söndag 18 augusti 2013

Men tänka sig...

... här har hänt nåt!!


Charmpacken som jag vann hos Majas Paradis (före sommaren) har äntligen blivit en rejäl bag att packa allt i när jag ska iväg på sydagar!! Den mäter hela 46 x35 cm med botten som är 26 sm bred. Den rymmer en massa grejor den! Härliga tyger i vinrött, rosa grönt och beige. Charmpacken räckte inte... men Maja hade skickat med lite extra tyg (och en massa annat sygodis)och med lite av mina blev det en härlig väska till mig! TACK MAJA!! Insidan  har en blixtlåsficka på ena sidan och en stor delad i två på andra sidan för smågrejor. Nu fattas bara en platta att lägga i botten. Jag har använt Quiltbitens mönster "Favoritväska i två storlekar" men ökat på storleken lite för att utnyttja tyget ordentligt!

Det har varit lååång leveranstid på den... men nu är den klar!! Jag började med den tidigt på sommaren... men sen kom det ju annat mindre roligt emellan.

Glad kan jag berätta att jag idag varit utan stödstrumpor för första gången på 1½ månad. Fötterna är inte längre av elefantmodell utan nästan normala... även om jag inte kan ha alla mina vanliga skor ännu! Händerna mår också mycket bättre. Jag har fortfarande ont, men mår bättre!
Alla mina skor... det lät nåt det minsann!! De är inte så många, även om man räknar styckevis!! :D

Jag har varit ute i trädgården och klippt ner utblommade perenner idag och det var svettigt i den varma fuktiga luften. Uthålligheten är inte den bästa än så det blev en del avbrott för lite vila... men en hel del blev gjort. Det kommer nog att ta lite id innan jag är tillbaka i gamla spår igen... men det är bara att kämpa på.

Det har kommit en kallelse till undersökning på reumatologen till den 4 september och det var ju bra gjort av dem tycker jag. Nu känner jag att allt går åt rätt håll och det här såå skönt!! Får jag må så här och kanske lite bättre kan jag leva normalt igen!

Så hade jag äntligen nåt roligt att berätta här ifrån det gula huset mellan hav och sjö i norduppland!
Än kan vi njuta av lite varma soliga dagar.
Kram
Bibbi

21 kommentarer:

 1. Åh så roligt att höra att du mår bättre!
  Och att du kommit till symaskinen igen.
  En riktigt snygg och praktisk väska har du sytt!
  Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... livet känns genast lite bättre när allt går åt rätt håll!
   Du kan tro att jag använde ditt melerade ceriserosa tyg till några rutor också. Tack för det!
   den blir bra att packa i!!
   Kram till dig!

   Radera
 2. Härligt Bibbi!
  Vilken väska, rejäl så det förslår!!!
  Grattis till både besökstid och en dag utan stödstrumpor!
  Värt att fira, eller hur?
  Kram//Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu går det framåt... kanske maskinen får jobba lite nu... idéer fattas inte! Det finns ju idésprutor runt om på nätet och det tackar jag för:D
   Det är skönt att få vädra benen lite efter lång fångenskap... så jag firar för fullt!
   Stora kramen

   Radera
 3. Vilken härlig väska, med härligt tyg, förstår om du är nöjd! Och skönt att även livet går på rätt håll, men tat lite:O)) lugnt nu i början i alla fall! Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är jag nöjd... med både det ena och det andra!! Jodå... jag tar det lugnt... det finns inte ork för nåra stora utsvävningar än!
   Kram på dig med

   Radera
 4. Härligt att höra att du börjar känna dig bättre och en härlig väska har du sytt. Sen är ju dina foton bara så fina, jag njuter av att titta på dem! Kram

  SvaraRadera
 5. Tack Catarina... du får titta hur mycket du vill!
  Det är skönt att allt går framåt nu!
  Kram från mig

  SvaraRadera
 6. Åh!
  Det var en underbart vacker bag som Du sytt och visar oss. Den är sydd i de mest ljuvliga tyger, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är tygerna fina... de är speciella då jag ju vunnit dem från Maja! Den blev jättebra!
   Ha det gott

   Radera
 7. Jamen... DET här var härligt att läsa! Positivt om kroppen och så en skön väska dessutom. Förstår att du mår väldigt mycket bättre, för om man är risig är det svårt att skaka fram kreativiteten. Och här saknas ju ingen sådan alls!

  Fint att du orkat vara i trädgården också, inte så mycket för trädgårdens skull (även om den såklart behöver omvårdnad) utan för att du själv säkert mår gott av att vara där och känna att du både vill och orkar litegrann igen! Topp!

  Tack för glada rader! Själv är jag så trött att jag inte orkar blogga alls idag, men det kommer nog en rapport om dagen imorgon istället.

  Kram å kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så roligt att få skriva om nåt bra som omväxling!! Trädgården skulle behöva en trädgårdsmästare på heltid tror jag!
   Att du blir trött kan jag gott förstå som ni flyger och far åt alla håll och sen jobba dessutom!! :D
   Kram och kli!

   Radera
 8. Vilken fin väska du sytt. Vad skönt att du börjar må bättre.
  Vad bra att du fick tid så snabbt på reumatologen.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tog tid att få väskan färdig... men den blev ju bra sent om sider. Jag vågar knappt andas om att jag är bättre i rädsla för att utmana ödet! Men jag ÄR mycket bättre än när det var som värst! Att jag fick tid så fort är ju kanonbra det. De kan få till det ibland!
   Kram

   Radera
 9. Så skoj att du kommit igång med symaskinen. Förstår att det är skönt att bli av med stödstrumporna. Minns när jag fick använda stödstrumpor dygnet runt i sex veckor efter mina knäoperationer, en sådan lättnad att slippa dem. Men du, ta det lite lugnt med trädgårdsarbetet. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att det är som att slippa ut ur ett fängelse... tror jag i alla fall:D Det har varit svettigt och trångt. Jag kan inte ta i så mycket... konditionen och orken är inte den bästa,
   Klia dina skägg och hälsa hussen
   Kram till dig

   Radera
 10. Så roligt att höra att det går åt rätt håll och att du fått tid inom "aynhåll".
  Så snygg väska du sytt. Där verkar finnas massor av plats för diverse sysaker.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Men vad betyder"aynhåll"?
   Du vet väl vad grejer man "måste" ha med sig när man ska iväg på träff och jag har äntligen (efter många år) köpt en totobag som den nya väskan kan stå på... för den blir antagligen tung!! Det gör allt lite lättare. Jag får nog tänka på sånt nu!
   Kram

   Radera
 11. Jag trodde att min kommentar fastnat - skrev från paddan igår - men det hade den inte. Men vad jag gläds åt goda nyheter och väskan, ja den är ju bara såååå fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paddan kan göra vem som helst lite galen tror jag... åtminstone kan den reta gallfebern på mig! Fast jag lär mig väl så småningom!!
   Det var roligt att skrämma liv i symaskinen igen!
   Ha det och klia vackra Ankan

   Radera
 12. Vilken söt hund Ni har. Kul att det går framåt med hälsan.Kassen blev ju praktisk och fin,Annat var inte väntat Allt Du syr blir ju så fint.Kram

  SvaraRadera