onsdag 21 augusti 2013

Nu händer det nåt... igen

... i trädgården!


Nu har det blivit dags att skala av det översta lagret i rabatten nedanför svårt stora stenparti som ligger längst upp i trädgården... mot vägen. Jag trodde inte mina ögon... men en grävmaskinsskopa sträckte sig  över det 180 cm höga staketet och förbi stenpartiet med de enorma stenarna och ner i rabatten och skalade av ogräslagret!!.

 Perennerna hade förstås tagits upp före den manövern. Uppe på stenpartiet stod min sonson, Viktor, och viftade med tummen för att visa maskinföraren hur skopan skulle sättas ned... för han såg inget av det som hände på insidan! Den maskinen behandlades med en precision som om det var en lek på köksbordet!

Sen krattade Viktor bort de sista resterna av kvickrot och kirskål... hoppas jag! Det ska väl dröja nåt år innan de letar sig upp igen de dör omöjliga överlevarna!

Det här är början på sista akten på födelsedagsgåvan ifrån mina barn... trädgårdshjälpen! Det har ju varit såå varmt i sommar att det inte varit så lämpligt att ta upp perenner för att renovera rabatten. Så det har varit vilande tills nu. Vilken present... först 1½ dag med Trädgårdsdesign i början av juli då de rensade ogräs... klippte buskar och planterade i en del rabatter... och nu fortsättningen med maskin och "gubbar" som gör ett stort jobb. Om en dag eller två kommer maskinen tillbaka med matjord som langas över samma väg... fast i omvänd ordning! Jag kan inte nog förklara vad glad jag är över den här hjälpen! Det hade tagit mig mer än hela sommaren om jag skull ha gjort det här själv. Frågan är om jag orkat över överhuvudtaget!! Nä... det hade jag inte kunnat!

Barnbarnet Matilda har varit här och klippt båda häckarna... så snyggt som om hon inte gjort annat!! Emma och hennes Simon kom en dag och Simon klippte alla gräsmattorna... gräset var så långt att det fick klippas två gånger! Vilka underbara barn och barnbarn jag har!! Förstår ni vad glada vi är över all denna ovärderliga hjälp??

Jag mår bättre och bättre och kan nu vara igång mycket längre innan jag behöver sätta mig och vila. Fast det tar emot både här och där så det dröjer nog lite innan jag är riktigt på G. Men allt känns mycket lättare och jag ser framåt igen.

På söndag är det första träffen med quiltgruppen Quiltkramarna för hösten och det ska bli riktigt roligt att kunna vara med på den! Nästa torsdag ska vi i gruppen åka till Gnarp och ta för oss i "godisbutiken" Wahlmans textilimport!! Det ska bli såå roligt det! Undrar om jag kommer att hitta några tyger tro... och  behöver jag några... egentligen?? Så det är lite roliga saker på gång också!

Jag har det så bra!!
Kram
Bibbi

13 kommentarer:

 1. Nej?! Inte nästa torsdag! Jag har ju sagt att jag skulle komma till Gnarp nästa gång ni åker dit... men nästa torsdag är det meningen att jag ska sitta på ett plan som ska ta mej och alla barnen och barnbarnen till Turkiet. Då kan jag inte åka till Gnarp och gå i tygaffären! Äsch, då. Vi får ses en annan gång.

  Otroligt härligt med denna fantastiska trädgårdshjälp. Jag förstår verkligen att du uppskattar den!!!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sån tur att vi setts en gång den här sommaren då!! Men att sitta på ett plan på väg mot sol och bad... med barn och barnbarn går över allt annat förstås!! Jag solar mig i tyger och ni i riktiga solen! Det blir fler tillfällen att ses Nela!!

   Helt otroligt glad är jag över denna hjälp!!
   Kram och kli

   Radera
 2. Vad härligt att få trädgården fixad så lätt:O)) Förstår om du är nöjd med din present..Skönt att hälsan går på rätt håll! Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt blir mera till än ifrån och jag är nöjd och får mer arbetslust av hjälpen!!
   Jo du jag mår bättre!
   Kram

   Radera
 3. Vilken bra present!

  Tror DU att du inte hittar några tyger i Gnarp?? pytt.. DET gör du! Och mycket mer än du behöver :)))

  Ha det så skoj på din träff o resa.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kan hitta på... de mina!
   Jo... nog hittar jag tyger... det är ju det som är problemet! Jag vet ju vad som väntar när vi kommer dit! Det blev dyrt förra gången också!
   Roligt ska vi ha!
   Kram

   Radera
 4. Härligt att du är "på G" igen!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jätteskönt att jag vaknar till igen!!
   Ha det lika bra du med!

   Radera
 5. Det händer verkligen stora saker runt det lilla gula huset! Tror minsann att jag måste inspektera resultatet någon dag nu i höst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nu blir jag väldigt glad!! Hoppas att du inte väntar för långt in på hösten så vi kan inspektera riktigt!Vi kan väl höras på telefon eller via mail?
   Känn dig varmt välkommen!
   Tack för ett roligt besked!
   Kram och kli

   Radera
 6. Skönt att det går åt det positiva hållet.Skulle också ha lite hjälp med trädgården.
  Det ska bli kul att träffas på söndag och likaså ser jag fram emot Gnarpresan. Behöver väl inga tyger jag heller egentligen, men kul att åka dit och man kommer säkert hem med mer än man tänkt sig.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Nu håller vi tummarna för att det är nog med sjukdom och elände här!
  Det ska bli så roligt att ses igen och Gnarpresan är som en god karamell att suga lite på!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig present , och nu kan jag kommentera igen som inte fungerat för mig på såååå länge. För google-konto och jag har inte varit riktigt överens men nu är vi visst vänner igen. Men läst det har jag. Ha en fin torsdag och klia skäggen.
  Kram Åse

  SvaraRadera