torsdag 26 april 2012

En vän är en vän...

... och dem ska man ju vara rädd om. Jag har funderat över vad jag skulle göra av de tyger som Maja skickade i ett brev. Det måste ju vara nåt som skulle komma att användas och då påminna mig om nätvännen Maja... så jag kan skicka en god tanke till henne.
Det blev en neccesär... modell större till att förvara sygrejorna i när jag ska på mina syträffar... den kommer jag ju att använda.


Den här processen har pågått några veckor men huvudsaken är ju att det blev bra!Jag har använt nästan varenda gnutta av Majatygerna. det som blev kvar ligger på skärmattan... det är knappast nåt att skicka vidare som scraps till nån annan syvän. Eller hur? 

När jag höll på att sy kom en tanke om hur vänner brukat blanda sitt blod för att stadfästa sin vänskap och jag tänkte att man kan säkert blanda tyger lika bra... så jag har blandat och sytt! Jag  dekorerade med rosorna för att förstärka Majas vackra rosentyg. Efter lite funderande fick jag till fickor på båda sidorna i nessen för mindre prylar... en rosa och en vit blixtlåsdel och en "kläpp" av varje färg fick det bli.

Nu kan jag kanske fortsätta med nåt mer när jag ändå är igång... planer finns... så även UFO:n så det bör inte bli nåt problem.


Här kommer en liten glimt av den nya fina altanen. Det är inte riktigt färdigt än då det varit så kallt och snöat mellan varven så snickarna gjorde ett annat jobb tills vädret blir bättre. Krokusarna har blommat under en hel månad den här kalla våren och nu är det de blå som märks allra mest!

Jag får allt skämmas lite för att jag inte gjort nån uppdatering på så lång tid och jag kan bara skylla på att jag inte kunnat uppbåda nån lust att vare sig ta några bilder eller jobba vid datorn. Det enda jag gjort är att kolla mina vanliga bloggar ibland! Kylan är allt den största boven i dramat och den får faktiskt ge sig nu!!

Det var lite ifrån det gula huset mellan hav och sjö i norduppland så här i slutet av april 2012.
Ha det gott därute!

23 kommentarer:

  1. Din necessär är förtjusande, sen tycker jag inte du ska ha något dåligt samvete för att du inte hinner att blogga så mycket som du tänkt. Vi är många som inte hinner det vi tänkt oss! Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken fin förvaring du gjort, den ser nästan flätad ut, eller den är det kanske? Kram...

    SvaraRadera
  3. En jättesöt synesse har du gjort av Majatygerna.
    Kram

    SvaraRadera
  4. En riktigt härlig nesse du gjort. Mysig tankegång med "att blanda blod".

    Jag hoppas också på våren nu, ha det gott. Kram!

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Vad du är duktig! Jättefin necessär du har gjort!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh så söt din necessär är!
      Dåligt samvete ska du inte ha! Man kan inte vara på topp årets alla dagar, utan måste få ha lite svackor också. Du kommer igen när andan faller på! Kramar Ullis

      Radera
  6. Mejanessen måste bara bli bra så var det bara!
    Här syns direkt vad bra det är med nätvänner likväl som fysiska vänner!! Stöd och tröst kommer genast. Nej... jag ska inte ha dåligt samvete... jag vet det! Men att veta är en sak och vad man känner är en annan! Att vilja men inte komma sig för är inte roligt när symaskinerna står där och slokar under dammlagret. Men bättre tider kommer!
    Tack till er alla!!

    SvaraRadera
  7. åh, Bibbi!
    Vad vacker din nesse blev!!!
    Jag är så glad att på sätt och vis få vara med dig!
    För så är det ju, "blodet är blandat" i och med att "en liten del av mig" finns hos dig!
    Dina fina mail har stöttat mig när det varit mycket "tokigheter" runt omkring och kanske kan du känna lite tröst i att veta att det finns en vän till här ute!!!
    Tack för att du tog så väl hand om "mina" tyger!
    Kram
    Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo du... lite av ditt och lite av mitt blev ju inte så tokigt! Maja... lev nu igenom "tokigheterna" och skaka sen av dig och låt solen lysa på dig! Finn tröst i att så många vänner finns och tänker på dig! Mina mail är ju bara ett sätt att ge tillbaka lite av det jag fått.
      Kram till dig

      Radera
  8. Ooohhhh!!!!!! Vilken härlig necessär!!! Du ska inte be om ursäkt för att du inte uppdaterat! Att blogga ska vara kul och inget tvång!!
    Ha en härlig fredag!
    Kram Lizzan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kunde det bli annat än bra med så fina tyger?? Mitt klagande är mest... just klagande. Allt kommer i sin ordning bara man har tid att vänta! Men åhhh... vänta är ju inte roligt! Att blogga ÄR ju roligt!
      Fredag med mulet,regn och ev. åska, jo det är ju kul det med åskrädda hundar som en liten extra ljusglimt!
      Kram

      Radera
  9. Den blev verkligen fin och vilket pillgöra med alla små rutor! En väl förvaltad gåva, måste jag säga.

    Snart, redan till helgen kommer värmen, säger "dom"!

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Pillgöra" med små rutor så sant så sant... men så roligt! Med de tygerna kunde det inte bli fult.

      Fint väder... jag vet inte, de hotar ju med regn och åska först och det är ju inte såå roligt! Men det är ju världsliga saker och det går väl över... nån gång! Björkarna har börjat ändra färg så det finns väl hopp!

      Ha en härlig helg!

      Radera
  10. Ha... romantisk var ordet... då kanske inte jag ska ha den då? Äsch man kan vara romantisk fastän man uppnått min ålder eller hur?? Jag gillar den!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Åh så fin den blev "nessen" ljuvlig ! Lite bloggtorka på man allt ha mellan varven, vi är glada när vi tittar in och det hänt något nytt i det lilla huset mellan hav och sjö. Men finns det inte nått liten prenumerations knapp att lägga till bloggen, så det kunde plinga till i min mail när här hänt något nytt, det hade varit trevligt ! :-)

    SvaraRadera
  12. Lite bloggtorka var det... men inte total som det blir här ibland!
    Jo det finns en knapp alldeles nedanför till höger om kommentarsrutan. Prova den så ska du se att de plingar till hos dig! Hoppas jag.
    Men att jag inte tänkt på det... en sån finns ju på Wordpress också... så bra att du påminde om det. Det bli allt mindre skrivet på smartamarta så jag övergår nog helt till den här och skriver om hundarna också på samma ställe... tror jag. Då kanske det blir lite lättare!
    Ha en härlig helg där nere i söder!!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Fin nesessär, fast du nu ska ha den till annat!
    Härligt med saker som bara trillar in i brevlådan sådär. Idag fick faktiskt jag ett härligt kuvert med pappersjox, blommor och annat. Sååååå glad man blir! (men jag har ingen aning om vem som skickat till mej! *S* Får försöka göra lite efterforskningar, minsann).

    Kallt är det, men altanen er kommer att bli fantastiskt härlig att ha framöver. Vackert fotograferat med krokusarna i förgrunden!

    Hoppas att alla mår bra hos er, så bra det nu kan bli!
    Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jadu Nela... om man inte är glad innan posten kom så blir man det när det dimper ner såna roliga saker! Idag har jag städat undan lite på altanen... vi hade jättefint väder på förmiddagen och det har vi fått betala för nu på eftermiddagen! Fy vad det har regnat!
      Ha en härlig helg!!
      kram

      Radera
  14. Och så ser jag att jag inte kan stava till necessär heller... ursäkta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där med stavning är inget du ska prata med mig om... jag gör fel på de mest konstiga ställen och enklaste ord! Slarvar närmare bestämt.
      För bilder med blommor i förgrunden får man åla och krypa så man blir både blöt och smutsig... men fint brukar det ju bli!
      Ha det gott!

      Radera
  15. En ljuvlig rosa necessär har du gjort..ser att du har sådan ljuvliga rosa trådrullar på bilden och funderar vad är det för trådar? märke, storlek och färg ?

    Förresten en mycket trevlig blogg har du. Hittade hit på lite om vägar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marcia... vad roligt att du hittat hit. Jag ska titta lite mer på din fina blogg jag besökte som hastigast alldeles nyss.
      Tråden du undrade över är: Sulky "Gunhold" 1000 meter färgnr. 1511,1224 och 1108.
      hör av dig om du undrar över nåt mer!

      Radera