tisdag 13 november 2012

Scrapsduk och mugrugs

Scrapsen tar ju aldrig slut... hur är det möjligt att det blivit såå mycket av den varan? Har jag möjligen samlat alldeles för länge? En riktig sortering skulle också behövas!


Veckorna har gått och jag har inte kunnat göra nån uppdatering på grund av att nätet visst inte gillar mig! På andra ställen i huset fungerar det utmärkt... men inte inne i mitt rum där min dator står!! Jag kommer in... men innan jag hinner göra det jag vill är jag utkastad igen!! Men det är nu på väg att lösas med nåt som ska pluggas in i eluttagen och signalen ska kunna gå den vägen i stället för genom luften från den trådlösa routern! Det där med teknik upphör aldrig att förvåna mig!

Men det är ju inte hela sanningen förstås... livet runt mig konstrar också... en liten beskrivning kan kanske göra allt lite mer förståeligt. Igår var L till Uppsala och besökte kirurgmottagningen... äntligen! Han har två stora bråck i ljumskarna som bråkat med honom under lång tid... men på vårdcentralen tyckte man att han kunde reda sig med bråckband! Men det är ju ett livslångt problem som inte blir lättare att klara med åren... tyckte jag och han låg på och fick sin remiss. Nu undrade man på kirurgen varför han gått så länge med detta??!! Ja, det kan man ju undra!  Han får sin operation om cirka 3 månader och då har jag ju hunnit komma igen efter min operation den tjugotredje november... så det blir ju bra det. en enkel titthålsoperation ska det bli... båda sidorna på en gång! Då man inte vill söva min skraltiga make. Så långt allt gott!

Min yngsta dotter har fått diagnosen reumatism som påverkar hela kroppen... med allt vad det för med sig. Min äldsta dotter ska skiktröntga sin rygg då hon har värk i hela kroppen och remitteras till neurolog då hon fått en olidlig värk i ansiktet. Till slut ett av mina barnbarn som ska operera bort en cysta på ena äggstocken. Lite jobbigt är det... kan jag väl säga... men annars är allt bra!! En stilla undran bara... hur mycket kan man tåla??

Jag närmar mig ju min operation med stormsteg och tycker inte jag hinner med allt jag ville göra innan det är dags! Det ska bli skönt att få det gjort samtidigt som jag gruvar mig lite.Jag kommer ju inte att kunna sy nåt på ett tag. Men jag har laddat upp med talböcker så jag inte ska förgås av leda innan jag är ok igen.

Tänk att jag hann skriva så här mycket och inte ett enda avbrott... det var allt länge sen det!

Här i det gula huset är det lite kaosartat... men det går säkert över det med! Det brukar ju göra det!
Vintern är i antågande och halkan ett faktum på skuggiga ställen. mörkret är kompakt och jag längtar redan efter ljuset!

Ha det gott...ni  alla som tittar in här.
Kram
Bibbi
20 kommentarer:

 1. Man kan ju tycka att det skulle räcka nån gång... Jag har hört att man inte får mer än man klarar av, så det här klarar du också, om än det känns dej övermäktig emellanåt.

  Snygg duk och härliga mugrugs också!

  Kram till dej, som orkar finnas för andra också, mitt i alltihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt har sin övergång på nåt sätt!! Vi får ju lite positivt mitt i allt!
   Dukar blir det att dela ut till ungar som inga har :D
   Tack du Nela... du orkar ju du med!
   Kram

   Radera
 2. Det var mycket på en gång, men som sagt det mesta brukar fixar sig i slutändan....Jag håller mina tummar för det! Men du! vilken underbar duk och muggmattor..Skönt att bli av med lite scraps...Kram Immi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland funderar jag om allt ska landa i vårt knä?! Men nu är det ju snart jul och sen blir allt ljusare! Skönt att det blir lite sytt i alla fall!
   Krya på dig Immi!
   Kram

   Radera
 3. Rött, vitt och svart är härliga färger tillsammans. En superhärlig duk och mugrugs har Du sytt, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid hittar man nåt när man gräver i scrapslådorna!En och annan idé kommer på köpet!

   Radera
 4. Detta med internet och datan ,,känner jag väl igen,,så har vi det här på sommaren eller rättare sagt så fort turisterna kommer....Iår varade det från skärtorsdagen och ända frm till mitten på September.

  Nu hoppa jag det vänder för dig och allt blir så mycket bättre.När allt är som värst så är våran hobby oftast en räddning!!
  Och du har sytt en mycket vacker duk och MugRugs till.Ha det så gott!!kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går väl an om det bara löser sig nån gång!! Vi har ju inte såå mycket turister här i Skutskär... om jag säger så! :D Det som drar turister är väl inte en massafabrik... kan jag tro!
   Resten löser sig nog på ett eller annat sätt! Jag får väl hålla mig till brodermaskinen den kommande tiden... om jag kan ladda den!
   Kram

   Radera
 5. Du pratar så konstigt nu igen med scrapsduk och mugrugs, men av bilderna att döma blev det ett strålande resultat. Allt det onda kommer i skov, sådär, har jag förstått, och sen blir det bra ändå, oftast. Jag väntar också på det braiga som väl kommer någon gång. Tills dess kanske också fotolust och ord hittar rätt. Lycka nu till med din operation!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Scraps är sånt tyg som blir kvar när man sytt nåt annat... små bitar av allehanda färger! Så... en ny kunskap :D
   Vi får väl ta det onda med det goda och se framåt med tillförsikt! Hoppas att det löser sig för dig också på nåt sätt. Äsch... kameran är sååå dammig!
   Ha det gott och kila skägg och anka!

   Radera
 6. Oj,oj det var mycket elände på en gång! Verkar som du är i det flödet som jag var i i våras.
  Här är det mesta lugnare med både människor och djur. Vår underbara lilla Dixie är nu 9 månader och kan alla möjliga konster, bl.a. äta lite tapet av väggen när hon tycker vi varit borta för länge. Kanske dags att börja tänka på pension?

  Hoppas allt ordnar sig till det bästa!
  Bamsekramar från Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt eller inget... vet du väl?? Jag har just gått igenom en hel drös med mail i papperskorgen och gissa vad jag hittade?? Jo... det låg fina bilder där på några skägg. Jag ska försöka lura nätet så jag kan ladda upp det på er sida där det ju behövs nya bilder!
   Vad skönt att allt lugnat ner sig hos er... det behöver ni!
   Jag hör av mig
   Kram

   Radera
 7. Ibland kommer allt elände på en gång så vi får väl hoppas att det försvinner lika fort.
  Snygg duk och muggmattor.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du det Wivi?! Hoppas att du har rätt! Det är ju roligt att få nåt lite sytt i alla fall!
   Ha det gott i ruskvädret!
   Kram

   Radera
 8. Din duk och dina mug-rugs är verkligen fina, häftigt tygval och scrapsen brukar inte minska snarare tvärtom. Det verkar som du har lite för mycket omkring dig för tillfället, hoppas verkligen livet lugnar ner sig lite för dig och din familj! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ju inte så mycket med valet när man syr scraps... men det räckte till det där! De tar nog aldrig slut de där scrapsen!
   Sen ordnar sig nog resten hoppas jag!
   Kram

   Radera
 9. Jag fullkomligt ÄLSKAR din scrapsduk!!!
  HELT UNDERBART RÖRIGT LÄCKER!
  Vi hörs om allt det andra!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rörigt läcker... var ordet!! Helt rätt... more is more :D
   Allt det andra... ja det ja!!
   Kram

   Radera
 10. WOW så snyggt!!
  Jag vet att det finns de som säger att man inte får mer bekymmer än man orkar bära, tycker nog att det är avancerat skitsnack och inte alls en tröst när man är mitt i....
  Skickar en stoor varm kram till dig och dina nära!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har slutat lyssna på den devisen för länge sen! Men allt har ju sin övergång på nåt sätt!
   Kram

   Radera