tisdag 15 december 2009

Efter dagar av i ovisshet och oro...

... står det idag klart att man ska försöka rädda fingret... men det ser inte sååå värst fint ut! Proverna har blivit bättre och man har bytt penicillindroppet mot kapslar istället och det får väl ändå ses som nåt positivt!

Provsvaret vi fick i söndags var ett rejält skrämskott: Betahemolyserande streptokocker. Grupp A! Naturligtvis googlade vi på det och det står helt klart att hon haft en riktig tur som klarat sig sååå bra som hon gjort. Utgången är dödlig för många om man inte kommer under omedelbar vård och andra behöver både respirator och njurdialys... men de som överlever blir som regel helt friska!! Mot bakgrund av denna text betyder hotet om ett förlorat lillfinger inte sååå mycket!!

Om allt fortsätter åt rätt håll får hon åka hem i morgon... men bara vila! Hur det nu ska gå till! Det blir ingen innebandy i alla fall!!

Det känns skönt att vi kommit så här långt och att vi kan andas ut lite... sen får vi se hur det lyckas med läkningen av såret det som öppnades står fortfarande vidöppet och det är väldigt infekterat och svullet. Hoppas bara att läkarna vet vad de gör så det inte hinner gå längre innan de bestämmer sig. Vi har alltför stor erfarenhet såna infektioner i den här familjen sen makens hjärtoperation som slutade i ett helt "uppätet" bröstben och 4 veckor med intensivvård och respirator bla.

Men nu ser vi framåt... det blir födelsedagsfest Mitas dotter fyller 17 år...GRATTIS... och sen ska det visst bli jul har jag hört!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar