Målat i olja

Här finns en annan sida av mig. Under många år funderade jag över om jag skull kunna måla tavlor... men på axeln satt det nån som sa: du ska inte tro att du kan. Näe... så var det nog... och åren gick tills jag en dag stod inför möjligheten att "prova på". Jag skaffade de nödvändigaste grejorna och gick dit utan några större förhoppningar om att det skulle bli nåt av det hela.


En konstnär från orten skulle visa oss hur man bygger upp en tavla och hur man blandar färg... de mest elementära sakerna är det ju förstås. Men denna konstnär som var bra på att måla sina tavlor... var ingen pedagog... så det hon kunde det stannade hos henne. Efter ett försök att måla ett träd efter hennes direktiv gav jag upp och letade reda på en bild som jag målade av efter mitt eget huvud. När kursen var färdig sa hon att hon skulle kunna ta ett av mina äpplen för att äta det... och det tog jag allt som lite beröm!


Terminen efter anmälde jag mig till ett studieförbund och hade turen att få en ledare som kunde förmedla sina kunskaper och  han kunde inspirera oss till att våga försöka oss på sånt som vi egentligen inte trodde att vi skulle kunna klara.Den här tavlan trodde jag aldrig att jag skulle klara av att få till och under arbetets gång utvecklade jag min egen metod för att nå dit jag ville. Medan de andra målade med stora penslar och med mycket färg satt jag med tunna tunna penslar med milda färger och petade med mitt. Men jag blev rätt nöjd med den här tavlan.


Att kunna måla skuggor och se var ljuset kommer ifrån är viktigt sa denne underbare man... som målat många tavlor i sitt liv... så det skulle vi träna på. Skuggor är inte lätt att få till så det blev till att träna!!


Här har jag målat av en liten äng som finns i grannskapet och det är svårt att måla  direkt ifrån naturen... tycker jag!


Denna är min favorit... tror jag . Att vägen forsvinner in i ljuset är lite spännande... man vet ju inte vad som väntar därborta bakom kröken och det är så det är i verkligheten också.


Vatten är svårt att måla sa vår ledare... men prova!! Jag ville gärna måla en tavla efter en bild på "vårt" hav och Hilda fick också vara med på ett hörn... eller ganska mitt i det hela om man ska vara ärlig! Tavlan var färdig innan jag började måla dit hunden och jag  var lite osäker på hur jag skulle kunna få till det hela. Men jag blev rätt så nöjd med resultatet.
Den här delen av mig "ligger i träda" sen en ganska lång tid... men längtan efter att måla finns där... så en vacker dag kommer nog grejorna fram i ljuset igen  och då vet man inte vad det kan bli. 

6 kommentarer:

 1. Men rackarns vad du är duktig med penseln. Älskar tavlan med havet, urtjusig!
  Kram/Tua

  SvaraRadera
 2. Tack Tua... jag gillar också den med havet!!
  Kram
  Bibbi

  SvaraRadera
 3. Men vad duktig du är med penseln oxå! Imponernde! Gillar oxå den vid havet extra mycket men de andra är superfina de med!!
  Kram från Ingrid Wester

  SvaraRadera
 4. Så jätteduktig du är! Gillar fältet med vallmon och skogsstigen. Helt fantastiskt!
  Vera

  SvaraRadera
 5. Tycker alla dina tavlor är jättefina. Hoppas du kommer igång med målningen igen, det är ju så avkopplande att ha en hobby. Kram på dig och lycka till med vad du än tar dig för.

  SvaraRadera
 6. Fantastiska tavlor! Så jätteduktig!

  SvaraRadera