fredag 21 juni 2013

Glad Midsommar


Efter det rediga regnet i natt slog de ut... de allra finaste av vallmo! I mina ögon sett då förstås!


Tre på en gång... stod där och lyste ikapp med solen! Kameran kom fram förstås. Undrar just hur många gånger ni ska behöva titta på mina blommor?!


 Idag hade jag kameran med mig på turen med hundarna i värmen. Vi gick till badstället alldeles nära dammen där jag gått oräkneliga gånger. Och där... såg jag  igår för första gången den vilda kaprifolen...


 .. alldeles intill damluckorna... hängande över kanten växer den!! Hur har jag kunnat missa den alla gånger som vi  gått där... under många år?? Den hade nästan blommat över... men det fanns ändå många blommor kvar!! Men kameran var ju kvar hemma då förstås!


Jag kan inte fatta det här! Jag har gått så nära den att jag nuddat vid den varje gång jag gått där!!


Hur blind kan man bli när man tänker på annat?? Tankarna brukar vara på hundarna när vi går där över dammbron... som ibland är lite underminerad vid brofästena. Men nu är det inte anonym längre den skönheten!


I  dag är det dags att rycka bladen av prästkragarna... dags för dem som har hjärta att göra det förstås!! Jag låter bli det jag och njuter av dem i stället. Glad midsommar på er alla!


Ogräset... Kirskålen ... fyller hela ängen med sina sprickfärdiga knoppar... det blir ännu finare när de slår ut vilken dag som helst! Vackra är de... men i trädgården vill vi inte ha dem... fast hos oss finns de i alla fall. Jag vet då inte hur jag ska få bort dem!

Vi firar midsommaren med en redig förkylning ... både vi och Emma som är här. Så vi snorar och hostar ikapp i midsommarvärmen! Det önskar jag ingen annan. Men en fin midsommar vill jag att ni ska ha!

Ha det gott och var rädda om er och varandra!
Kram
Bibbi


7 kommentarer:

 1. Det är så roligt att se alla dina fina blommor, tycker jag som bara har en balkonglåda.
  Här är en till om är ordentligt förkyld. Det fick jag med mig från Luleå där en av deltagarna hostade och snorade hela dagarna. Inte kul. Hoppas att inga andra blev smittade.
  Trevlig midsommar trots förkylningen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Finfina bilder som vanligt.
  Ja, tänk vad man är blind ibland... en gång gick jag i dimman på samma fjälled vi gårt många gånger. Oj, vad jag upptäckte saker som var mycket nära, istället för sånt som är längre bort i horisonten.

  Krya på dej.
  Önskar dej också en Glad Midsommar. kram

  SvaraRadera
 3. Äta, äta och äta mer av din kirskål, ska du! ;)

  Nog är kaprifol vacker och särskilt sådär i det vilda. GLAD MIDSOMMAR!

  SvaraRadera
 4. Jag tittar gärna på dina blomsterbilder, vareviga dag om du så vill. De är såååå underbart vackra!

  Förkylning tycker jag låter som en helt och hållet onödig "grej" just nu (och alltid annars också). Hoppas att ni kryar på er snabbt!

  SvaraRadera
 5. Jag ser gärna på dina blomsterbilder!
  Ta hand om Er!
  Stor kram//Maja

  SvaraRadera
 6. Jag njuter av dina fina blomsterbilder. Fortsätt att visa oss dom.
  Krya på dig, har själv hostat i ca 6 v nu men är på bättringsväg nu.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Tack för fina ord och hälsningar. Jag svarar er alla på samma gång... nu börjar jag fungera så smått igen efter att ha legat däckad några dagar! Hostan blir väl kvar ett tag misstänker jag... så brukar det vara för mig! Jag här inte orkat se vad som hänt hos er alla... men läser ikapp så snart jag hinner... vill ju inte missa nåt viktigt!!
  Kram till er... det smittar väl inte den här vägen tror jag!!

  SvaraRadera