måndag 3 december 2012

Skönt i vinterkylan...

... för frusna händer!


Idag fick jag ett paket med posten... en god vän har stickat ett par pulsvärmare till mig! Gissa om jag blev glad?! Jag provade genast... den högra... och den satt som en handske!! Den vänstra får allt vänta lite innan den kan provas. Men jag vet att jag kommer att ha glädje av dem länge... jag är väldigt frusen om mina händer. Det är gott med goda vänner!!

Nu står termometern på -20 grader!! Det är inte riktigt vad jag vill ha... det kan jag säga! Men vad gör man när Kung Bore bestämde sig för att landa här just nu!? Det är bara att gilla läget... men jag fryser!!

I morse hade vi tid på verkstan för ett litet kontaktfel på baklyset på bilen och KM åkte iväg kl 06.30 ( skönt att han får köra bil igen). Vid halv nio hade han inte kommit hem ännu och hundarna började se lite olyckliga ut. Jag funderade lite... men bestämde mig för att försöka ta dem med mig ut. Jag fick leta bland kläderna för att hitta en jacka som armen kunde gå i och pyltade på mig ordentligt då det var -18 grader.
när jag kom ut till grinden kom han... men då sa jag att jag går i alla fall. Men en strumpa på "boxhanden" försökte jag hålla båda hundarna och det var ju urbota dumt att ens tänka på att göra detta! Men de fick uträtta sina behov och jag krånglade med bajspåsar och handske och fick till knutar på påsarna och sen gick vi hem igen för att upptäcka att jag tappat handsken!! Så det var bara att släppa in hundarna och gå tillbaka och leta i kylan!! Så var den dagen förstörd... handen värkte såväl som huvudet... då jag ännu inte hunnit vänja mig vid kylan och nerverna på skallen drar ihop sig flera storlekar!!

Hur dum kan man bli?? Jag vet ju att jag att jag får huvudvärk när jag går ut om det är såå kallt... men det hade jag ju glömt!! Handen är ju inte heller läkt så mycket att jag kan hålla i hundkopplen än... speciellt inte när grannfrun kommer med sin stora hund och vill prata... fast jag ropade och bad henne att inte komma så nära då jag har min opererade hand!! Men är huvudet dumt får kroppen lida... och så har det varit idag!!

Så har ännu en dag gått i vårt gula hus... och borttagningen av stygnen närmar sig. Det ska bli skönt att få bort dem för de sticker och gör ont när jag ska använda handen! Sen är det bara resten kvar!

Ha det gott därute i kylan och var rädda om er!
Kram
 Bibbi


12 kommentarer:

 1. Oj vilket strul. Hittade du handsken? Du har väl mössa på dig när det är så kallt (haha, nu låter jag som en gammal morsa).
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack "gamla morsan"... jo jag går aldrig ut utan mössa när det är kallt för jag vet vad som väntar om jag gör det!! Men den hjälper inte alla gånger. Handsken låg och väntade snällt! :D
   Kram

   Radera
 2. Men Bibbi, stackars du. Idag är en annan dag och mycket bättre, hopps jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh du Hillevi... jag borde veta bättre än så!! Idag är det både bättre och mindre kallt! Men snön kommer ju istället! Alltid nåt att vara glad över :D
   Kör försiktigt på dina långa jobbresor!!

   Radera
 3. Varför skall vi kvinnor alltid vara (för) duktiga?
  kram

  SvaraRadera
 4. Men Bibbi... har du inte hört om det där att när huvudet är dumt får kroppen lida? Så sant är det... Alltid ska man vara duktig, klara allt och lite till och så går det inte alldeles bra alla gånger. Bajspåse med en hand?!?! Jag säger då det.

  Hade jag tappat vanten hade jag skickat ut Ida, hon tycker såna uppgifter är skoj att få, men det det låter ju som om ni var på trafikerade civiliserade vägar och gick (eftersom du måste använda bajspåse, tänkte jag) så det var kanske inte heller nån bra idé.

  Idag bär det av till IKEA för inköp av helt nytt kök... igår var det golv och väggar och färg och sånt som stod på inköpslistan. Dyr månad, det här :(

  Ha det så bra du kan! Här snöar det också idag, av och till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag har hört det och jag vet att jag nog hade huvudet under armen och klämde till om det så cirkulationen upphörde!! Men att skicka Märta över riksväg 76 är inte såå klokt... fast hon är bra på att hämta tofflor som hon gömt i vardagsrummet varje gång nån klivit ur dem i hallen! Alltid något!?
   Snyggt blir det i köket iaf!
   Ha det du med

   Radera
 5. Förexten.. nu HAR NI STAKET runt det hela. Hundarna kan var där och dessutom rasta sig alldeles utmärkt. Detta är ju faktiskt en sån situation då detta är helt motiverat. Roligt har de nog också då, skäggmonstren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag vet... men det vill inte göra det "Stora" inne på tomten. Men du har rätt det var ju för en sån här situation vi satte upp staketet en gång! Jag ska tänka efter bättre nästa gång :D
   Ha det

   Radera
 6. Säger samma som Hillevi, ni har staket. Klart att de kan göra det "stora" förr eller senare ska du se, när de blir riktigt nödiga. Var rädd om dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt stöd :D Jo du jag vet att jag var dum! Helt korkad... men du vet hur det är när man vill klara allt själv! Så klart att de gör ifrån sig på tomten till slut även våra hundar. Jag är rädd om mig...nu!
   Detsamma gäller dig vet du! Hoppas att allt är bra med er!
   Kram

   Radera
 7. Ja du Bibbi; är man inte konstig, alla är vi nog rätt så lika....Själv var jag i Malmö på shopping hela dan igår:O)))Säger inte mer! Kram på dig!

  SvaraRadera