torsdag 8 augusti 2013

I morgon är det dags...

... pälsarna ska ryckas... äntligen!!


Vi har hittat en ny salong som ska få tillfälle att visa sin kunnighet och äntligen ska hundarna se ut som Schnauzers igen... hoppas jag !! Det är lite pirrigt när vi inte vet riktigt vad dessa tjejer kan... men vi måste ju prova när jag inte kan klara det själv! Som man lätt kan se behöves det verkligen trimning... så våra hundar kan se sin omgivning riktigt!


Hilda som har en mycket mjukare päls än Märta blir lätt tovig och full med allehanda kvistar och annat skräp så det blir en lättnad för både henne och mig om hon får en lite ansad frissa! Hon är lika vildvuxen som hon ser ut!

Idag kom ett svar på att min remiss kommit fram till reumatologen i Uppsala! Jag kan förvänta mig att bli kallad... om ca 2 månader!! Om tillståndet blir försämrat under väntetiden ska jag vända mig till läkaren som skrivit remissen!  Det kallar jag knappast en  akuttid... eller har jag fel?? Ska jag behöva gå så här i 2 månader till?? Måste man finna sig i det?  Jag ska ringa till vårdcentralen i morgon och fråga vad de skrev i remissen! Hur kan det vara så här... varje dag hör vi om allt fler som upplever att vården blivit sämre... men när ska det erkännas av dem som håller i våra skattepengar?

Här regnar det idag och det är ju inte så dumt att jorden får sig en rotblöta... men inte i de förvarnade mängderna som ska komma på sina ställen! Kanske inte här... men nånstans kommer det väl!

Ha det gott i ruskvädret och kura lite nu när mörkret kommit igen. Tänd ljus och mys!
Kram
Bibbi

7 kommentarer:

 1. Nej DET GÅR INTE! Du KAN INTE vänta två månader eftersom det försämras så snabbt. Du måste ringa och röja runt nu!!!

  Alltså, jag blir alldeles rysligt arg - det får inte gå till så här!

  (Sen ska det blir spännande att se trimningsresultatet och rudbeckiorna är fantastiskt fina men detta får vara en parentes i sammanhanget!)

  Jag hoppas verkligen att du får ett svar läkaren som skrev remissen.

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt... just nu väntar jag på att bli uppringd! Trimningen blev inställd pga. magsjuka... nytt försök i morgon!
  Ha det i regnvädret

  SvaraRadera
 3. Nej, och nej. Du SKA in mycket tidigare!!! Det ska du!

  Ska bli kul att se hundarna sedan...

  SvaraRadera
 4. Vårdcentralen tyckte att det är reumatologens läkare som ska avgöra hur dålig jag är och när i tid jag ska kallas!! Det är den bistra verkligheten!
  Jo det blir spännande att se vad de kan de där tjejerna!
  Ha en skön helg mellan skurarna!
  Kram och kli

  SvaraRadera
 5. Men nog är de söta även när de är lite lurviga, men skönast både för hund och matte är det så klart när pälsen är trimmad. Fy inte ska man behöva vänta 2 månader på att få komma till reumatologen, ja man undrar vart vården är på väg.
  Kram Åse

  SvaraRadera
 6. Jag tror att om man hade en stabil och bra personal på våra rep. avd som jobbade så skulle vården bli så mycket bättre och lättare att planera.Då kunde de kanske planera men nu med alla stafett läkare och sköterskor så går detta inte. tyvärr så förlorar vi vanliga sjuka på deras sätt att jobba ..eftersom de bara ser till att deras plånboken blir fylld! Jag vet att detta är ett av alla problem ,,sen att det finns fler,,visst och detta är ju så tragiskt och detta drabbar dig just nu.Jag kan bara beklaga och hoppas du ringer och tjatar varje dag så du får din operation och snart blir frisk!!!!
  Kramar från Bambi

  SvaraRadera
 7. Snälla Bibbi. Skriv nu att de ändrade sig och sa att du skulle in omedelbart bums.

  SvaraRadera