torsdag 6 juni 2013

Regnfylld vallmo...


... är ändå en vallmo!! Den första i år! Det är det ändå sommar fast regndropparna fortfarande fanns kvar när jag tog bilden igår. Idag har vi haft riktigt sommarväder med sol hela långa dagen och flera blommor har slagit ut i vallmoståndet!


Vår, ifrån vintern hårt tuktade, rododendron har låtit en av sina blommor slå ut. Den lyser med all sin prakt och verkar ha glömt bort den hårda vintern. Men den är inte på långa vägar så reslig som den var förra sommaren. Jag får allt försöka skydda dem  under nästa vinter.


En enkel tistel kan också vara oändligt fin med sina spröda smala blad. Jag brukar se den så där lite över axeln ... men tänkte att jag skulle ta en bild på den trots allt och den blev ju inte såå dum!

Märta har slutat hosta och jag hoppas att det är bra nu. Vi ska till veterinären igen den 10 juni och då hoppas jag på en friskförklaring!! Hon står fortfarane på en liten dos cortison... men det önskar jag att vi nu kan sluta med. Med hjälp av morteln och leverpastej har det ju gått bra att få i henne det hon ska ha.

Jag är fortfarande väldigt trött, men känner mig mycket bättre så jag  tror att allt håller på att fixa sig även med mig! Jag har varit på blodtryckskontroll igen och det ser bra ut.

Nu ska rabatterna ska rensas och det sker ju inte i en svinblink, men får ta den tid det tar och jag tänker inte stressa med det. Det blev ändå nått hundratal tagetes trots att våren var såå sen och inget ville växa. De står fortfarande i växthuset och väntar på att få komma ut i rabatten. Det är långt ifrån de mellan 500-700 tagetes plus andra plantor jag brukat dra upp på våren... men åren har gått och jag får allt inse att jag inte orkar hålla på en sån odling längre. Det var roligt så länge det varade... men nu gäller lite mer småskalig produktion!

KM knallar på med veden som ska klyvas och staplas in för vintens eldning i vedspis i köket och murspis i vardagsrummet. Med sitt onda bråck orkar han inte så mycket, men tar lite varje dag och det får också ta den tid det tar, veden torkar ju där den ligger på backen.

Han ska in för operation sista veckan i juli... mitt i sommren! Förr sa man ju alltid att man inte vill lägga planerade operationer på sommaren för infektionsrisken... men det är visst inte så längre! Jag hoppas att de tar med i beräkningen att KM inte gjort nåt kirurgiskt ingrepp utan att få just infektion efteråt!! Vi vill inte ha nåt mer sånt elände!

Hoppas ni alla är både glada och trötta efter Nationaldagsfirandet runt om i vårt avlånga land!

Kram
Bibbi

8 kommentarer:

 1. Nog är vallmon värd att vänta på! Får se om de slagit ut därbortahemma också, när jag åker dit i dag eller i morgon.

  Operation i juli… hm. Visst behövs det göras men borde nog skjutas upp ändå. Nåt elände vill vi ju inte ha!

  Goda nyheter om Märta!

  Rensa nu bara lagom så blir det allra bäst! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog vallmotider nu så det finns nog massor därbortahemma ska du se!

   Ja, inte vet jag vad jag ska tro omhögsommaroperation!! Det är inskrivningsdags kommande vecka... 1½ månad före!!En hel dag tur och retur till Enköping. Allt verkar jättekonstigt! Hoppas de vet vad de planerar att göra!

   Jodu... glada nyheter om Märta... så skönt!!

   Radera
 2. Här har vallmon också slagit ut den senaste veckan. Det är en vacker blomma, men ser så skräpig ut när den blommat färdig, så jag tackade nej till pappas fråga
  om jag ville ha!

  Det är roligt att höra att du mår bättre, men tänk dig för!!!

  Operation mitt i sommaren-trodde inte att de gjorde sånt. Det är mycket nytt inom vården.

  Skönt att höra att "voffsingen" är på bättringsvägen!!!

  Kram//Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför tacka nej till den vackra vallmon??! Jag klipper ner mina när de blommat färdigt och då syns de knappt sen.

   Jag tänker hela tiden :D

   Nä... det trodde inte jag heller! Allt nytt kanske nte är helt rätt. Men det blir bra hoppas jag!

   Kram

   Radera
 3. Bibbi,
  jag är hänförd av Dina vackra fotografier på Dina blommor!

  Dollandesign

  SvaraRadera
 4. Nä. Inte opereras i juli. Det låter mycket märkligt, tycker jag. Här i vårt landsting gör man inga planerade op under sommaren, iallafall.

  Underbara blomster, men gladast blev jag att du och Märta är frisk(are) nu!

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Hur tokigt som helst kan man tycka!

  Jodu vi är friskare och bättre ska det bli! om jag får bestämma!

  Fin helg till er också
  Kram

  SvaraRadera