fredag 26 juli 2013

Sommaren pågår...

 ...medan vi trasslar oss fram med annat!


Det är nu fredagskväll och KM har kommit hem ifrån sjukhuset och han mår ganska bra. Det är skönt att operationen är gjord och nu hoppas vi på att allt ska gå bra även i fortsättningen.

Jag har haft sällskap av barnbarnet Emma under de senaste dagarna och hon har hjälpt mig med hundpromenaderna och lite av varje. Det har varit skönt att ha henne här... men idag har hon åkt tillbaka till Enköping där hon bor. Men bara för att packa ihop lägenhetens innehåll för att flytta tillbaka till Gävle igen. Det blir gott att ha henne på lite närmare håll.

Mitt läkarbesök på igår gav lite ljus över vad jag drabbats av... kanske. Det kan vara en kvardröjande infektion efter den rediga förkylning jag hade över midsommar och tiden efter. Min läkares handledare... en liten kinesisk kvinnlig läkare... som verkade veta vad hon pratade om sade att när viruset avtar i luftvägarna kan det söka sig till bindväven på annat ställe i kroppen och orsaka problem som mina. Om det är det så kan det ta omkring 5 veckor för det att läka ut. Men det kan också vara infektion i lederna och jag fick lämna ett remaprov och sänka då den var förhöjd vid senaste besöket. Så jag får vänta på provsvaren och använda mina snygga strumpor i den här väldiga värmen! Tröttheten är nåt som hör ihop med båda de tänkbara anledningarna till klumpfötter och svullna händer! Inte blir det bättre av alla gråboskog som nu blommar överdådigt överallt!! Det är nåt för en allergiker det!

Så kan det se ut i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland en kväll i slutet av juli... när värmen hänger kvar och orken är förbrukad av att göra mest ingenting! Jo... jag har fortfarande en låda med icke planterade tagetes!!

Skön kväll till er
Kram
Bibbi

16 kommentarer:

 1. Låt de ickeplanterade stå!
  De blommar väl fint där de står!
  Kanske inte lika stort och mycket, men ändå!
  Ta hand om dig Bibbi!
  kram//Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Maja... så kan man ju också göra! Enkelt och bra. Jag gör så gott jag kan med att ta hand om mig , andra och annat.
   Ddt v
   Blir nog bra ska du se.... så småningom.
   Ta hand om dig du med!
   Kram

   Radera
 2. Så bra att L kommit hem och mår skapligt! Och bra att du haft god hjälp av Emma. Och hur bra som helst att du fick komma till en läkare som lyssnade och hade lite idéer, iallafall. En början är alltid något!

  Håller tummarna för att allt, allt går bra framöver också!
  Kram å kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har vi gjort en del av det som ligger i agendan... sen är det bara att beta av allt eftersom vi orkar och kan.
   Vi strävar vidare.
   Kram ock kli

   Radera
 3. Ta hand om dig och maken , hälsan går före allt, även sömnad :)
  Må så gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vägen framåt som gäller... sen kan jag nog sy igen!
   Må gott du med och tack för att du tittar in hos mig! Känn dig välkommen åter.

   Radera
 4. Det var ju väl att du åtminstone fick en bra teori om din nya skostorlek! Då ser vi fram emot snar förbättring och att även MMG (mannen med guldbyxorna) läker precis som enligt planen.

  Åh, är gråbo också jobbigt - hela din kropp har fått gå i försvarsställning denna pollenrika sommar och nog kan även det ge trötthet utanpå allt annat också.

  Ta det lugnt och hundarna har dessutom hela den inhägnade tomten, dem går det ingen nöd på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det känns skönt med en liten ide om vad det man vara för fel. Sen får jag väl vänta och se. Vi kämpar på och sitter nu här med två skräckslagna hundar som nog skakar sönder huset om åskan inte ger sig iväg snart. Det är hemskt att se dem sååå rädda.
   Gråbo är nog det som är det värsta... jag kan inte vara i bilen utan att hosta sönder mig, om vi inte stänger all ventilation utifrån när de är på gång.
   Hoppas att ni har haft en fin dag idag!

   Radera
 5. Jag blir lika glad varje gång som Du visar bilder från Din härliga trädgård. Det ser ljuvligt vackert ut vid det gula huset mellan hav och sjö.

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att isa de bästa bitarna!
   Ha det gott i sommarvärmen!

   Radera
 6. Så härliga bilder från din trädgård!! Hoppas det blir ordning på er hälsa nu!!
  Stor Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra med foton... då kan man visa det som är någorlunda okej och lämna det andra utanför bild! :D
   Hälsan skulle vi vilja stämma träff med i det här huset!!
   Store kram tillbaka

   Radera
 7. Såå fint ni har det i trädgården, jättefina foton på blommorna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du... man visar de bästa ställena!! Vad roligt att du tittar in! Det börjar närma sig syträffar igen... hoppas vi ses då!

   Radera
 8. GRATTIS idag, på Din Dag!

  Jag hoppas att posten sköter sig och levererar nåt till dej idag!

  Kram!

  SvaraRadera
 9. ja dessa virusar och infektioner,kan vi inte be EU förbjuda dem!!Hur som helst Krya på Dig!!Bambikram

  SvaraRadera