söndag 22 juli 2012

Åhh...jag har lekt lite bara...


Det är roligt att leka lite ibland!! Jag smög omkring med kameran lite idag och hittade då den här gynnaren som hade lite problem med jämvikten. Men problemlösaren fixade det hela! For iväg till en annan blomma så klart!

Nu är trädgårdsmöblerna äntligen färdigslipade, oljade och inte alls ihopskruvade! Jag började  med slipningen alldeles innan L blev sjuk senast... och sen har det varit såå mycket annat och DÅLIGT väder. Nu hittar jag inte muttrarna till monteringsbultarna... som ligger så ordentligt i en burk!! Som jag slitit med dessa möbler och nu kan jag inte montera ihop dem! Det går bara inte att hitta i minnet var jag lagt dem!! Det är det där med minnet, som är färskvara och ska användas på en enda gång... annars är det kört! Men det finns säkert att köpa på det sär stället där man kan köpa ALLT!


Nu är det snart dags att krypa ner i sängen... barnbarnet Emma kom precis hem efter att ha jobbat kväll! Hon är lite pratsjuk när hon kommer hem efter arbetsdagen så jag får allt ge henne lite uppmärksamhet!!
Det är gott att ha henne här... det blir liksom lite mer liv i luckan!

Ha det gott därute och ta vara på er och varandra!
Kram
Bibbi

16 kommentarer:

 1. Vilka roliga bilder på humlan.
  Ta med en monteringsbult till närmaste järnhandel så fixar det sig nog - och när du kommer hem så ligger nog de gamla muttrarna mitt framför näsan och skrattar åt dig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du Wivi... de ligger nog och skrattar redan!! Här upp norr om dalälven håller vi oss inte längre med nån järnhandel... utan vi får nog lita till Jula eller Clas Ohlsson:Ikea kanske har såna som varande möbelföretag :D
   Kram

   Radera
 2. Det är skillnad när du och jag leker!
  Du är verkligen duktig på fotografering!!
  Jag är så glömsk/rörig så jag måste ha saker på "SITT RÄTTA STÄLLE" annars är de borta.
  Funderar just nu vart ett kuvert med pengar har tagit vägen!!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skillnad när vi syr... det är helt klart. Du har fart och fläng och här står det stilla! Jag har fotograferat lääänge... är nästen född med kameran runt halsen och gillar det verkligen!
   Nog ska grejor ligga på RÄTT ställe... men det gäller ju att komma ihåg vilket som ansågs RÄTT vid den tidpunkt när vi lade undan det!! :D
   Kram

   Radera
 3. Sådär gör jag också. När vi åkte hem från Mellansjö nu senast så kände jag mej tvungen att tala om för Sture var jag hade lagt penslarna, som vi skulle använt till att olja altanen med, OM det hade varit bättre väder. För annars kommer vi inte att hitta dem när det väl blir "oljningsväder"! För då har jag glömt var jag lade penslarna! *S*

  En gång blev jag ju av med min pincett, som jag bara måste ha när jag pysslar med papper, annars funkar inget. Allt som är klistrigt tar jag med pincetten, för har man klister på fingrarna... ja, då kan du tänka dej själv hur det blir... inget bra alls. Hur som helst, pincetten kom bort och jag var helt handikappad. Letade och letade och letade. Fanns inte. Åkte och köpte en (eller faktiskt två, utifall att det skulle hända igen! *S*) ny pincett och då låg den gamla plötsligt på bordet i vardagsrummet!!! Jag sitter aldrig där och pysslar utan håller mej i mitt rum. HUR gick det till när den hamnade där?!?!

  Ha en bra måndag!

  SvaraRadera
 4. Ja du Nela... vi ska man nog inte fundera över "hur det hamnade där"? samma sak händer säkert när jag fixat nya muttrar! Du har ju tre(!) pincetter nu... att lägga bort, det kan bli lite jobbigt det! :D
  Kram och ha det gott

  SvaraRadera
 5. Rackarns Mucklor och gömma saker för dig ;) Ställ fram lite saft och bulla åt dem så ska du se att de lämnar tillbaka bultarna!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 6. Tack du för den idéen... men vi tog det säkra före det osäkra och ringde till leverantören Hillerstorp och beställde nya. Minnet kan jag visst inte lita på alls nu för tiden!
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 7. Tänk vad jag känner igen mig , man tycker att nu lägger jag grejerna på det här jätte bra stället så vet jag var jag har dem, när de sen behövs då är bra och ha stället som bort blåst ! Men humlebilderna var fin fina !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så många vi är som känner igen oss i det här. Hur många "bra att ha ställen kan man ha"??

   Radera
 8. Så roligt du gjorde med humleserien! Jag trodde först att det var något du sytt.

  Jag skulle vilja påstå att synden straffar sig själv. Skruva ISÄR möblerna som man så mödosamt monterat för hundra år sen? Nä... det finns inte i min värld. Men så hänger jag nytvättade gardiner på tork direkt på plats, jag...... :D

  SvaraRadera
 9. Näe... det var inte mer än 5-6 år sen :D Nytvättade gardiner på plats direkt... det är ju fiffigt, de blir ju inte blöta igen om det regnar :D Nya muttrar är beställda så de gamla kryper nog fram endera dan!

  SvaraRadera
 10. Hej Bibbi,
  Jag kikar in då och då o ser hur du har det!
  Mina muttrar försvann också en gång, jag hittade dem påskruvade på bultarna......Såg inte det i all hast.
  Du är duktig på att fota för att inte tala om att sy!

  Edvina från sysidan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så roligt att höra ifrån dig Edvina! Mina muttrar gömmer sig bättre än dina... men de kommer säkert fram när de nya anländer!
   Ha det gott och fortsätt att sy!
   Kram

   Radera
 11. Hej Bibbi!
  Hur går det med skruvandet av trädgårdsmöblerna?

  Här kom vi av oss lite med allting sedan hussen och hunden blev lite sjuka, men jag känner att jag är ganska stark just nu, så allt löser sej väl.

  Skickar lite kramar och kli!

  SvaraRadera
 12. Jo du... nu har vi skruvat färdigt. Man har mer än man tror i samlingarna!!
  Säg till att de kryar å sig!
  Kram

  SvaraRadera