torsdag 4 augusti 2016

Det är fjärilarnas tid nu...


Vad jag är glad över den envisa kungsmyntan  som dyker upp både här och där i trädgården!!
Fjärilar och humlor älskar den vildvuxna blomman.


Det gäller att vara envis om det ska bli några bilder på dessa flyktiga varelser!


De är ju så vackra att se på så jag nästan glömmer att ta bilderna jag vill ha. 

Ibland hinner jag få med två på bilden men det är ju mer tur än skicklighet det! Se bara så håriga de är på ovansidan!Idag regnar det så det blir lite tid vid datorn. Inga fjärilar syns till såna här dagar!


Det blev många bilder... så det är svårt att välja. I ärlighetens namn blir det ju många skräpbilder när det ska fångas fjärilar eller andra flygfän i kameran .

Jag har äntligen hämtat mig ifrån en jobbig förkylning med svår hosta som övergick i astmabesvär... utan att jag riktigt var med på att det var så. När jag äntligen kom till doktorn var jag ordentligt
ankommen och fick veta att jag ska ta min astma på allvar! Jag var så dålig och uttröttad att jag glömde hur ett astmaanfall känns och hur farligt det är!

Nu är det bra igen och det återstår förhoppningsvis en bra bit av sommaren att njuta av. Det blev en del tagetes och lite annat även i år. I växthuset har det varit lite si och så... gurkorna växte bra och gav oss några fina gurkor sen kom det nån sjukdom på dem så plantorna tappade färgen och gurkorna blev vita och allt fick slängas! Så kan det gå när man är hobbyodlare! Bättre lycka nästa år! Tomaterna kommer sig bra i alla fall!

Det var ett litet livstecken ifrån det gula huset mellan hav och sjö i norduppland!

Kram
Bibbi6 kommentarer:

 1. Åh, vilka vackra fjärilsbilder! Det var inte dåligt att lycka med så många, jag blir glad om någon fastnar på minneskortet.
  Så de gillar kungsmynta alldeles extra, de, det visste jag inte.
  Så skönt att det blivit ordning på dig men att du ska ha så långt till doktorn i tanken, det är inte bra, det!
  Mina tomater har inte blivit röda än, jag har helt enkelt inte tillräckligt ljust med så många träd runt om. Men de kommer väl, de också.

  SvaraRadera
 2. Det finns många andra blommor som de gillar... men mest kungsmyntan här. Det är så roligt att ha nåt de vill ha för att komma tillbaka! Nu har jag knoppar i stockrosorna... äntligen!!Jag fick klippa ner alla riddarsporrar innan de tog sig!
  Jag ska ta mig till doktorn fortare om det blir en nästa gång.
  Har du ingen riktigt solig vägg där du kan ha tomaterna? Röda blir de vad det lider och det är ju huvudsaken att du har frukter på gång!

  SvaraRadera
 3. Jo, det är jättesoligt, tycker jag då men uppenbarligen inte tillräckligt många timmar. De blir nog röda men de kunde ju ha blivit det lite tidigare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är odlarens dilemma att allt inte lyckas varje gång. Men det är bara att ge sig på det igen :D :D

   Radera
 4. Vilka underbara bilder på fjärilar, tänk va duktig du är med kameran..krya på dig nu! Kram Immi

  SvaraRadera
 5. Tack Immi... jag har ju alltid gillat att fotografera. Men det blir lite långt mellan gångerna i dessa dagar.
  Jag är ganska "påkryad" nu så det känns riktigt bra.Sylusten kanske vaknar den med om jag har tålamod att vänta!
  Kram till dig

  SvaraRadera