måndag 11 juli 2016

En dåres självsäkra tro på sig själv!

Det hela började tidigt på försommaren när ljuset var som bäst och inga växter ännu gömde vår paviljong! Vi tog oss en redig titt på det som blivit ett elände i flagnad färg och vissa fuktskador efter att i många år tjänat oss gott.

Den såg ju bra ut på håll men... när vi tittade närmare bestämde vi att vi köper en ny! Sagt och gjort... jag gick in för att se var man kunde hitta en med samma mått som vår. Den skulle inte heller blåsa sönder vid nästa storm! Helst skulle den vara lika.

Jo... jag hittade den... samma som vår ifrån Hillerstorp... men med den skillnaden att idag heter den "De Lux" och hade ett helt annat pris än vi en gång betalade. Den var med är dubbelt så dyr och betingar ett pris av över 13.000 kr!!

Här kommer dåren då fram... jag monterar ner den och målar om den sa jag lite väl vidlyftigt!! Sagt och gjort så fick det bli!!


Måla om... jo visst ...men slipa först så klart!! Det här är inte den som såg värst ut minsann.
Det blev till att leta fram de maskiner som fanns och köpa hem slippapper i stor mängd. och köpa trä- lasyr förstås och är ju inte det billigaste... men med prislappen på en ny var det en snuva!

Men mannen i huset ville så klart se hur det skulle bli när en var klar...  så jag radade upp ett original, en slipad och en färdig och... det blev godkänt! 

Vad jag inte riktigt räknat med var min arbetsinsats med slipmaskinerna... åtta spalieer skulle slipas på alla tänkbara sidor och alla ribborna till taket förstås... så vem som helst kan tänka sig vilket jobb det var! Vi talar inte om timmar... det blev många dagar i slipdammet och den eviga solen som lyste på mig varje dag!
Grannen involverades i att byta ut  några brädor som inte var fräscha längre.


Och så en dag mitt i mitt arbete kommer ett förslag ifrån mannen i huset: Vi köper en ny i alla fall!! Gissa om han då var nära döden... lite krasst sagt!! Aldrig i världen nu när jag har gjort hälften... sa jag och så blev det!
Efter många om och men... med inköp av en ny slipmaskin och ännu mer färg står den nu på sin plats och ser rätt bra ut... tycker jag.Nu kan vi sitta där och äta vår frukost och dricka vårt kaffe under dagen utan att plågas av den starka solen! En dåres tilltag blev ju inte såå tokigt i alla fall och inte på långa vägar så dyrt som att köpa en ny!!

11 kommentarer:

 1. Jösses, vilket jobb! Men jag förstår att du är ganska nöjd med dig själv nu, att du klarade av det och gjorde det så fantastiskt bra! Nu har du fått upp ångan och jag har några fönster kvar som kan behöva lite Bibbirenovering! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok... du fattar hur mycket jag slitit och jag är nöjd! Så nöjd att jag inte vill se åt slipning och målning på ett bra tag!
   Dina fönster får höja sig med Hillevirenovering... men det blir jättebra det med! Behöver du låna slipmaskin så har jag ett antal användbara :D

   Radera
 2. Vilket slit men jättefint blev det! Hutlöst att ta 13.000:-.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt blev det! Fiffigt att ändra namnet till "DE Lux" byta färg och dubbla priset på kuppen. Det är affärsnillen det!!:D

   Radera
 3. Mycket, mycket fint blev det! Men vilket arbete du har lagt ner! Jag blir trött bara av att tänka på det...!

  SvaraRadera
 4. Jo du... fint blev det! Och... jo jag blev trött och fick ont överallt efter den duvningen. Det är en ren njutning att sitta där med kaffekoppen och titta på vår snygga paviljong!!

  SvaraRadera
 5. Fem timmar för sent (trodde det var den 31/7) GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Fem timmar till eller ifrån spelar ju ingen roll. Dagen kom och gick utan större ovationer... den var ju såå ojämn den bara kunde vara! :D

   Radera
  2. Nähä! Både siffror är magiska i historien! :D

   Radera
 6. Hej Bibbi!
  Jag tittar ju in här då och då för att se om det kommit några nya "lappskapelser". Men det är lika roligt att läsa om dina andra göranden. Och det här var ju verkligen något att bita i. Men så fint det blev. Jag önskar mig också en paviljong och kanske blir det en framöver när ekonomin tillåter. Hälsar Edvina från "sysidan" där det blir mindre o mindre aktivitet............

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Edvina! Det är roligt att du tittar in trots att det blir så lite uppdaterat här. Men jag kanske vaknar till igen! Sysidan ja... det var länge sen jag tittade in där... måste kanske bättra mig på även det! Ha en skön sommar!!

   Radera