lördag 24 november 2012

Så var det gjort!

Det är inte enkelt men det går!


Det blev ju ett riktigt paket av det hela.Jag fick vara övningsobjekt under operationen med en assistrenande handkirurg som såg till att allt blev rätt. Så bra att jag kunde hjälpa till med att en läkare fick träna lite!Nu fick jag fick veta att jag gått alldeles för länge med min värk!  Det hade uppstått en inflammation som gjorde senor och vävnader mer förtjockade än de skulle behövt vara. Man kan tydligt se att du haft ordentligt ont sa läkaren och undervisade sin elev! Vad gör man när man blir hänvisad till hjälpmedelscentralen för att köpa handledsskydd istället för att få en remiss till handkirurgen? Men nu är det gjort och nu återstår läkning och träning. Tillbaka om 2 veckor för borttagning av "boxhandsken" och stygnen. Det blir en gipsskena ytterligare några veckor, så det blir ingen städning eller några gardinbyten för min del innan jul!

Det är ju bara såå mycket jag inte kan göra själv! Det ärr allt tur att jag inte är ensam hemma på dagarna. Att breda på en macka går ju inte ens... jag måste fundera ut nåt knep för att kunna det. Att klä på mig var inte heller enkelt... det lyckades tack vare att jag kunde krångla mig ur behån utan att knäppa upp den igår kväll. Den fick ta samma väg som byxorna idag. Att gå på toa är ju också en utmaning... inte visste jag att den högra armen är så mycket kortare än den vänstra!!?? Listan på allt jag inte klarar är jättelång... men jag ser det som en utmaning den kommande tiden!

Det var en liten rapport från det gul huset mellan hav och sjö i norduppland. Nu måste jag vila lite.

Kram
Bibbi


16 kommentarer:

 1. Åhhh, men vi får hoppas att resultatet är värt det.
  Konstigt nog brukar man ändå kunna klara sig hjälpligt. Det verkar som man kompenserar på nå't sätt
  L8

  SvaraRadera
 2. Hihi... ser ut som att det blir bra tillslut.
  Jag använde en socka som vante när min hand var som en boxhandske :) Håller med dej om att " fel " hand o arm är mycket kortare :))

  Lycka till med tillfrisknandet.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Men så fantastiskt att du redan nu kan meddela dej med Den Stora Omvärlden via din blogg! Det är vi andra jättejätteglada för!

  Ser väl inte så kul ut med ett sånt där bandage och allt, men det blir ju bara bättre nu. Städning och gardinbyten, i den mån sånt där är nödvändigt, det får nån annan fixa. Vet att du har goa människor i din närhet som säkert hjälper dej om du vill.

  Skönt att op är över nu, men jag blir så trött på att höra att du gått för länge, inte fått nån remiss osv osv... varför är det så för så många? VARFÖR får man inte per omgående den hjälp man ska ha? Svensk vård är säkert bra jämfört med mycket annat men det finns ändå en del i övrigt att önska. Punkt å slut. Jag ska inte gnälla mer.

  Stor kram till dej och de dina!

  SvaraRadera
 4. Skönt att du äntligen fått hjälp. Nu får du vara försiktig så du inte dänger paketet i skallen på maken när du vänder dig i sängen ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Skönt att det blev gjort nu! Å vilken tur du hade som fick en "elev" med, då blev det säkert ordentligt gjort! Å spelar roll med gardiner o sånt värdsligt... en sån här sak kommer hursomhelst aldrig i rätt tid! Å alla de där som erbjuder hjälp brukar lysa med sin frånvaro när det hettar till, vet jag ju av egen erfarenhet hihi. Men man överlever ändå, å jul blir det hursomhelst med eller utan julgardiner. Kram på dig Bibbi, hoppas nu att du inte får allt för ont under läkningen.

  SvaraRadera

 6. Nu kan det bara bli bättre och bättre för varje dag. Blir nog JUL gula huset utan julgardiner.Sköt om Dig
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så skönt att du har fått det gjort nu! Hoppas att det läker som det skall så att du blir av med "klumpen" till jul.

  SvaraRadera
 8. Tack för allt stöd och alla hejarop! Det blir jul hur vi än gör... så det oroar mig inte! Jag får väl linda med stekpannan om det ska ha effekt Wivi!:D
  Det mesta går och resten går över!
  Kram på er!

  SvaraRadera
 9. Ingen dålig klump du fick där längst ut på armen!
  Visst är det typiskt.
  -Du skulle kommit tidigare,säger den ena när den andra sagt att det inte behövts!
  Lycka till och bli frisk snart!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Ja, jag håller då med om att det var en redig klump! Tur att du har den andra handen att utmana - du blir nog skickligare än du tror. Hoppas att du inte har så ont.

  SvaraRadera
 11. Hallå... jag kunde bre på mackan själv idag... det går framåt!! Man blir uppfinningsrik minsann när man inte kan!!
  Ha det gott och en skön söndag till er alla!

  SvaraRadera
 12. Grattis till det! Lite i taget så ska du se, annars finns nog hjälp bredvid ska du se! Och det blir jul i vilket fall som helst..Kram på dig o tat lugnt..

  SvaraRadera
 13. Det var ett stort paket ! Men huvudsaken är att det blir bra och värken kan försvinna , klia skäggen men använd handen utan paket . Kram

  SvaraRadera
 14. Hurra jag kunde kommentera här, det har inte fungerat på ett bra tag :-)

  SvaraRadera
 15. Skönt det hela är över,,nu kan du bara se framåt och allt blir bättre för varje dag!!Massor med krya på kramar från mig

  SvaraRadera
 16. Nu får du allt se till att uppdatera! Hur går det med den däringa klumpen? Har du ont? Du har ju lärt andra handen att bre mackor, vad mera? Snön kom ju som en liten extra krydda men du är ju en överlevare av rang. Berätta! Och ha det så bra som det går, önskar jag förstås!

  SvaraRadera