fredag 13 juli 2012

Fredagen den 13:de... tema öde

Fredagens tema i fotoutmaningen är... ÖDE. Det är som en tanke det!Jag använder ordet ÖDE i bestämd form och då blir det så här. Jag ser det som ÖDETS nyck att det regnar idag... också... så jag kan sitta vid symaskinen och sy panelgardiner till uterummet.


Det blev åter AnnaKas mönster "Blå sommar" i Quiltmagasinets senaste nummer (3/2012). Men jag syr förstås i grönt. Blått är inte "min" färg.


Det ÖDE som drabbar den lilla schnauzern Hilda och hennes syster Märta...  även hon schnauzer modell lite större... när det åskar ute är inte roligt att se! Hilda kröp in framför mina fötter vid symaskinen när det smällde... trots att det var på så stort avstånd att jag vågade ha symaskinen igång! de blir alldeles blockerade när det åskar och skakar som asplöv båda två. De vill vara nära oss... men mer än så vi kan inget göra för dem! Det är hemskt att vara så hjälplös!

6 kommentarer:

 1. Stackars små hundarna... inte alls roligt, det där. Kan inte vara nog tacksam att jag just nu lever med en Ida, som inte bryr sej ett smack om saker som låter runtomkring henne. Det är verkligen något att glädja sej åt!

  Kul att du kikar in i pysselbloggen och skriver så snällt där! Jag svarar ju inte där, för det blir så fånigt med alla "tusen tack, tack och tack och tack" men jag blir verkligen superglad åt alla goa och snälla kommentarer.

  Idétorka har jag kanske inte, men det händer att jag har svårt att ta mej för att sätta saxen i pappret... det vill till att jag mår bra, annars funkar det inte, trots att idéerna finns där. Då blir det bara inte fint och jag blir inte nöjd. Alltså ingen idé att försöka ens.

  Skönt att du har haft en fin fredag den 13:e. Det har min också varit, bad och regn. Samtidigt.

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Visst är det jobbigt förr åskrädda vovvar. Lider verkligen med dem. Turligt nog är inte Eydis åskrädd. Men hon funderar och lyssnar. Så där gäller att vi håller oss "coola"...
  Du o jag använder oss av samma blomma, men resultaten blir helt olika. Fotar mitt när jag är klar. Ditt ser fint ut.
  Ha en bra helg, kram.

  SvaraRadera
 3. Är de åskrädda, de stackarna. Skotträdda Embla bryr sig faktiskt inte om Tor, hon. Konstigt, men skönt. Och Ankan för ingetdera.

  Jättefin färg på gardinerna blir det!

  SvaraRadera
 4. Ja stackars åskrädda hundar , tur de har varandra i alla fall. Här hemma har vi en som inte bryr sig och en som blir stissig och då har vi ännu bara haft åska runt i kring... De gardinerna ser ut att bli riktigt snygga!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 5. Så underbara blommor, ser verkigen spännande ut! Kram....

  SvaraRadera