lördag 17 augusti 2013

Ännu en vecka har gått...

... och jag läser "mina" vanliga bloggar... men kommer inte så långt som till en egen pyttigaste uppdatering... förrän nu när det kommer en liten...


Vi kom ju iväg till hundsalongen på lördagen i förra veckan och det gick bra... även om det inte blev riktigt som tänkt var. Märtas päls var så ojämn efter den förra oproffsiga trimningen att det inte gick att rycka henne riktigt så mycket som man brukar göra. Men det blir bättre nästa gång. Hon är ändå så mycket bättre nu än innan vi åkte dit!


 Det finns en del "lejonman" kvar över nacken på henne.


Hon ser väl rätt snygg ut  vår Märta? Nån utställningshund har hon aldrig vari,t så det viktigaste för oss är att hon ser någorlunda snygg ut och att det inte fastnar en massa i pälsen när vi är i skogen!


Hilda fick bli av med all sin päls... klippt mothårs för att eventuellt kunna rycka henne i framtiden. Nu är hon silkeslen och kortklippt och med sina fjärilslätta öron håller hon koll på omgivningen... naturligtvis sittande i rabatten!! Där ser man vad en olycklig trimning kan ställa till med!


Hon blev lite frusen av sig efter den behandlingen... så hon kommer smygande till matte frampå natten för att värma sig lite... den lilla kråkan!


Men hon är allt så söt att hon platsar i familjen hur hon är är klippt eller trimmad. Hon får väl använda täcke till vintern om hon fryser!

Nu ska den här matten krypa ner i sängen och sova lite innan nästa dag infaller. Det är fortfarande dåligt med nattsömnen och jag hoppas varje kväll att det ska vara annorlunda... men icke!

Ha det gott och ta hand om er på bästa sätt!
Kram
Bibbi

14 kommentarer:

 1. Så söta dom är, men det låter lite grymt när du skriver rycka väck pälsen för en o insatt i hur det går till! gör inte det ont? Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nädå... det är inte grymt eller plågsamt! Man tar bara bort det som ändå sitter löst av säsongens päls. Märtas päls faller i okontrollerade mängder runt om i huset... så det är bättre att det kommer bort på ett och samma ställe. Hilda fäller inte sitt... men det sitter ändå löst och går lätt att "rycka" bort. Vi pratar om stora mängder kan du tro! Det som sitter hårt får vara kvar så klart! Så vi ägnar oss inte åt djurplågeri :D

   Kram och go söndag till dig

   Radera
 2. Fina blev de båda två! Jag visste inte att Märta hade blivit sämre trimmad förra gången, hon var ju fin hursomhelst då också, tyckte jag. För liten Kråka måste det vara skönt att vara fjäderlätt, särskilt om det finns en mjuk mattesäng på nätterna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du... de hade oturen att komma till samma behandling... med effileringssax(som tunnar ur hår med) tror vi!! Märta har hur många nivåer som helst i sin päls fortfarande efter ett halvår!! Hildas päls kan vara helt förstörd. Men hon är fin som klippt och det går det med. Hon sover gott i mattesängen! :D
   En vilsam söndag skön till dig och Ankan

   Radera
 3. Nyfrissade och vackra :)

  Ha en skön söndag, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det blev ju rätt bra resultat trots allt.
   En härlig söndag ska du ha
   Kram

   Radera
 4. Ja men, se där. Jag skrev just i min egen blogg att jag skulle vilja se bilder på nyryckta hundar. Och här är de ju! Friserade och schnauzer-iga, precis som de ska vara! Silkeslen är väl inte så värst rastypiskt, men rätt mysigt om man ska dela säng! *S*

  Ha det så gott! Kramar och kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt sjätte sinne sa att det var dags nu!! Nä... inte rastypisk men blank och rasande mjuk. Hon "får" ju inte ligga i mattes säng... men om man smyger frampå natten kan det lyckas. Hon väger ju inte så mycket och kan smyga den lilla kråkan! Nyttjar väl öronen till att flyga med... fniss.

   Radera
 5. Så fina de blev. Klipper man aldrig "ögonbryn" och "skägg"?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snygga är de! Jo... man ansar skägg och lugg så att de ska kunna se ordentligt. Det kan göras på lite olika sätt, men vanligast är att man klipper en "pik" ner mot nosen.
   Kram och skön söndag

   Radera
 6. Vilka sötnosar båda två!
  Det där med päls och frisyrer är ett stort område.
  Du såg väl på Zacke?
  Schnauzer-klippt tycker folk.
  Ha en bra dag.
  Kram//Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zacke ser ju faktiskt lite ut som en schnauzer på din bild... om man bortser ifrån svansen förstås! Men han är snygg tycker jag!! Han ser väldigt snäll ut.
   En finfin dag till er med!
   Kram

   Radera
 7. Skönt för hundarna att bli av med lite päls. I går träffade jag ett par med två dvärgar, båda hundarna var klippta med knappt något benhår. Inget fel med det men hör och häpna, SKÄGGET var bortklippt. Ägaren tyckte att det blev så smutsigt så då var det bättre att klippa bort det. Jag blev stum och sa ingenting. Jag hade Gizza med, nytrimmad och fin och hade dessutom nytvättat skägg. Allt OK förutom ett härligt men onödigt ryggskott. Kram.

  SvaraRadera
 8. Jo du det är skönt för dem och vi får se hur fortsättningen blir! Tänk vad fort det är hänt att pälsarna är förstörda!
  Meen... schnauzer utan skägg!! Varför köpte de inte släthåriga taxar istället, kan man undra?? Du var allt glad när du tittade på din vackra vältrimmade Gizza då eller hur?

  Oj... stackars du, ryggskott är ju inget man önskar sig! Hoppas att det går över fort. Sånt där elände kan ju bli långdraget när det händer på sommaren.

  Ni mår bra för övrigt hoppas jag!
  Hälsa hussen och klia skäggen
  Kram

  SvaraRadera