fredag 5 juli 2013

Gamla nyheter blir som nya...

...när datorn fungerar igen!

1q

Jag gick ut för att ta lite "förebilder" en dimmig kväll innan trädgårdsfirman skulle komma... det som syns här är ju rena djungeln. Jag undrade i mitt stilla sinne hur de ska kunna få nån ordning på detta!!?? Här finns två rododendron väl gömda under vilt växande vallmo och kirskål!


Här  påbörjade jag en rabatt för ett par år sen... men sen hann eller orkade jag aldrig tillbaka till den. Nu ska det förhoppningsvis bli ändring på det!


Det är inte så svårt att luras med kameran! När man inte vill visa det fullständigt kaoset zoomar man bara in på blomman eller det man vill visa!! Spaljéerna är inköpta och ska sättas upp innan det är dags för nästa steg i förvandlingen av vår trädgård! Kaprifolen klippte jag ner hårt förra året och den har inte blommat i år... men nästa år är den lika fin som förr! Irisarna ska delas och det blir många nya plantor av dem!


Clematisarna lever ett förtvinande liv och behöver verkligen få komma upp i sina spaljéer... det är nåt som jag måste göra innan veckan är slut... med andra ord i morgon! Hoppas att jag kan reda ut alla slingrade rankor! Penséerna är väl fina i alla fall?? Gångarna kommer mina söner hit och fixar när trädgården är klar! 


Tjejerna kom på måndagen vid niotiden och vi gick runt och tittade på det jag önskar att de ska ta tag i. Det blev en diger lista... men med tanke på att de har två dagar på sig så får vi se vad de hinner med!


Firmans namn hade jag så klart trasslat till... men så här heter den och ingenting annat!!


Det här är Helena... som nån kanske känner igen ifrån 7:ans tv-program "Trädgårdshjälpen" som gick i våras... Hon är en av de två som driver företaget.Marie är den andra kuggen som det hela att fungera! Tillsammans jobbar de väldigt bra och är glada och positiva, trots att de tog på sig ett hästjobb genom att vilja göra det här.
Vi har ett stort stenparti som ligger utefter vägen... det är en sorglig historia... som de nu ska försöka få nån ordning på!  Det blev mest rensning den första dagen. De fyllde den ena skottkärran efter dem andra och verkade aldrig tröttna.


Plötsligt kunde vi se de ömkliga rododendronplantorna som nu kan få ett bättre liv...


...och det täta buskaget har blivit transparent och man kan se vad som finns bakom det! Mycket ljusare blev det ju också!Buskarna är nedklippta till en bra höjd och det går att komma runt stenpartiet utan att behöva använda en machete för att bana väg med! Stenarna i framkanten kommer att få en ny plats... då den lilla dammen som fanns där aldrig riktigt kom till sin rätt.


Jag hade ju tänkt att jag skulle hinna vara med och hjälpa dem lit...e men matlagning och och kaffeförberedelser tar mycket längre tid än jag tror när jag planerar... så de fick jobba på själva den mesta tiden.


Den här rabatten blev färdigställd idag och här börjar dagen lida mot sitt slut . Två rätt så nöjda tjejer ställde glatt upp för en och annan bild!


en bild till passade jag på att ta innan de packade ihop efter den härliga dagen!


Här har gången fått en liten omgång och den vildväxande rödplistern har tuktats ordentligt!

8 kommentarer:

 1. Åhh vad härligt att få proffshjälp! Vilken toppenbra present från barnen! Kramar Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan bara ana till en del vad skönt det är... tror jag!! Jag njuter för fullt och det går mycket lättare nu att göra det som finns kvar att göra!
   Kramar till dig med

   Radera
 2. Ser ju att du har en stor trädgård, och tjejerna får mycket jobb. Men det blir säkert bra i slutändan, spännande.... Kram till dig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du den är stor.... ändå använder vi bara två tredjedelar... den andra delen har vi helt glömt att den finns. Jo...den klipps förstås! Det finns hur mycket jobb som helst för den som orkar! Men jag känner ju att åren gått medan jag krupit i rabatterna.
   Kram och go helg till dig

   Radera
 3. Alltså… det där verkar ju toppen. Kanske något jag skulle överväga också…?

  Skönt att datorn - fönstret ut mot världen fungerar igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart är det nåt för dig som har två trädgårdar!! Det finns säkert nån rättskaffens firma som du kan anlita! Det skulle vara bättre än att du ska slita ihjäl dig!
   Fönster mot världen ...det var bra!!
   En skön söndag till er

   Radera
 4. De är inte bara väldigt duktiga och effektiva, de är mycket dekorativa i din trädgård också, de där glada tjejerna!

  Och fint blir det ju, verkligen!!!

  Bra att du fått ordning på datorn också, det känns fint tycker jag!

  Kramar och massor med kli bakom öronen, eller var de nu gillar det, dina skägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du...kanske skulle jag spara dem som dekoration? Nä...det här jag då rakt inte råd med förstås. Men de jobbar då verkligen på dessa två duktiga tjejer.
   Kliet passar nästan överallt så de tar tacksamt emot.
   Krya och kli till er med och en härlig söndag

   Radera