torsdag 21 april 2016

Utan fickor är man ibland!

Det går ju inte så bra. Inte i dessa tider med stort behov av fickor till kombinerad  kamera-telefon, bajspåsar, nycklar, hundgodis, plus lite till. På det en bättre kamera runt halsen! Dubbla hundkoppel gör händerna fulla. Då måste man ju ha nån sorts portabel ficka eller hur? Jag har ju inte sytt några  "Hillevifickor" till mig dumt nog!Så det fick bli en "Hipsterbag" med många fickor istället... efter ett mönster ifrån Quiltbiten . Men jag undrar om den blir lika praktisk som just Hillevifickorna! Kanske blir det såna också!


En öppen ficka och två med dragkedja... plus utrymmet i själva väskan...  som har dragkedja. På insidan finns en liten ficka för körkort eller kontokort. Men jag undrar i mitt stilla sinne över hur mycket man kan stoppa ner i väskan innan den blir rund som en boll? :D

Telefonen, bajspåsar och nycklar får i alla fall plats... det har jag kollat!

Det har blivit lite varmare just nu... men om det kommer att vara vet jag ju inte. Det finns mycket att göra i trädgården så här års. Gräsmattan måste krattas ren ifrån alla kvistar som blåst ner under vintern, Gamla löv och små rester efter takbytet måste också bort innan "trädgårdsmästaren" kan börja sitt noggranna arbete igen. Sedan sköter han sitt arbete utan att vi behöver fundera över det. Skönt!

Rabatterna betar jag av bit för bit. Det går inte fort... men det blir nog bra. Kungsängsliljorna har kommit upp en bra bit och jag väntar!

Jag hittade en slänt full med vitsippor idag... men kameran var kvar hemma och telefonen låg på laddning så det blir kanske bild på dem i morgon, om det är så varmt att de vågar öppna sig. Allt kommer såå fort i år.

Ha en fin helg!
Kram
Bibbi

4 kommentarer:

 1. Ja, det är mycket som ska med när man ska ut! Fin liten väska har du sytt dej!

  Vitsippor har jag sett lite av, men jag tycker det går sakta och segt, jag. Det är kallt och blåsigt och inget vidare vårväder alls, ju..

  Kram till er och kli till de fyrbenta!

  SvaraRadera
 2. Jättesöt hipsterväska, som nog fyller sin funktion men du har rätt i att mina Hillevifickor slår allt! De använder jag dagligen fortfarande och vet inte hur jag skulle klara mig utan! Tack igen för dem.
  Nu är det kkkkkkkkkalllt igen!

  SvaraRadera
 3. Grattis på födelsedagen, Mannen med guldfickorna!

  SvaraRadera