måndag 5 augusti 2013

Välkommet besök...

... i sommarvärmen!
Telefonen ringde på förmiddagen och det var Margareta... matte till Libby Cara och lilla Gizza...  som undrade om vi ville ha besök under dagen! De hade varit ute på semester och var nu på hemväg. Så klart att de var välkomna... det var länge sen vi sågs så vi hade en del att prata om!


Libby är vid det här laget en gammal dam 13½ år och fortfarande lika fin som hon alltid varit.


Lilla Gizza har hunnit bli 4 år. Snygg är hon ju som den utställningshund hon är! Hon traskade runt på tomten och kollade in alla ställen.


Hon låg på altanen och vilade men... som synes höll hon koll på vad jag gjorde med kameran! När hon vilar riktigt skönt ligger hon på rygg på det släta hårda golvet... men det ville hon inte visa på bild!


 Hildaliten låg i skuggan hon och kollade vad som hände  denna dag med många hundar. Fast Cara var inte med den här gången, hon hade annat för sig.


Libby kollar runt lite hon också. Hon har fått lite ålderskrämpor så hon hör lite dåligt och synen är inte heller den bästa... men annars är hon frisk och kry.


Vi hade en trevlig dag med mycket hundprat förstås. Det är nu 7 år sen vi sågs första gången och det var på ett hundläger uppe vid Höga Kusten... då var Hilda bara 3 månader och Cara några månader äldre. Vi hade roligt på det lägret! Det var synd att vi inte kom iväg på några fler.

Här har Märta sökt sig till Margareta för att bli lite omklappad. Hon är lite försiktig vår Märta... men vill gärna prata en stund utan att de andra är med. Efter några timmars trevlig samvaro var det dags för våra gäster att åka vidare hemåt. Det var så roligt att de kom när de hade vägarna förbi!

Nu har vi fått tag på en hundsalong som ska på äran att snygga till våra ovårdade hundar på fredag... och det är bäst att de gör ett bra jobb annars blir det inte roligt. Vi hoppas mycket av det besöket... det var allt tur att jag inte orkade med att ta maskinen till Hilda som jag tänkte! Det blir skönt för dem att få lite lättare päls så de kan må lite bra i värmen!

8 kommentarer:

 1. Ni bor bra till för oväntade besök, ni! *S* Kul med goda vänner som tittar in sådär, och snälla hundar ser de ju ut att ha också.

  Kram å kli!

  SvaraRadera
 2. Yes... det är bra att bo strax norr om Dalälven... nära allfarvägarna lite lagom för en avstickare!! Eller hur??Det blev en fin och trevlig dag med mycket prat och skratt!
  Ha det gott och hoppas att du inte har ont längre!
  Kram och kli!

  SvaraRadera
 3. Tack goa ni för att vi fick komma och umgås några timmar. Så roligt att ses. Gizza uppskattade att få genomsöka hela tomten. Tack för allt gott, blev mer än ett glas vatten och en tandpetare :-). Kram, kram !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, det var roligt för oss också!! Synd bara att det blir så långt mellan gångerna! Det är väl gott att få hem Cara igen och få börja träna upp henne igen?!
   Ha det gott och hälsa "gubben"
   Kramen till er alla

   Radera
 4. Ståtliga hundar de där:-)
  Jag har lite svårt att se dom flänga runt, de ser mer ut som att de skulle skrida fram.
  Härligt också med oväntade besök, en chans att få sitta ner och bara umgås!!!
  Ta hand om dig i sommarvärmen!
  Kram//Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror minsann att du aldrig sett ett riktigt schnauzerröj... då är det fart kan jag tala om!! De skrider inte det minsta. Men värmen tar ut sin rätt och både Libby och Märta har passerat den ungdomliga fartgränsen vid det vär laget.
   Det är som du säger roligt med oväntade besök av goda vänner. Kravlös samvaro är gott det.
   Ta hand om dig du med i den fuktiga augustivärmen.
   Kram

   Radera
 5. Åhhhhh, vad roligt att få se de kära 08-schnauzrarna! :D

  SvaraRadera
 6. Det var både roligt och oväntat! Så bra att de vågade ringa när de var i faggorna! Det var nu rätt länge sen vi senast sågs... men det var bara att "plocka upp tråden"... det är fint med såna vänner. Libby är ju ingen ungdom längre, men lika fin som alltid och lilla Gizza frimodig och väldigt stilig. Det var ju väldigt varmt så det blev inget röj den här gången. Men en fin dag blev det.
  Hoppas att du får fortsatt bra på jobbet nu efter semestern

  SvaraRadera