Om Bibbi

Jag är gift och bor "i det gula huset mellan hav och sjö i Norduppland"... har fyra utflugna barn och nio barnbarn. Två hundar finns i familjen... schnauzern Märta 11 år och dvärgschnauzern Hilda 9 år...och en trädgård med växthus.

Jag gillar att sy sen tidiga ungdomsåren. Jag började med att sy mina kläder och sedan till barnen när de kom. Under ca 10 år ledde jag cirklar åt Vuxenskolan i klädsömnad och fortsättningsvis i mönsterkonstruktion, underklädessömnad, lappteknik och att bygga tittskåp.
 
Sen låg sömnaden nere under ett antal år...arbetet tog den mesta tiden och kraften. Men lusten att sy vaknade så sakta igen och  nu är det mest lapptekniken och maskinbroderiet som tar den största delen av tiden. De båda intressegrupperna... quiltgruppen och broderigruppen... är viktiga för mig. Där får jag nya idéer och kraft att fortsätta hemma med det som känns viktigt för mig... att sy! Där pratar vi om det som intresserar oss alla... där sktrattar vi och peppar varandra till nya saker.
 
Fotografering är en annan del av de hobbies som följt mig genom åren, kameran är en kär vän som följer mig nästan överallt. Under många år hade jag mitt eget mörkrum och sen när datorn kom in i mitt liv blev den mitt nya "mörkrum". Sen kom hemsidorna som jag bara måste bygga och det tog ju sin lilla tid att lära sig förstås... men det gick med mycket möda och envishet.
 
Trädgården med alla blommor som drivs upp i växthuset är det som håller mig igång under sommaren. Jag kryper omkring ute i landen under den största delen av dagarna... antingen med kameran eller med rensvertygen i högsta hugg. Men lite tid ger jag också mig själv att sitta i paviljongen och njuta av alla vackra blommor som kommer allt eftersom sommaren går.
 
Jag tycker också om att måla i olja... det är en färdighet som jag upptäckt på senare år. Att använda mina händer är nåt som ger mig tillfredställelse och jag är glad så länge mina händer står mig bi... då jag lider av artros i alla mina leder. Nacken och händerna är värst drabbade ännu så länge och det plågar mig väldigt. 
 
Att bygga tittskåp är ju ett "pillgöra" men väldigt roligt. Tänka sig... att det mesta går att använda till nåt helt annat än vad det egentligen är... om man bara tittar på det med lite "andra ögon" och det mesta går att tillverka själv! En del av mina intressen ligger i träda av naturliga skäl... tiden räcker inte till att hålla på med allt på en gång. Så det som kommer att hända här... blir nog olika saker över tid!