tisdag 18 juni 2013

Nu blommar det...

...på alla tänkbara ställen!


Acklejan... den jag drivit upp speciellt för färgen och formens skull... den blommar nu! Ett enda exemplar på det minst väntade stället... bland kullerstenarna längs gången där det inte ska växa nåt alls! Den får så klart flytta till ett mer passande ställe!

Jag har legat där på knä bland kullerstenarna och rensat bort en massa ogräs i värmen. Det blir väldigt snyggt när ogräset kommer bort... fast det är inget roligt göra då många (de flesta) stenarna måste plockas bort  för att få komma åt det eländiga ogräset!


Den "vanliga" som självsår sig och finns i många färgställningar känns som ogräs ibland när de kommer uppdykande där det passar dem... är ändå värda att titta lite närmare på... även om jag rensar bort en del av dem då de tenderar till att ta överhanden i rabatterna!

Jag passar på att rensa efter regnet då det går lätt att få bort det som ska bort! Så det blir lite då det regnar mest vara dag! Men det växer fortare än jag hinner rensa så det är en ojämn kamp!


Ett ståtligt stånd med kraftigväxande iris blommar nu för fullt med många underbart vackra blommor.


Den har en rejäl gul "tofs" som ska locka dit insekterna för pollinering och det bladets fina årdring fungerar nog som en landningabana för bin och andra insekter.


Irisstånden vid garageväggen blommar även de men de ser lite annorlunda ut och har inte den gula "tofsen" men de lockar bin och humlor ändå!

Symaskinen har fått vila den senaste veckan då vi haft besök av Emma, mitt barnbarn och då har det inte blivit tid till att sy. Jag har börjat sy av charmpacken jag vann hos Maja och det ser ut att bli bra. Men det tar några dagar till innan jag hinner sy nåt för Emma kommer tillbaka i morgon  för att stanna en natt till. Det är såå roligt att ha henne här lite så det är bara att njuta medan besöket varar!


Sist men inte minst...  pionen har slagit ut! Det är en är en  efterlängtad händelse och plantan blir större och kraftigare för vart år som går! Synd bara att blommorna inte varar för evigt! Fast om de gjorde det så kanske vi inte skulle vara så glada när de blommar sin korta tid!

Jag har stora problem med värk i händerna och sömnen blir lidande av det så jag hoppas att jag kan göra mina operationer när KM har klarat av det som ligger närmast i tid nu. Han har varit på inskrivningsundersökning och fått försäkran om antibiotikadropp redan under operationen och sen tabletter efteråt så vi hoppas nu att det går bra och inte blir nån infektion i såret! Men nog tycker jag att det är konstigt att man gör sånt under sommar och rötmånad!

Det var länge sen jag skrev nåt och så brukar det vara under sommaren... då jag mest är ute och påtar i trädgården och blir så trött att jag inte orkar tänka på kvällarna. Jag försöker hålla mig uppdaterad på vad ni andra  håller på med... men det är inte alla dagar jag ens orkar öppna datorn. Jag mår bra av att vara ute och skita ner fingrana i jorden... handskarna får genast hål på vänstra handens pekfinger av nån anledning! Men jag är ju vänsterhänt och då kanske det inte är såå kondtigt!

Det lider mot midsommar och jag hoppas att ni alla får en fin helg. 
Ha det gott och var rädda om er!

Kram
Bibbi

19 kommentarer:

 1. Vilka underbara blomsterbilder du visar i dag, också, Bibbi!
  Tack för pratet senast!
  Det är alltid trevligt att "bolla" tankar och ideér om tyger och sömnad!
  kram//Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Långt senare... tack själv, det är roligt att prata om viktiga saker :D
   Glad midsommar till er
   Kram

   Radera
 2. Lika underbara blombilder som vanligt, förstår att du måste ha en härlig trädgård! En trevlig midsommar önskar jag dig också och håller alla tummar o tår för att operationen går väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch... det är kameran som är snäll just nu!
   Förkylningen grasserar här hos oss. Inte alls roligt!
   Glad midsommar till er
   Kram

   Radera
 3. Härliga blombilder.
  Skönt att visas utomhus när vädret tillåter, vi behöver sånt häruppe.
  Hoppas du får en skön sommar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utevistelse med jord under naglarna ska det vara!
   Glad midsommar från mig till dig!
   Kram

   Radera
 4. Fantastiska blomsterbilder!

  Men du.. du har inte testat ogräsättika, där... mellan stenarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra kamera är tacknämligt att ha!
   Nope... har glömt att man kan fuska så med rensningen!! Ska underhålla med det resten av sommaren ! Tack för påminnelsen!
   Glad midsommar till er
   Kram

   Radera
 5. Ojojoj så vackra bilder!!!!!
  kram

  SvaraRadera
 6. Ja, dina blomsterbilder är verkligen underbara. Härligt att få ha barnbarnet hos sig förstår jag och då kanske du glömmer din värk en liten stund. Att symaskinen inte får jobba så mycket under sommaren är förståligt, när vädret är fin ska man vara ute! Kram och trevlig Midsommar önskar jag dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Barnbarnet och vi gottar oss i förkylning vi!
   Glad midsommar till dig
   Kram

   Radera
 7. Vilka underbara bilder du tagit på dina blommor. Håller med om att pioner är något alldeles särskilt.
  Önskar dig en trevlig midsommar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kameran är snäll! Så rätt pioner är gott att ha
   Glad midsommar till dig
   Kram

   Radera
 8. Du tar så underbara bilder. Håller tummarna att allt går som det ska med operationer och efter vård. Glad midsommar.
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt när det blir bra!
   Allt ska gå bra!
   Glad midsommar till dig
   Kram

   Radera
 9. Vilken härlig färg på den aklejan längst upp! Så fina bilder på blommorna - som alltid.

  Hoppas att operationen går smidigt, så att du kan ta tag i ditt sedan. Ha det bra i rabatterna och njut av hur fint det ju blir!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den fin!!
   Det blir nog bra ska vi tro!!
   Glad midsommar till dig och din Anka
   Kram

   Radera