torsdag 1 maj 2014

Scrappiga stjärnor i april

 

Mina stjärnor för april kom inte upp igår kväll då Blogspot låg nere!! Retfullt... då jag kom på det först sen jag sett att Gunilla lagt upp sina så här i sista minuten. Men jag får väl skylla mig själv om nu Maja hunnit stänga igen.


De här stjärnorna kommer ifrån  UFO-samlingen som jag håller på att beta av så sakta. de var tänkta att bli ett täcke, men jag orkade inte fullfölja och nu är tygerna slut. Så det får väl bli kuddar eller nåt av dem! Den som ser lite annorlunda ut i färgerna är en liten Värmlandsstjärna som inte hör till de andra.

Valborgskvällen mötte vi med oro som vanligt... det blev bara några hårda smällar ganska tidigt på kvällen ...men med ordentlig påverkan på båda Märta och Hilda. Lilla Hilda sprang runt och skrek ut sin vånda innan jag hann få tag i henne för att lugna ner henne lite. Sen skakade de som ett asplöv i flera timmar. De kunde inte kissa på kvällen utan höll sig ända till morgonen. Det här verkar bli bara värre och värre för varje gång de utsätts för det här eländet!

Idag är det svinkallt och blåser ishavsvindar... det snöade lite igår kväll så det är inte nåt vårväder precis. Jag tömde växthuset på plantor igår på dagen för säkerhets skull och det var nog klokt det. Som tur var hade jag inte såå mycket där ännu så länge!

En fin Första Maj till er alla
Kram
Bibbi

12 kommentarer:

 1. Jag gav mej ut att jogga lite tidigt igårkväll och hörde några smällar. Då tänkte jag på er och de stackars hundarna... hur ni skulle få det senare. Det är jobbigt, det där och jag hoppas att de har lugnat sej till idag?!
  Kram på er alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är rysligt trötta idag och Hilda glömde visst att hon har en valp inatt! Sån tur att jag överlevde ändå!Kram

   Radera
 2. Fina stjärnor Du sytt. Jag har en fundering på att blanda stjärnor i ett täcke.
  kram

  SvaraRadera
 3. Ja, på din beskrivning verkar de absolut må sämre för varje gång och jag blir så ledsen för er skull. Jag hörde något tips om att stänga in hundarna i det rum som det hörs minst i och hänga tunga filter för fönstren. I ert fall tror jag inte att det heller hjälper. Jag hörde några skott eftersom vinden låg på från det hållet men Ankan påverkas inte alls. Värre hade det varit med Embla. Fast hon å sin sida blev bättre med tiden i stället för tvärtom. Kanske hon blev lite lomhörd!

  Hoppas hundarna mår bättre idag. Dina stjärnor är jättefina. Förstås.

  Nog är det kalla vindar men jag kan skryta med mer snö! :D

  SvaraRadera
 4. Du har nog rätt är jag rädd. Jag känner mig såå orolig för hur det ska bli i fortsättningen.. Vi har tyvärr ingen ljudisolerad bunker att gömma oss i med våra hundar. Din Embla har det bra nu hon!
  Mer snö vill vi inte ha bara så du vet!
  Klä dig varmt idag och ta det lugnt.
  Klia lite på Ankan från mig.
  Ps. Jag vill se er här snart!

  SvaraRadera
 5. Fina stjärnor du visa idag! Kram Catarina från ett soligt Skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja... fast de blir ju för maj men det gör ju ingenting det! Sol har vi också haft... men KALLT!! tre grader nu kl. 21.15... det är för kallt tycker jag.
   Kram

   Radera
 6. Är Marias länk stängd för April månad så står du ju först på tur ut i Maj med dina trevliga stjärnor !!!Bambikram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har såå rätt ... då har jag ju maj månad gjord redan! Alltid nåt att vara glad över!
   Kram

   Radera
 7. Många vackra stjärnor har Du sytt.fina färger,som jag gillar. Dina foton är oxå fina
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marianne...det var synd att det inte blev en stor kvilt av dessa block!
   Ha en skön helg
   Kram

   Radera
 8. Tack att du syr" Scrappiga stjärnor",Bibbi!
  Tiden för anmälan av "scrappiga stjärnor" går ut 5 minuter i midnatt den sista i månaden. Så¨dan är inställningen;-)
  Lycka till!
  Kram//Maja

  SvaraRadera