tisdag 3 juli 2012

Så här mitt i sommaren...

... fick du gång mig!! Och det är ingen liten bedrift... Tack Maja!


Mitt barnbarn önskade sig en PC-väska när hon fyllde år. Den skulle sys... men  nån idé dök inte upp.  Jag hade läst Majas inlägg om den inspirationsutmaning hon startade tidigare på försommaren och det fick mig att leta i tidningarna. Inte förrän jag tittade lite extra i den senaste Quiltmagasinet hände det nåt. Bums såg jag i huvudet den väskan som skulle bli till. 
Sen var det inte svårt längre... men det blev ett antal timmar vid symaskinen. Modellen fanns ju inte i tidningen så jag fick grunna lite innan bitarna satt på plats. Nu återstår bara att överlämna den i morgon och då få domen! Gillas eller inte det är frågan?!
Jag följer oftast inte mönstren slaviskt utan plockar hellre lite här och lite där när jag ska göra nåt. Men det är inte fel kan jag tycka. Tidningarna ska ju användas och inte bara samla damm. Så Majas idé är jättebra tycker jag. Det ger oss ju en puff att bläddra i dessa innehållsrika tidningar!! Så...alla goa vänner, det här är mitt julibidrag till utmaningen.
Håll tummarna för att den duger till en tjej med en PC... tidigare utan väska!

Ha det gott och njut av sommaren 
Kram 
Bibbi

24 kommentarer:

 1. Wow! Den väskan är ju bara hur läcker som helst.
  Om den mot förmodan inte skulle passa så får den gärna bo hos mig ;-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Wivi... jag hoppas dock att den finner sitt hem där jag tänkt att den ska bo! :D
   Kram

   Radera
 2. Har svårt att tro att hon kan bli annat än nöjd. Väskan är fantastisk och jag förstår så väl att du har ägnat "några" timmar åt att få den färdig, men så blev den ju superläcker också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vet ju aldrig med ungdomar hur de tänker och vad om är gångbart... det vet du Nela! Några dagar... är väl mera rätt förstås. Jag känner mig nöjd så jag hoppas på lite tur!
   Kram och kli

   Radera
 3. Vilken väldigt fin väska! Den blir så personlig också och det syns hur mycket arbete som ligger bakom. Som vanligt leder ditt grunnande till det bästa av resultat.

  Hillevifickorna håller fortfarande lika bra som första dagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... grunnande leder ofta till nåt bra!! Är det inte dags för nya Hillevifickor än?? Då är det alldeles för bra kvalitet på dem... inte bra för konsumtionssamhället skulle nog Reinfeldt tycka!! Men jag tycker att det är bra!
   Njut, bada och klia skägg och anka.

   Radera
 4. Såå läcker, självklart måste den falla i smaken!!! Superfin.
  Ha enbra dag, kram.

  PS. Blommorna i mina sista inlägg är fotade med Iphonen och Hipstamatic dream canvasfilm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas att den gillas!!
   Det där med Iphone och dess appar är inget som jag börjat med än... men det blir bra bilder med dem så mycket fattar jag av det hela!! Man vet aldrig jag kanske faller till föga rätt som det är!
   Kram

   Radera
 5. Åh underbar den kommer säkert att gillas, om inte hade min PC med all säkerthet tyckt den var fantastisk ;-) du får öppna butik ;-) kram till dig och det vanliga kli i skägget till de fyrbenta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe du Åse... det där med butik har jag redan provat på och det ger inget att leva på!! Men jag kan sy ändå!
   Kram och kli till skäggen!

   Radera
 6. Jättefin, vilket jobb du har lagt ner! Även jag har haft de där blommorna i huvudet sen tidningen kom. Få se om det blir nåt mer eller om de stannar där. Skulle faktiskt behöva en pc-väska jag med, men i så fall blir det nog en enklare variant pga mitt handikapp. Kram från dalkullan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De satte sig... de där blommorna och är riktigt roliga att sy!! Hoppas att dina skador läker som de ska så du är ok till första träffen i höst!
   Dalkullan får kram tillbaka!

   Radera
 7. Du är då helt otrolig Bibbi, en så fin väska. Du får alltid till det där lilla extra.
  Skön sommar från Inga-Britt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du håller också lite koll fastän det är sommar?! Det lilla extra brukar du ju få till också.
   En skön sommar till dig också!

   Radera
 8. Ser att det är fler än jag som föll för det mönstret och dom blommorna eller kanske kvitningen, även jag håller på men inte blir det det som är i tidningen:O)) Helt underbar väska, hoppas du skrev ner det som var i huvudet??Kram...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog många som nappade på det blommönstret och kviltningen. Både roligt och snyggt. Näe... inte skrev jag ner nåt... förstås :( Men jag tror att jag kommer ihåg hur jag krånglade!
   Kram

   Radera
 9. Bra jobbat, Bibbi!!!
  Din väska blev jättefin och det var just så här jag menade!!!
  Din lott är ett streck i en anteckningsbok som jag har och "håller reda på er i"!
  Nu har du en hel månad på dig att leta efter ny inspiration!!!
  Lycka till!
  Kram
  Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha... då är jag ett streck i en anteckningsbok då! Hoppas att det hinner bli fler. Tack för den puffen... såna behöver jag.
   Stor kram

   Radera
 10. Väskan blev jättefin, men håller med dig, man vet inte hur tonåringarna, de har sin egen smak, men hoppas den kommer att falla henne i smaken! Kram

  SvaraRadera
 11. Så är det... man vet aldrig hur saker tas emot av dessa våra unga! Men den här föll i god jord! Hon blev jätteglad!! Så och blev jag!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Jag skulle inte tacka nej till en sådan väska heller :-) Tycker den är jättefin, man ser ju hur mycket arbete och kärlek du har lagt ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anastasia! Du vet ju att allt man gör med sina händer tar mer tid än nån kan tänka sig!
   Kram till dig!

   Radera
 13. Ohh WOW vilken snygg väska!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu... jag fick ju en snilleblixt när det var som allra mest tomt i huvudet!!
   Duk... näe väska tänkte jag och satte igång!!
   Nöjd? Ja det är jag!
   Kram

   Radera