torsdag 15 november 2012

Nöjessömnad... enbart!


En väska av ett provbroderi kunde det ju bli . Nåt roligt ska man väl ha? Men jag svor svavlande eder över mellanlägget som är stelt som bockhorn! Några fickor invändigt blev det också. Sen får jag väl se om den blir använd eller om den får hamna i skåpet!

Här är det lite deppigt... inte jag... men KM som igår var glad som en lärka när han kom hem ifrån vårdcentralen. Han hade fått klartecken för att köra bil igen, efter ett halvårs körförbud av läkare! Sen ringde hans husläkare idag på morgonen och talade om att han alls inte får köra förrän han varit till stroke-mottagningen i Uppsala på undersökning!! Tänk om de kunde samarbeta och ge riktiga svar till patienterna! Det där med att inte få köra är visst nåt som är väldigt svårt att kunna leva med. Trots att jag ju kan köra och han behöver bara säga till så åker vi iväg när han vill! Så idag har det varit tungt och han är väldigt påverkad av detta. Det hjälper inte vad jag säger... jag förstår ju inte hur instängd han känner sig! Men det är ju inget att göra åt det annat än vänta på en kallelse till undersökning.

Nu är det bara en vecka kvar till min operation och dagarna rinner iväg med en väldig fart! Jag har så ont i båda handlederna nu så jag längtar verkligen efter att få hjälp. Det ska bli skönt att få en början på det här som väl kommer att ta ett tag innan det är färdigt.

Mina problem med nätet kunde lösa sig på ett förbluffande enkelt sätt visade det sig när en datakunnig bekant kom och skulle titta på det. KM hade fått några pluggar på posten för ett tag sen... men han visste inte vad det var för nåt. De var till för att koppla till TV:n och routern för att kunna koppla ihop dem... men de kunde lika bra användas för att leda signalen via eluttagen från routern till min dator och vips hade jag en underbar kontakt med nätet igen!! Tänk att de där legat i en låda hur länge som helst och jag har kämpat mot ett ovilligt nät i flera månader!!

Men nu funkar det igen och jag kan uppdatera mig på vad som hänt på alla sidor jag brukar besöka! Så... för mig leker livet lite igen här i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland!!

Ha det gott
Kram
Bibbi

25 kommentarer:

 1. Väskan är jättesnygg! Hoppas du får användning för den.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... vi får väl se vad som händer med den!!
   Kram

   Radera
 2. Superfin väska! Gillar det bruna mot det naturfärgade... såååå snyggt!

  Att internet funkar är ju toppen, att läkarna inte är överens är botten. Så tråkigt att bli så besviken. Och så dåligt att den ena handen inte vet vad den andra gör. Dock inte ovanligt, tycker jag det verkar som.

  Operationen kommer att gå fint, du! Det tror och hoppas jag!

  Ha en skön fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma gillande av de färgerna här!
   Fungerande nät är ju sååå viktigt nu för tiden! Tänka sig för bara tio år sen var det inte så... för mig i alla fall!
   Vården har allt en del att lära i kontakten med patienterna... tycker jag!
   Ha det gott i höstsolen!
   Kram och kli!

   Radera
  2. Nej, inte hade man väl trott att man skulle använda sej så mycket av internet som man faktiskt gör nuförtiden. Och så många trevliga bekantskaper man kan göra via nätet också... DET är fantastiskt!

   Höstsolen fick jag en skvätt av innan jag åkte till jobbet. Finemang!

   Radera
 3. Vilken underbar väska, den måste du bara använda! Operationen kommer att gå jättebra, kolla bara på mig, allt löser sig! Synd på körkortet, men jag förstår honom, jag kommer ju inte heller någon stans utan asisstans.:O)) Kram på dig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Immi... den kommer nog till användning, kanske mer mot sommaren! Körkortet är ju inte indraget utan det är vad man kallar en frivillig överenskommelse som måste "lösas" av kunnig vårdpersonal. Men han har fått en tid för undersökning dagen innan jag ska opereras... så vi hoppas på den.
   Krya på dig
   Kram

   Radera
 4. Förstår så väl hans frustation över bilkörningen . Jag hade, för ett tag sedan, två perioder á 10 veckor som jag inte kunde köra bil. Eftersom det endast är jag som kör bil hos oss var det extra jobbigt. Kände mig mycket instängd.
  Kul att du tittade in på min sida.

  SvaraRadera
 5. Tack detsamma... det var ju sååå länge sen vi hördes! Jag vet nån som blir glad om jag berättar att du förstår hur det känns!
  Hälsa "gubben" och klia alla skäggen.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Å vad luriga dom är... klart man blir frustrerad.

  Alltså!! Vilken läcker väska, den måste absolut användas :)

  Ha en trevlig helg, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är de luriga... om inte riktigt ansvarslösa!!
   Snart är jag nog övertygad om att den ska användas... kanske
   Ha en skön helg
   Kram

   Radera
 7. Låt inte denna fina väska hamna i ett skåp nu! Ta den i bruk i morgon dag, tycker jag. Vem blir glad av den i ett skåp, undrar ju jag?
  Det var toppen att höra att Du har fått tillgång till nätet igen. Bra "timat" nu när Du kan få tid till att sitta där, under Din rehabiliteringstid.

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte i morgon kanske... men snart ...tror jag nu när jag läst vad alla skriver här! Du har nog rätt att det kan bli lite tid för surfande framöver... med en hand då förstås!

   Radera
 8. Åh vilken helt underbar väska du sytt/L8

  SvaraRadera
 9. Så lyckad din väska blev, den kommer du att få mycket användning för! Skönt att internet fungerar som det ska igen, man är ju mycket beroende av det för att kunna hålla kontakten med alla trevliga vänner man fått i cyberrymden. Hoppas det går bra med din operation och att din make snart kan köra bil igen! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... den duger nog att använda... jag har nog blivit lite omvänd nu!
   Tänk vad viktigt det har blivit att kunna komma ut på nätet... just för att det finns många vänner där! Vi kryar nog på oss framåt sommaren!! :D
   Kram

   Radera
 10. Väskan är vacker och borde inte bli inlagd i en garderob!
  Fast det är ju inte bara väskan som är vacker, utan sättet som du presenterar den på!
  Nu när du har funkande nät igen så kan vi väl skypa några minuter?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maja! Jag ska nog använda den... nån gång mot sommaren tror jag.
   Roligt att du gillar "presentationen".
   Så klart att vi ska det!! När tycker du?
   Kram

   Radera
 11. Mmmmmmm......en så snygg väska du sytt!!!! Ja, detdär med körkortet är viktigt för självkänslan, att inte vara beroende av andra. Jag tog själv körkortet som rätt "gammal" eftersom vi bodde så centralt och behovet av bil inte var aktuellt, så flyttade vi ut till skärgården och hade 35 km in till stan och jag var tvungen att skaffa kort + bil och idag skulle jag aldrig i livet ge upp dem trots att vi är tillbaks i stan igen.
  Lycka till med kommande operation!!!
  Kramar från Finland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Den tävlar ju inte i samma klass som din men duger gott!!
   Jo du jag hade inte heller nåt körkort när barnen var små... så jag vet ju hur det känns att vara beroende.
   Att bo i finska skärgården är väl inte så dumt kan jag tro?
   Kram från svenska upplandskusten

   Radera
 12. Så vacker väska,broderiet är jättefin. Den väskan måste Du använda.Hoppas maken får köra bil,Du kanske måste ta det lungt med händerna efter op.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 13. Jo jag ska allt använda den... men lite längre fram mot sommaren... tror jag.
  Vi lever på hoppet om det nu annars får det ordna sig på nåt annat sätt! Det mesta brukar lösa sig, bara man inte oroar sig.
  Ha det gott du med!

  SvaraRadera
 14. Vilken vacker väska , jobbigt det där med bilkörningen , hoppas nu OP blir bra så du slipper ha ont. Är det karpaltunnel så gjorde mannen min det i våras och det blev hur bra som ! Kram kram och klia skäggen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Åse! allt löser sig på det ena eller det andra sättet och man får leva med det som blir! Min operation går säkert bra även om det tar lite tid!
   Kram och kli till skäggen! Fin helg till er!

   Radera