måndag 26 mars 2012

Quiltdag... härligt!

Precis vad vad jag behövde... igen då!
Kameran var med... men inte en enda bild tog jag... skämmas ska jag när de andra hade såå fina alster med och visade! Roligt hade vi... man kunde nästan tro att vi hade nåt annat än kaffe i kopparna såå tokig och skrattfylld blev dagen. Jag kom till träffen helt ren på idéer om vad jag skulle sy. Det är ju en del träffar jag missat och maskinerna har stått stilla under lång tid... så jag ville se vad de andra hittat på medan jag varit frånvarande. Men det löste sig... de andra hade idéer och jag började med bordstabletter som finns med i senaste Quiltmagasinet. Toppen till en blev klar... jo du läste rätt... det blev bara en! Men nu är jag igång igen... hoppas jag  i alla fall så det ska nog bli fler!


Inte mycket att visa... men jag känner mig nöjd med att ha äntligen kommit igång... lite i alla fall. Det ska förstås bli fler. Den ska mackas, quiltas och kantas med det gröna tyget. Det skulle ha varit lite mer ljusa tyger så hade kontrasten mellan tygerna  blivit bättre... men det går fler tåg. Jag fick använda de tyger jag hade med mig... plus det gröna som ju gör hela skillnaden.. det jag fick av Susanne!! Tack snälla... vilken skillnad det blev!!


ute i rabatterna trängs snödropparna i stora stånd i det starka solljuset. Jag kan knappt tro att det verkligen är vår igen ... även om det är bäst att förstå att det kommer bakslag. Men de kan ju inte bli så långa så det kan jag leva med.


Vita blommor och blå himmel... vad kan man mer begära??


Vi har fler blommor i rabatterna... såna med fyra ben och svans! Hilda njuter av att äntligen kunna vara ute på tomten och kolla in läget. allt måste skannas av varje morgon... det kan ju ha varit nåt besök därute under natten!


 Märta ser på med ett upphöjt lugn... hon har allt under kontroll och kan ligga mitt på gräsmattan och se sig omkring!


Här har vi ett objekt som sett sina bästa dagar och när vi flyttade om fönster och dörr i höstas blev det lite fel  på placeringen av "pensionärskuvösen" :D Glaspartiet med dörrarna hamnade mitt på fönstret och det var ju inte så käckt... så nu pågår rivning och återuppbyggnad på motsatt sida. Det ska bli klart under den här veckan.

Det händer lite i det gula huset mellan hav och sjö och det känns väldigt bra efter den jobbiga inledningen på det här året!

12 kommentarer:

 1. Roligt att se att du kommit igång med din sömnad!
  de där mall linjalerna är vi många som köpt, men jag misstänker att det blir som vanligt för mig. När ni sytt massor och tröttnat på era så ligger mina ouppackade i sina påsar fortfarande!
  Fortsätt att ta hand om dig och de dina!
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maja! Det känns verkligen skönt att ha tagit det där första steget igen! Nu kanske det lossnar lite. Men idag känns huvudet som inlindat i bomull och hostan river i bröstet så det blir kanske ingen rivstart trots allt! Det där med alla linjaler är ett evigt sätt att tjäna pengar för dem som säljer dem! Näe... det blir inget köp jag har beställt en enkel variant av en quiltvän som har en händig man!!
   Kram till dig också!

   Radera
 2. Jag glömde ju att skriva att jag gillade ditt arbete.
  att det faktiskt var snyggt att det inte var så stora kontraster överallt. Den blev lite "mystisk" på det viset!
  Snygg som tusan!
  Kram igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömma sånt??!! Jag sydde en i bara de mörka tygerna först men det gröna och nån ljus till gjorde susen! Jag gillar den senare varianten!
   Kram

   Radera
 3. Vilken toksnygg bordstablett och så härligt att du är igång igen!
  Dina fyrbenta flickor är ena riktiga sötnosar som gör sig såååå bra på bild!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toksnyggt var ordet... min dotter kör på svart och några accentfärger varav en grön i köket... och det blir nog bra till hennes födelsedag.
   Våra fyrbeningar blir sköna på bild de!!
   Kram tillbaka!

   Radera
 4. Jag tycker att det blev jättefint med den bordstabletten. Tänk sen en tallrik på, som tar upp någon av färgerna... mycket snyggt. En sån fin porträttbild på Hilda! Även Märta är fin, men det är hon ju alltid :)

  Oj, oj kuvöser som flyttas hit och dit - en annan ska motivera sig till städning och vara nöjd med det! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du... det blir nog skitsnyggt det!!
   Tänk att jag fick fram kameran och att de fastnade på bild! Hilda är ju nyfriserad dessutom. Märta är lite svårare att få en fin bild på... surmulen som hon blir när kameran är framme!

   Hilda oroar mig lite... hon ligger mest och tittar på mig och vill inte hålla igång. Haltar lite på ena framtassen gör hon också. Jag hoppas att det går över utan vet.besök!

   Kuvösen har minsann inte flyttat tidigare... men nu blir det väldigt bra med placeringen på rätt ställe!

   Du har din kuvös i hela Uppland du men världens finaste smultronställen så jag tror nog att du är nöjd... väldigt nöjd!!

   Hoppas allt är bra eller så bra man kan vänta!! Kli till anka och skägg!!

   Radera
 5. Härligt var ordet, Bibbi!
  Härligt med vänner, härligt att sy litegrann, härligt att ha roligt!!

  Fin bordstablett blev det och när ni flyttat kuvösen kommer det också att bli så bra.

  Underbara hundar har du fångat med kameran också. Själv var jag ute en sväng igårkväll... och hade sånär behövt "fånga" Ida också, som kom bort för mej en lång stund(!). Hon, som alltid håller sej i närheten, tog sej en egen liten tur nånstans. Kommer lite mer om detta i bloggen, kanske under dagen när jag får lust att joxa lite. Vi får se. Ledig är jag iaf idag och det är skönt.

  Ha det gott!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du Nela... nog är det härligt... men vårförkylningen har satt in en attack på mig så vi får väl se hur det blir!

   Kameran dammades av och det är riktigt roligt att ta lite bilder igen! Men Märta är lite trulig och vill inte vara med på bild! Jag har väl tröttat ut henne under åren!

   Idafian ska hålla sig till matte hon och inte ge sig ut på egna eskapader! Jag ska genast kolla vad hon hållit på med!

   Ha en skön ledig dag och njut av våren... här har vi fint än så länge men lite kallt!

   Ha det gott och hälsa!
   Kram

   Radera
 6. Det blev ju jättebra med det gröna tyget som sätter lite sprätt på det hela.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jadu Ankie... tänk vad ett gammalt lakan lakan kan göra med helhetsbilden på en bordstablett!! Jag är förbluffad och glad!! Susanne är en klippa hon!!
  Kram

  SvaraRadera