söndag 15 juli 2012

Gardiner till uterummet...

...har det blivit.


Men nu är det nog färdigsytt för en tid framöver. det blev AnnAKa-mönstret i Quiltmagasinet 3-2012.
Jag gillar det mönstret och det är roligt att sy applikationer. Lite tyg hade jag kvar ifrån sömnaden av dynorna från förra sommaren... så det fick vara med på några av blommorna. 


Syrummet brukar ju vara stängt på sommaren... men den här sommaren är ju ingen annan lik så det är nog lika bara att ha det standbye.  Men det går åt en del vlisofix till applikationer så nu är det bara att beställa hem nytt! Man vet aldrig när sylusten sätter in igen.


Det regnar och regnar så det blir ingen ordning på utearbetet heller. Det räcker liksom att traska ut med hundarna och sen torka dem när de ser ut som om man kastat dem i havet! Men igår sken solen nästan hela dagen och jag grävde bort lite ojämnheter i gräsmattan i anslutning till uterummet. De grävde ju lite när de byggde och sen blev det liggande. Jag lastade en skottkärra som KM skulle köra iväg och tömma men ... den blev stående och fylldes med vatten och vickade naturligtvis  mot husväggen! Så de var bara att gräva upp det igen  och kratta sten... för det har vi gott om här i Stenvreten. Nu ska det på jord och sen ska jag så nytt gräs där... utan ojämnheter så man kan gå med gräsklipparen utan besvär!


 Jag har givit mig den på att tomten ska rensas ifrån sånt som bara blivit stående. Det ska inte se ut som ett skrotupplag här. Vi hade två solsängar stående i en bod och de var bara i vägen och användes aldrig... så vi frågade en solgalen granne om hon ville ha dem och hon blev jätteglad och kom omgående och hämtade dem med dynor och allt. Skönt... återanvändning är bra!! Tänk vilken plats vi fick att samla nytt skräp på !!


Ha det gott därute och tappa inte tron på att sommaren ska vinna till slut!
Kram 
Bibbi

10 kommentarer:

 1. Vilka snygga gardiner, och vad smart att använda tyget ifrån kuddarna!:)) Kram..

  SvaraRadera
 2. Superstiligt!!
  Gillar AnnAKa och hennes applikationer.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jättefina gardiner! Jag gillar också det mönstret i Quiltmagasinet, och har tänkt sy något utav det. Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Finfina gardiner!

  Igår rensade jag lite ogräs i vår eländiga grusgång. Det är inte kul alls. Inte blev jag klar heller, men en bra bit på väg kom jag. Känns bra. Idag har jag gjort annat, roligare.

  Solen sken en lång stund också och vi grillade. Fast då började det såklart att regna igen. Tur att vi har tak över altanen, så kunde vi ändå sitta ute och äta.

  Ha en skön söndagkväll!

  SvaraRadera
 5. De gardinerna blev ju perfekta!

  Jorådåsatte... här har hantverkarna tagit paus och lämnat åt mig att skotta ihop tegelrester etc. Måste ju kunna ta mig fram med gräsklippare etc liksom ni.

  SvaraRadera
 6. Jättesnygga gardiner du har sytt, roligt att få sätta upp nytt och speciellt i år nyttjar man ju inglasade uterum mycket. Idag har vi haft uppehåll tills ikväll då det kom en rejäl skur. Kram

  SvaraRadera
 7. Fina gardiner och jag gillar ju verkligen att tyget från stolarna också hamnade på gardinen!
  Stor kram!!!

  SvaraRadera
 8. Fina gardiner ! Det där regnandet så trist , jag konserverar lite sol tar med hem och släpper det över vårt avlånga land .

  SvaraRadera
 9. Det är alltid lika kul att sy gardiner. Önskar jag hade tre gånger så många fönster! Dina blev fina !

  SvaraRadera
 10. Tack snälla... jag syr gärna mina gardiner själv! det får ta lite tid bara det blir bra!
  Ha det gott!

  SvaraRadera