fredag 11 december 2015

Äntligen är den färdig...

... jag har verkligen kämpat på med denna duk. Mina händer är ju inte alls glada åt  handsömnad och finns en hel del sånt på den här löparen!


Dubbla hjärtan... jo den ville jag sy... men hade jag vetat att det skulle ta såå många timmar att få den färdig hade jag aldrig börjat med den! Mina händer som varit tysta under lång tid har börjat bråka igen och det är inte alls roligt för det är värre nu än det var för några år sen.


Nu ligger min löpare på bordet och jag är väldigt nöjd med att jag inte lämnade den åt sitt ofärdiga öde. Måtten är 120 cm x 43 cm. Jag sydde den i en kraftig bomull med blommor och hjärtan i vanligt kvilttyg med moulinégarn broderade jag. Sen kviltade jag i rutmönster längs mitten och med korta raksömmar från blommorna och ut mot kanten.


Tiden rullar iväg och tredje advent står för dörren. Det är lite svårt att tro att julen är på ingång när vi tittar ut genom fönstret och ser de gröna gräsmattorna. Inte ens när jag går ut känner jag av att det är vinter... eller ska vara vinter kanske man ska säga! Men än kan vi väl hoppas på lite snö innan jul... bara lite och några grader kallt.


En fin advent önskar jag ifrån det gula huset mellan hav och sjö i norduppland!

Kram
Bibbi

14 kommentarer:

 1. Riktigt snygg den här löparen också. Mycket jobb men helt klart värt besväret.
  Ha det gott och tack för din kommentar hos mej.
  Kram och en härlig 3e advent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Kanske det kan bli en myrduk här vad det lider... om jag inte behöver sy för hand då förstås.
   Kram och detsamma till dig

   Radera
 2. Förstår att du är nöjd med din duk, den är ursnygg där den ligger på bordet! Tråkigt med dina händer, har också besvär med med mina. Men var gör man, det är bara att gilla läget och göra lite pauser då och då när man håller på med handsömnad!
  Önskar dig också en fin 3e advent!

  Kram Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt Catarina... jag missade att svara på ditt inlägg! Oj... jag är nöjd och hoppas att händerna lugnar ner sig snart! Vi kvinnor använder dem nog med petigare arbete än vad männen gör och får fortare skador. Tror jag! Men som du säger... vad gör vi om vi inte får sy?`
   Helgen är över och jag hoppas att du har det bra!
   Kram

   Radera
 3. Vilken underbar löpare,förstår att det varit ett stort arbete, men vilken tur att du fullföljde den!
  Trots onda händer...❤️. Kram Immi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu efter några dagar kan jag se på den utan att det onda ögat glöder! Jag gillade ju den när jag först såg den så nu är jag glad över att jag sydde den!
   Kram och hoppas att du har en fin tredje advent!

   Radera
 4. Grattis till din fina duk, tråkigt det där med händerna något som jag också känner igen. Ibland känns det mycket bättre och då börjar man använda dem, vilket tyvärr straffar sig efteråt.
  Kram Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... vi är nog många som lider av samma problem och inte ger oss ändå!
   Ha det gott
   Kram

   Radera
 5. Grattis, grattis till den fina löparen med alla hjärtan och blommor! Spar nu händerna till ett annat fint projekt! :-)
  kram

  SvaraRadera
 6. Usch och fy för "bråkiga" händer. Men löparen är verkligen ursnygg!!

  SvaraRadera
 7. Tack... jag gillar den mycket! Om känner att du har eoner av tid så sy den... eller kort och gott sy den och låt det ta lite tid!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Men, vad du kan, Bibbi! Så fin den är. Du ska inte ha något ont i händerna mera, du har ju opererat dem!!! Men... att hålla en tunn nål så länge, förstår att det är smärtsamt. Jag skulle minsann kunna sy, jag också, om verktygen var tjocka som gödselgrepar! Så där stora som i Snövit på julafton... :D
  Vila nu händerna och ha lugna, sköna decemberdagar och den önskade midvinternattens köld har du ju också fått!

  SvaraRadera
 9. När det finns mönster är det ju inte så svårt... även om det kan ta lååång tid att få färdigt.
  Jag bara gjort en av tre planerade operationer... allt gick i stå när hussen började med sina krassligheter!
  Du kan allt sy om du bara vill... men du tassar omkring i skogen istället och det är ju inte fel!
  Jag vilar helt ofrivilligt golvad av långvarig sömnbrist... men efter några dygns drömlös sömn brukar det gå ett tag igen! Så lever jag!
  Ha det gott och var rädd om dig!

  SvaraRadera