi8 kommentarer:

 1. Den 26:e hade du alla dessa snödroppar och den 27:e badade jag i Anksjön, från klippan! Fast året innan var det ungefär som nu - bara att bita ihop. Ekorren ser vacker och välfylld ut, sån tur att den har dig!

  Så skönt att höra att det rullar på bra med dig, mannen och skäggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så olika det är år ifrån år! Jag hoppas att du INTE badar i Anksjön nu... om du ens kan hacka dig genom isen!!
   Ha det gott och klia Ankan!!

   Radera
 2. Visst känns det lite hopplöst mellan varven med all denna snö och nattlig kyla, men nån gång ska det väl ge sig så vi kan få njuta av vårblommor ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får försöka hålla modet uppe trots allt du Lizzan! Det kommer antagligen bättre tider... om vi har lite tur!Men blomorna dröjer nog de!
   Kram

   Radera
 3. Oh ja de små sötnosarna är mycket duktiga akrobater.
  Jag hade precis en som var här framme på trappan och fick lite
  nötter av mig.
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite olika fårån år till år hur tama de blir. Det är roligt att ha dem så nära... trots stt de tränger undan fåglarna lite emellanåt! Nötter gillas skarpt!
   Ha det gott

   Radera
 4. Fina bilder på ekorren. Såklart att alla djur, inte bara fåglar, behöver äta!

  Påsktuppar? Äh, det struntar jag i. Påsk får det bli, men jag hoppar över det där med pynt å sånt. Lite ägg blir det förstås ;)

  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så befriande att du skippar tupparna också. Jag är ingen påskfirare och tar pliktskyldigast fram nån liten dekoration som snabbt åker ner i lådan igen! Det blir fåglarna där ute som får vara vår dekor tror jag!
   Ha det jättefint ni med!

   Radera