onsdag 10 juli 2013

Ett oväntat... men trevligt besök...

... fick vi idag! Vid ett telefonsamtal på förmiddagen fick vi frågan om vi ville ha besök!!


Det var Cornelia och Sture som var ute på en tur rätt långt söderut och de var nu på väg hemåt... men tänkte sig en liten visit hos oss! Vi har ju haft kontakt på via våra bloggar och hemsidor under många år men aldrig träffats... så det kändes extra roligt att de ville komma. Cornelia är ju en väldigt duktig scrappare  och det senaste kortet vi fick står fortfarande och tronar på köksbordet!


Några trevliga timmar fick vi och här berättar Cornelia visst nåt väldigt invecklat... med tanke på hennes fingerfärdighet. Din bild blev ju bra Sture!


Vi hade mycket att prata om och tiden rann iväg. Så var det dags för dem att fortsätta sin resa hemåt till Sundsvall. En fin och minnesvärd dag blev det och vi träffar dem gärna igen!


Den första dahlian har äntligen slagit ut! Allt blev ju så sent i år... men desto mer glädje blir det nu!

Dagarna har gått sen jag sist skrev nåt och det har haft sina randiga skäl. Jag har råkat ut för att mina fötter svullnat upp och liknar mer elefantfötter än mina vanliga tunna bla´n. Svullnaden har inte velat ge med sig ens under nätterna och jag känner av en väldig trötthet. Igår var det dags att ringa vårdcentralen... igen då! Det blev en remiss in till Gävle för att leta efter en eventuell propp... då doktorn inte kunde finna nån riktig förklaring till svullnaden. Han var väldigt osäker... men ville vara på den säkra sidan och det är ju bra!

Det blev många timmar i väntan på olika stolar på akuten så väl som röntgen. Ett klart besked fick jag dock...  inga proppar finns i mina ben och det var ju skönt! Men problemet kvarstod ju och en massa prover, blodtryck och EKG togs på både vårdcentralen och akuten. En tänkbar diagnos är hjärtsvikt och jag ska nu återremitteras till vår egen vårdcentral för utredning och behandling. Jag undrar i mitt stilla sinne vad de kan tänkas vilja göra så här i semestertider? Inte kan jag väl med lugn och tillförsikt se att de kavlar upp ärmarna för att ta reda på vad jag har för fel? Eller är jag orättvis då? Men hjärtat leker man ju inte med! Jag tycker allt att det ska vara slut på sjukdagar för mig nu!

Trädgårdsrenoveringen kom av sig igår då det var alldeles för varmt för att dela och flytta plantor... så det får anstå till svalare dagar... vi har ju ändå fått en hel del gjort... även om det inte syns så tydligt då de tänkta rabatterna inte är färdiga ännu. Jag vet ju hur hårt de jobbat och är väldigt glad och lättad över den hjälp jag har fått! Jag hade aldrig kunnat göra det själv det är då helt klart!

Nu känner jag att den här dagen nått sitt slut för min del och jag ska bara... dom ungarna säger... kika lite på "mina vanliga bloggar" innan jag stänger ned för den här dagen.

Ni ska ha det gott och vara rädda om er!
Kram och kväller till er.
Bibbi

12 kommentarer:

 1. Jag ser då inte alls ut att trivas hos er, vilka hemska miner jag gör?!!
  Men trivdes, det gjorde jag! Tack igen, för att vi fick komma sådär oanmälda ur "tomma intet", liksom...

  Hoppas verkligen att de kan hitta någon vettig orsak, och bot, mot dina svullna fötter!

  Kram och kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina miner var det minsann inget fel på... du hade ju nåt att berätta!! Då min minspelet lite ansträngt... men vad gör det om det man vill säga når fram!? Det var ju så roligt att få träffa er om än bara för ett par timmar!!
   Jag hyser inte så stort hopp om vår vårdcentral... men hoppas så klart att de ska vakna till och inse att de har ett jobb att göra med det här "skravlet" till kvinna!

   Kram till er och kli till Ida

   Radera
 2. Tänk vad roligt med detta besök ni fick! Och, hahaha, Cornelia ser verkligen ilsken ut på de två översta bilderna ;) men sen så!
  Roligt också med en bild på Mannen med Guldbyxorna.

  Du skrev någonstans, jo det var när Ida snott pizzakartongerna, om att du minsann känt en hund som stod uppe på bordet och stal kaka för fulla muggar. Jag vet då inte ALLS vad det kan vara för en förskräcklig hund! :P

  Även om dahlian är underbart fin så är bra att du fick remiss och vissa saker friförklarade. Hoppas att du fick lite vätskedrivande med dig hem åtminstone, så att hjärtat slipper anstränga sig så. Hoppas också att du tar det lugnt och inte "ska bara göra" hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jätteroligt att de kom så där alldeles otippat... tänk om du också hade varit med ...det hade varit ännu roligare det. Men man kan ju inte få allt här i världen!
   Jag förstår att ditt minne är liite suddigt när det gäller kaktjuven på köksbordet hos oss! Men det är redan en anekdot och glöms inte!! Den då vindögda, fina Embla smaskande på det som fanns kvar... är ett minne det!

   Radera
 3. Visst är det skoj när man får oväntat besök, lite som ni får ta det som det är! Du behöver säkert sitta högt med dina fötter, vila mera och så skylla lite på värmen...och så vätskedrivande om du inte redan fått det! Var rädd om dig! Kram ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oväntat besök är trevligt och speciellt när det är nån man känner... men aldrig träffat!
   Mina fötter är ett kapitel för sig de. Jag har aldrig nånsin känt av svullna fötter och har ovanligt tunna fötter som nu är elefantstora! Jag har fått Furix och nåt som heter Enalapril och det är väl bara att stoppa i sig det. "Toaspringet" började omgående och nu kan jag knäppa byxorna igen. Jag hoppas att vårdcentralen vaknar till och undersöker ordentligt den här gången!

   Var rädd om dig du med när du far fram på cykeln!
   Kram

   Radera
 4. Ja, Nu är det dags att Du gör det du bett mig om så många gånger!
  TA DET LUGNT!!!
  Var rädd om Dig och låt bli trädgården!!!
  Så roligt att Cornelia kom på besök, det skulle jag också göra OM jag bodde lite närmare!!!
  KRAM//Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du Maja! Jag kan inte göra annat än just det. Ibland får man faktiskt ge sig och där är jag nu! Om vi bodde närmare varandra skulle jag komma till dig med och sitta i Paradiset med dig och fnula på nåt projekt!!
   Kram och kli till Zacke

   Radera
 5. Trevligt med överraskningsgäster. Inte bra det där med dina fötter, jag har hört om motsvarande fall här i Österbotten i sommar och orsaken har varit en bakterie.
  Hoppas att det ordnar upp sej snart!
  Kramar från Finland

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej det är inte bra med fötterna... men alla prover ser fina ut och ingen kan annat än gissa! Jag ska påtala det du skriver om!
   Ha gott i Österbotten och njut av sommaren
   Kram

   Radera
 6. Alltså, Bibbi, hur är det? Har det blivit bättre, tro? Oroliga hälsningar från Schnauzerstugan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du Hillevi... nog kan man säga alltså??!!Nä.. inte bättre, men vet du vad? Jag tror jag skiter i vad det är och trallar på så mycket jag orkar. Fast det är ju det som är kruxet...tröttheten! Men det löser sig på nåt sätt!
   Du ska inte oroa dig utan njut av sommaren och bada på i alla sjöar du hittar!
   Kram och kli

   Radera