lördag 7 juni 2014

Juniblocken


Så har jag då plockat ihop juniblocken... och nu närmar vi oss slutet på riktigt! Jag trodde nog inte riktigt på att jag skulle sy alla 100 blocken... men det gick ju bra och nu är det bara resten kvar!

Det mesta går fortfarande på halv maskin... knappt! björkpollenet hann ju knappt avta förrän det var dags för nästa omgång och det är gräsen som blommar med sällan skådad kraft. Men så är det ju med allt denna konstiga sommar. Kallt och regnigt är det och det gillar visst växtligheten. Midsommarblomstren har snart blommat över... så snart är väl sommaren slut!

Här har det kommit ett resultatbesked på KM:s magnetkameraundersökning och det var inte så värst muntert! De tre nedersta kotorna är komprimerade. Som om det inte skulle räcka finns det en cysta i eller i ryggmärgskanalens omedelbara närhet som har minimerat det fria utrymmet i kanalen till mindre än hälften. Det måste åtgärdas på nåt sätt... men när i tid det kan ske står väl skrivet i stjärnorna! Det är ju sommar!! Först ska det ju till ett besök på ortopeden och sen... Det är ju så jobbigt att vänta när det är så besvärligt med att kunna gå  och överhuvudtaget göra nånting!

Så den här sommaren lär inte bli bättre än den förra... vi ska visst alltid dras med sjukdom och elände! Jag får försöka prioritera det allra viktigaste och göra så mycket jag orkar! Men just nu vill jag knappt titta ut i trädgården... där växer allt så det knakar... ogräs mest då förstås!!

Matilda... ett av barnbarnen kommer och klipper gräsmattorna i morgon så jag hoppas att det inte regnar då! Det är allt väldigt skönt att det finns ungdomar som vill hjälpa oss. Matilda klippte häckarna förra sommaren så jättefint så man kunde tro att nån mätt med både lod och tumstock! Hon får så klart göra om den bravuren i sommar igen!

Solen skiner över en regnvåt trädgård just nu och hundarna ligger inne med mig medan jag skriver på datorn! De är där jag är vare sig jag är ute eller inne!

Så blev det en liten uppdatering idag igen ifrån det gula huset mellan hav och sjö!

Ha det gott och njut av pingstfriden
Kram
Bibbi


11 kommentarer:

 1. Dina block är så fina. Spännande nu när slutet närmar sig, hur kommer kvilttoppen att se ut?
  kram

  SvaraRadera
 2. Att skapa med händerna är en lisa för själen när annat känns tungt, så fortsätt med det om du kan, vill och orkar.

  Blir inte så uppmuntrad av det du skriver om röntgenresultat och sånt, men när läget är som det är så får man försöka gilla det. Ha. Det är inte så lätt (läs: omöjligt), såklart, men jag hoppas att ni ändå kan hitta någon glädje i det som är runtomkring. Att det växer är ju egentligen bara positivt... att det grönskar och frodas... att Matilda kommer och hjälper er med gräsklippningen.... att hundarna mår bra och finns där hos er (ja, jag vet, jag hamnar lätt där)... att ni har varandra!

  Pingsthelgen blev en riktig jobbarhelg för min del, men det gör inget alls. Det är bra, det med.

  Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. visst är det en lisa för själen att skapa med sina händer! Men det är så mycket som står i vägen för kreativiteten just nu. Men alt har ju sin lösning på ett eller annat sätt.
   Gräset blev klippt och Matilda kommer varje vecka framöver så det är lugnt. Resten får gå på nåt sätt

   Hoppas att det går så sakta framåt hos er... även om det känns jobbigt rätt länge än!

   Kram till er och har det gott!

   Radera
  2. Åh... vad trött jag blir... det går ju inte att svara!!

   Radera
  3. Jaha då blev det nåt i alla fall då!! :D :D

   Radera
 3. Snygga är dina block och om det blir någon utmaning det får vi se, mina ligger så fint i sin pärm:O)) Ta det nu lugnt med allt runtomkring så brukar det lösa sig i slutändan...Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser man på dem ett och ett så duger de nog... men tillsammans...? Jo det får vi väl se! Men det mesta brukar ju lösa sig!
   Kram på dig med!

   Radera
 4. Så fina dina block är. Hos mig har det stannat av har både April och Maj blocken tillskurna men jag ska fixa alla 100.
  Hoppas att ni får en bra sommar trots elände, vilken tur att ni har Matilda som hjälper till med trädgården.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så trodde jag att det skulle bli för mig... men av nån outgrundlig anledning blev alla sydda! Så jag får allt slutföra också!
   Kram till dig

   Radera
 5. Det borde inte få vara sådär, på inget sätt alls borde det vara tillåtet! Inget är som väntans tider sägs det och här stämmer det ju fast i omvänd betydelse. Vänta på att pollenattackerna lägger ner, vänta på sjukhustider... nej, usch och fy.

  Men sy kan du minsann och ogräs är också blommor, de! Ha det gott ändå i stunderna mellan eländet, för de finns också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju såå mycket som inte borde få vara... det vet vi både du och jag!! Pollenet verkar ha avtagit... för min del i alla fall. Sen blir resten som det blir!!

   Ha det gott och simma lugnt!

   Radera