fredag 28 maj 2010

Plommonträdet blommar...

... då finns det hopp om en sommar fastän det fortfarande är väldigt kallt... här i det nordligaste kustlandet av Uppland. Solen har lyst av och till... men någon värme har vi minsann inte känt av! Så det har blivit en dag inne och det har ju egentligen passat ganska bra... för jag har en del att "plugga på" och testa. En ny kamera har inhandlats och en nerladdad handbok på nästan 150 sidor ska läsas igenom... det är roligt att testa och se hur bilderna blir! Därav alla blommor i dagens inlägg!!

Härliga plommon... söta goda ... av sorten Viktoria väntar vi oss. Helst många... många!

Det ser ut som om det finns pollienerare i farten också!

Vårt "tupilanaträd" blommar som vanligt fint...

...tillsammans med de tvåfärgade tulpanerna. Snart slår också buskens egna vita blommor ut och då blir det fint!!

Våra fyrbenta "blommor" njuter i gröngräset och poserar ganska villigt! Zoomen ska testas förstås och det funkar ju alldeles utmärkt! Märta sitter i andra änden av tomten och tittar på mig! En stor...

...och en lite mindre!!

Ett naturens eget påhitt mitt i rabatten är ju alldeles gratis och inte mindre fint för det! Inte bara i rabatten utan de finns överallt... men vem rensar bort dem? Inte jag i alla fall!

Nu ser löjtnantshjärtat lite mer ut för världen... än det gjorde för bara en vecka sen... och lyser nu med sina fina blommor!

Det blev mycket blommor idag... men det ÄR ju försommar och snart är vi inne i juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar