fredag 6 juni 2014

Friserade hundar...

... är ju inte helt fel att ha!!


Tänk så bra det blev att vi kom iväg till Enhörna förra fredagen!! Båda hundarna ser nu ut som de schnauzers de faktiskt är. Märta hade ju en redig päls så det blev ett styvt jobb för Carina att fixa det. Men hon kan sin sak och det blev ju ett lysande resultat. Ryckt där det ska ryckas och klippt på de ställen det ska klippas... så ska det vara!! Varje gång jag ser på de båda jyckarna sänder jag en tacksam tanke till Märtas kennelmatte Carina!


Att Märta sen har sitt "vingelöra" kan ju inte nån göra nåt åt idag. Trots att vi kämpade på med guldtior och plåsterlappar gick det inte att få det örat att ligga som det ska! Men hon är ändå vår Märta och vi skulle aldrig byta ut henne ens mot ett "utställningslejon"!

 
En något tidigare bild ger ju en insikt om hur hon såg ut innan vi for iväg på vår lilla resa! Lite mer vildvuxen kan man ju säga!! En tacksam tanke skickas iväg igen då!!
 

Så här ser Hilda ut efter att Carina farit över henne med maskinen och snyggat till henne på  de ställen som talar om vilken ras man tillhör! Hon blev allt bra liten vår lilla kråka. Vi har dock haft ett dilemma som varat i nästan en vecka... Hilda har kliat sig både nätter och dagar... hon har varit alldeles olycklig och har inte kunnat sova. Det betyder ju också att jag inte fått sova och det är ju rätt jobbigt för oss båda två. Min teori är att de nu korta håren stuckit denne på den nu bara magen. Som tur är ha det avtagit de senaste dagarna och nu sover hon bättre, men vill gärna ligga hos matte då hon fryser! Så dat är till att visa henne tillbaka till sovplatsen både tre och fyra gånger på natten.

 
Här har vi en bild på hur Hildaliten såg ut innan vi åkte iväg och jag tycker allt att hon är bra mycket snyggare nu! Även hon har alldeles för "lätta" öron trots att vi kämpade med samma sorts pengar även på henne. Men vi skulle nog ha "vingelöron" på våra hundar... så det är inget att göra åt såna små skönhetsfel! Hilda har inte alls haft lust att posera framför kameran så det blev inga fler bilder på henne.
 
 Nu är det sovdags för mig och jag hoppas att den lilla kråkan ska sova lugnt i natt så även jag får sova lite!
 
En fortsatt fin helg till er alla.
Kram
Bibbi


8 kommentarer:

 1. Så fina hundarna blev! Märta har så bra päls och nu fick den komma till sin rätt. Med busöra hör man bättre, så det så.
  Hilda ser så välansad ut så och det är ju tyvärr nackdelen med klippning, att det kan klia några dagar. Sedan kommer hon att var glad åt sin kortsnaggade frilla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blev de fina!! Att Märtas päls klarade den ödesdigra klippningen känns bara bra! Busöra... ja det är ju Märta det! Kliandet på Hilda är nu ett avslutat kapitel... men hon fryser fortfarande! När värmen kommer blir livet lättare att uthärda med kortare pälsar!

   Radera
 2. Hej Bibbi
  Länge sedan jag var inne här och nu var det mycket fina bilder att titta på.
  Låter ändå som det år någorlunda hopp om tillfrisknande, håller alla tummar o tår.
  Stackars lilla Hilda inte nådigt när det kliar. Jag brukar ta en bomullstuss och dutta på maizenamjöl, det lindrar bra direkt tycker jag.
  Trevlig sommar! Hälsningar Gerd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gerd för det tipset! Det ska jag prova nästa gång det bli till att klia! Det är över för den här gången tack och lov!
   Vad roligt att du tittar in... jag ska titta in hos dig för att se vad du håller på med !
   Ha det gott och njut av sommaren!

   Radera
 3. Så sommarfina dina damer är nu! Vad gör det om öronen inte är som de ska, personligheten och kärleken de besitter är det viktigaste :)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant Lizzan!! Öronen har de för att höra... när de så vill :D
   Kärlek ger ... och får de... de i övermått!! Nu kan de möta sommaren utan att plågas så av värmen och de torkar fort efter baden!!
   Kram på dig!

   Radera
 4. Jättesnygga schnauzerbrudar blev det av dina raggtroll! Tänk, vilken skillnad skickliga händer kan göra!

  Ha det allra bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Raggdolls... ja det var allt en träffande beskrivning!! Men inte mer... på ett tag i alla fall! Jag är både nöjd och glad!!

   Det allra bästa till er också!

   Radera