måndag 4 oktober 2010

Quiltlördag... och broderisöndag...

... har jag varit på i helgen. Det gäller att se till så man har roligt!


Lika roligt som vanligt var det... så klart! På lördagen hade vi hade enats om ett gemensamt projekt... alla skulle sy en liten väska som var i Fatquarter nr 4-2009. Det blev som det brukar bli när quiltare är igång... sju väldigt olika väskor efter samma mall! Ingen hann med att få till några axelband till dem så det får vi fixa hemma. Det var lite klurigt att få till det hela med alla vikninigar för att de två facken med var sin dragkedja skulle hamna på rätt ställe.. Min väska är den tredje från vänster.
Nu har den blivit färdig med axelband och allt.


På baksidan finns ett fack med dragkedja och det finns två fack inuti väskan varav det ena också har en dragkedja. Allt tillkom genom att man vek det rektangulära tyget på givna ställen sen man sytt i dragkedjorna... så syddes sidsömmarna och vips... väskan var färdig!! Som ett trolleritrick!!


På söndagen droppade många broderitörstiga in och vi satte genast igång. Men det gick lite trögt i början.... krångel med datorer och överföringar till maskinerna tog lång tid åtminstone för mig. En del maskiner skrek efter olja... men det kunde ju åtgärdas och sen var vi igång med våra olika projekt. Bilder blev det inga... men jag lägger upp en på det jag fick till under dagen! En vit tröja som jag inte gillade för att den var sååå vit... blev bra mycket trevligare med ett broderi på... eller vadtycker du?

Dessa träffar är viktiga för mig... och jag är sååå glad över att vara så frisk att jag kan vara med igen! Hoppas bara att det får fortsätta så här även när det blir kallt ute. Huvudvärken får så gärna vara borta även över vintern!

6 kommentarer:

 1. Åh vad den var fin väskan :-) själv äger en synål om att i fall en knapp skulle falla av.

  SvaraRadera
 2. Var inte ledsen för det du Åse... du har nån annan färdighet som jag inte har!
  Ha det gott och klia dina skägg!

  SvaraRadera
 3. Förstår att ni har trevliga träffar! Vad mycket fint ni gör också!

  SvaraRadera
 4. Dessa träffar lägger sig som bomull runt hjärtat ska du veta!! Lite nytta gör vi också emellanåt!

  SvaraRadera
 5. Ser bara så trevligt ut och sedan två dagar på raken med träff, inte illa! Skulle vilja ha det så själv.

  SvaraRadera
 6. Synd att jag inte kan bjuda in dig på ett besök... jag har en känsla av att du inte bor så nära mig. Vi har jättemysigt på våra träffar!!

  SvaraRadera