fredag 13 juni 2014

Näsan ovanför ytan igen...

Kaprifol
  Blommorna frodas oberoende av det som händer omkring dem och det är ju skönt att veta att de finns där när man orkar titta ut igen.

Blå-vit Akleja
 Jag har varit sjuk under veckan. På tisdagen hade vi vår sedvanliga fastedag (vi kör 5:2dieten) och det gick bra som vanligt. Onsdagmorgon kunde jag inte ta mig ur sängen... kallsvetten rann om mig och jag kunde inte stå. Ca. tre timmar höll jag på innan jag hade tagit mig upp och kommit ut med hundarna. Väl inne igen skulle jag äta frukost... trodde jag! Men jag började kräkas istället och inte lite heller trots att jag inte hade mycket i magen efter fastedagen. Sen fortsatte eländet hela dagen, kvällen och natten. Inte en droppe vätska fick jag behålla. På morgonen i går var jag så dålig att jag måste ringa till vårdcentralen och jag fick komma samma dag!

Rosa-vit Akleja
 Väl där fick jag veta att jag skulle vidare till sjukhuset för att få vätska. Men jag undrade om vi inte kunde vänta lite och se om det blev bättre och det kunde vi! Man satte droppet med talade om att de inte skickar hem nån som fått dropp! Men under de timmar droppet gick slutade jag kräkas och blev mycket mer närvarande. Efter ett tag var jag så kry att jag kunde åka hem med ett löfte om en "guldfil" idag om jag var sämre igen.

Vit Löjtnantshjärta
Men doktorn behövde en diagnos att skriva in i journalen. Kräkning är ju bara ett symptom och ingen sjukdom. Jag undrade lite om det kan vara så att jag dricker för lite under fastedagarna? Jo... se det kunde det vara eftersom jag använder ett "depåplåster" mot min huvudvärk. Om jag inte äter och dricker ordentligt blir jag känsligare mot plåstret som är morfinliknande och jag är överkänslig mot morfin och brukar kräkas fruktansvärt om jag får i mig morfin, så det får de aldrig ge mig! Men plåstren har jag klarat bra och nu vet jag ju hur jag ska klara av dem i fortsättningen också. Jag ska dricka lätta soppor och mer vätska under fastedagarna! Det var allt en dyrköpt kunskap det!

Som synes är det aldrig lugnt i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland! Men fina blommor har vi ju!

Kram på er
Bibbi

6 kommentarer:

 1. Så tokigt det kan bli. Skönt att allt gick bra och nya kunskaper har Du också nu.
  Hoppas nu att Du snabbt blir helt bra, så Du kan njuta av fina trädgården.
  kram

  SvaraRadera
 2. Stackare! Må så dåligt och först inte heller veta varför. Som alltid reser du dig igen och borstar av knäna, vad du än råkar ut för.

  Vilka underbara närbilder på blommorna! Jag har bara vanlig gammelrosa och blå akvileja, inte tvåfärgade - så fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär så är det väl... ingen blir gladare av att bara lägga sig ner och vänta på... jag vet inte vad.
   De tvåfärgade finns att hämta här om du vill ha... de väntar på dig och Ankan!

   Radera
 3. Usch då, men vilken tur att det fixade sig till sist, så du glöm inte vattnet när värmen är här....Kram...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur kan allt landa här...det undrar jag lite över!! Men inte glömmer jag att dricka nu kan du tro! Jag har alltid varit dålig på det men får bättra mig!
   Kram

   Radera
 4. Hemska saker händer. Tur att du är på benen igen, du behöver vara det för allas bästa (inte minst ditt eget, naturligtvis!).

  Underbara bilder!

  Kram och lite kli bakom örat till den som så önskar!

  SvaraRadera