onsdag 17 september 2014

Höstfärger


Hur kunde det gå så här fort?? Sommaren försvann i ett nafs och så var hösten här med sina mustiga härliga färger! Det är ju fortfarande varmt och skönt på dagarna... men naturen låter sig inte luras at tro på att det fortfarande är sommar!

 
Om vi ser oss omkring så står sanningen klar... hösten är här!


Jag gillar den här tiden med klar sikt och hög luft även om jag inte vill ha kylan som ju kommer vare sig vi vill eller inte! Färgerna börjar ju bli bedövande fina. Jag önskar att det får vara så här ännu en tid... men SMHI lovar ju kallare väder redan till veckan som kommer.


Havet är blått, vågorna vita och himlen blyertsgrå med dimmolnen som inte riktigt vill ge med sig.


Jag letar efter svanar... men jag misstänker arr jag missat dem i år. Det fanns 4 där borta bakom udden  och inte 80 -100 som det kan vara på hösten innan de ger sig av. Med lite tur har de inte samlats än... men jag kan hoppas för mycket.


Jag gick till vår vanliga plats för att ta en bild på den idag igenvuxna dammen. Det är en sorglig syn att se den i det skicket.

 
Medan jag krånglade med mobilen passade Hilda på att hoppa ner för en stenavsats för att bada lite. Sen kunde hon inte komma upp den lilla löpkråkan. Matte är ju inte nån stenget längre så det blev lite trixande innan hon var uppe hos Märta och mig igen. Det var allt tur arr hon hade kopplet på sig så jag kunde hålla emot lite med det . Hon såg lite olycklig ut när hon upptäckte att hon inte kunde hoppa upp. Det var då rakt ingen fara för det fanns andra ställen där hon kunnat ta sig upp om jag bara släppt henne... men hon löper ju och då litar jag inte riktigt på vad hon kan hitta på!
Den smala skogsstigen börjar bli guldbeströdd av björklöven som nu regnar ner! De är lite oroliga både Hilda och Märta då det är dags för jägarna att "skjuta upp" sig inför älgjakten. Även om det skjuts långt borta så reagerar de på skotten och skulle dra iväg om jag inte hade dem kopplade! Det är inte roligt att de är så ljudkänsliga. Det låter rätt mycket ifrån järnvägsbygget i vårt område så  det går inte att släppa dem lösa i på våra promenader längre.

I morgon åker hussen iväg till Uppsala för inskrivning inför operationen om ca två veckor. Så nu håller vi tummarna för att det inte ska komma nåt emellan så det blir gjort. Sen kan vi förhoppningsvis se lite framåt igen här i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland!

Ha det gott och njut av hösten.
Kram
Bibbi

12 kommentarer:

 1. Tack för alla fina bilder. Jag älskar hösten, luften är fantastisk att andas in. Till skillnad från Dig har jag inget emot kyla och ser fram emot vintern! Enda problemet jag har, är om det blir för mycket snö, vi har alldeles för lång in- o utfart för att det skall vara roligt att skotta. Den dagen den sorgen!
  kram

  SvaraRadera
 2. Mycket vackra höstbilder och snygga skägg på det. Kan tro att Kråkan blev bekymrad där ett tag!

  Om det blir en snörik vinter har jag i alla fall inte två hus att bekymra mig om längre. En lättnad!

  Men ska Mannen med Guldbyxorna läggas in hela två veckor före op?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hösten är ju vacker... när det inte blåser storm och haglar!
   Kråkan är lite impulsiv och tänker inte efter före och tror att hon är en varghund med lååånga ben! :D
   en snörik vinter tackar jag nej till genast trots att vi har bara ett hus :D
   Näe då... bara inskrivning två veckor innan inläggning... hur knasigt som helst. Proverna igår kanske inte alls gäller den 3 oktober! Vi hoppas att det datumet står sig!

   Ha det bäst

   Radera
 3. Härliga bilder och härlig årstid vi har nu. Älskar luften och ljuset som är nu - det känns så rent och klart!
  Kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med... så är det med hösten!
   Kram

   Radera
 4. Inskrivning, Hillevi, gör man i förväg. Sen får man åka hem och vänta på själva op. Det vet jag, för jag har ju också en sån där husse som blivit opererad lite då och då.

  Och Bibbi! Vilka härliga höstbilder du bjuder på! Jag gillar också hösten väldigt mycket, men tycker att den ofta är lite för kort. Och det som kommer efter är jag inte lika förtjust i.

  Ha det så alldeles väldigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så rätt du har om inskrivning... erfarenhet är bra att ha för det mesta! Jag hoppas nu att allt ska gå bra!
   Hösten är för kort med härlig... vintern kan gott komma av sig ett tag den!
   Kram

   Radera
 5. Alldeles ljuvliga höstbilder, ljuvligt med alla vackra höstfärger det gäller att njuta och ta tillvara dagarna. Kram Åse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj... vi har härliga dagar nu... det är ju bra när allt som tillhör sommaren ska plockas undan! Nog släpar man ut en hel del innan sommaren är slut!
   Kila dina fina skägg och kram till dig

   Radera
 6. Tack för att jag fått se dina vackra bilder på hösten :) Kram Eva (Broderiklubben)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för mailet! Kameran för en tynande tillvaro precis som symaskinerna... men det blir kanske bättre snart!
   Kram till dig Eva!

   Radera
 7. Läste hos Hillevi att allt har gått bra och glädjer mej med er! Kram!

  SvaraRadera