tisdag 19 mars 2013

Jag jobbar i det lilla...

... annars blir det nog ingenting alls!


Ett litet fodral till KM:s lilla läsplatta är nog ett lagom stort projekt för mig just nu... tror jag!


Idag är det full vinter igen... den smutsiga senvintersnön är åter täckt att vit snö och det blåser kallt! Termometern visar - 4 grader... men det känns mycket kallare. Hundarna trampar igenom skaren och de gillar inte det riktigt. De ser ut som Bambi på hal is.  Så de trampar försiktigt omkring när de kommer ut på otrampad mark. Det syns tydligt hur de försöker spärra ut tårna för att få större trampyta! Vi längtar verkligen efter solen och riktig dagsmeja som sätter ordentlig fart på snösmältningen så snön hinner försvinna innan midsommar!

Jag och hundarna är ensamma idag då hussen åkt till Uppsala på ett besök och man blir borta hela dagen... då man... som vi... bor i utkanten av länet. Att ta bilen till Akademiska är detsamma som att missa sitt besök... så det är därför sjukbussen som gäller för oss.

Vår lilla kråka, Hilda, har återigen talat om att jag är hennes lilla valp och att jag ska lyda när hon säger till att det är dags för mig att komma till henne och dia! Det betyder att jag ska klia henne på magen en liten stund... sen är det lugnt i tre - fyra timmar innan hon säger till igen. Hon slickar mig tillgivet på handen medan jag kliar henne lite... tok fia... kan hon inte se att jag är alldeles för stor för att vara hennes lilla valp?? Men det är väl så att instinkten är starkare än förnuftet!

Här börjar det allt mindre likna en vårdcentral... såromläggningarna är inte så täta längre och såret verkar läka bra inifrån. Det kommer inte så mycket vätska längre och det är jätteskönt att slippa ora sig för det! Den nya operationen närmar sig med stormsteg och halva tiden har nu gått. Men jag hoppas att man tar det säkra före det osäkra nästa gång och skickar med antibiotika inför hemresan!!

Men på det hela taget är det ändå lite lugnare här i det gula huset och vi ser framåt igen! Jag tycker nog att det är dags att vi får njuta lite solsken nu!

Var försiktiga med isen som ligger där och lurar under snön!!
Kram
Bibbi 

10 kommentarer:

 1. Fint fodral! Små saker är också saker och lite balsam för själen att få skapa med händerna är det allt.

  Det andra... med is och snö och sår och elände och väntade operationer och... och.. och... ja, det är det där som är själva livet emellanåt och det är bara att försöka ta sej an det så gott det går.

  Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch... vad jobbigt det ser ut när du radar upp allt så där! Men allt går när man måste! Men snö och halka skulle inte finnas NU i alla fall!!
   Kram

   Radera
  2. Det var inte meningen att det skulle bli jobbigare. Sorry. Beta av en sak i taget, så är listan snart slut. Tänk så.

   Radera
  3. Som vanligt har du helt rätt!
   Kram

   Radera
 2. Fint fodral i härligt tyg. Så undrar jag varför man säger hundväder.Våra hundar som vi hade gillade heller inte oväder hoppade över vattenpölar. Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den frågan kan man ju ställa sig! De lilla bryr sig inte om regn och oväder... men den där försvunna skaren gillas inte!
   Ha det gott du med!!

   Radera
 3. Vilket fint fodral, lite sol och värme är att önska så snön kan försvinna och vårblommor titta fram. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur har ni det där nere i skåneland?? Trött på snö och storm? Det är jag i alla fall!
   Klia skäggen och kram

   Radera
 4. Det var ett käckt fodral Du sytt till läsplattan, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läsplattan behövde ett dammskydd där den ligger och väntar på att nån ska prova den!!
   Ha det gott

   Radera