fredag 18 maj 2012

Björkarna susar...

... sin milda sommarsång... men VAR är sommaren??

 Halva maj månad har gått och det är fortfarande jättekallt. Men björkarna susar som om de inte bryr sig... och det gör de säkert inte heller!

Harsyran, Oxalis acetosella L.... blommar  just nu i sällan skådad mängd i våra tassemarker. Det verkar som om den trivs alldeles utmärkt med den kalla våren. Den växer i stora tuvor på både stenar och på marken.


Även liljekonvaljerna ligger i startgroparna för en överväldigande blomning. Den gillar visst också detta kalla eländiga väder! 
Är det bara jag som bildligt talat skriker efter lite sol och värme??  Va?? Ja... nu fick texten för sig att den ska vara centrerad och det går INTE att ändra på... så klart! Inte ens den står på min sida idag! Men vem har sagt att jag ska få bestämma... det kan man ju undra. Jag sitter här med en jobbig huvudvärk och käkarna  värker av att jag biter ihop tänderna... jag vet inte varför... men så är det! Jag borde krypa ner i sängen och försöka sova... men det är inte heller så lockande då sömnen brukar lysa med sin frånvaro. Nej... nu får det väl vara nog med allt gnällande från min sida... vem orkar läsa om det hur länge som helst??

Så nu tar jag skeden i vacker hand, går och lägger mig och tar en dust med John Blund för att se om han kan vara lite snäll ikväll och låta mig sova länge och drömlöst!!!

Ha det gott ni alla därute... en fin helg önskar jag er ifrån det gula huset!

10 kommentarer:

  1. Fina bilder. Liljekonvaljer är bland de vackraste vilda blommor jag vet och de luktar sååå gott.
    Kram och hoppas du får sova riktigt gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Meen jag svarade ju dig för en stund sen... undrar vart det tog vägen?! Jag skrev: Tack... och att konvaljdoften måste bli bedövande i år när det finns såna mängder av dem! Sen undrade jag om du också är en nattuggla? Nja... sova det är svårt med det... men det löser sig nog av sig självt när jag börjar krypa omkring i rabatterna och knappt orkar gå in på kvällen!
      Kram

      Radera
  2. Bibbi½!
    Dina bilder är de SÅ vackra jämt!!!
    Att fotografera himlen genom en trädkrona är nog ett av mina favoritobjekt.
    Att inte kunna somna när man vill är störande och jobbigt!
    Har du provat med att lyssna på musik?
    Här står musik på dygnet runt och om det är tyst så går det inte sova.
    Jag har en hel hop med lappteknikstidningar med till sängen och ett rutigt kollegieblock + pennor och min telefon så att jag kan spela Wordfeud.
    Ja, du ser. Det kan behövas ett helt batteri med saker bara för att sova;-)
    Fast efter gårdagen så måste jag erkänna att jag somnade innan huvudet landat på kudden!!!
    Ta hand om dig och din L,klappa på lite tyger och försök att njuta.
    En varm kopp kaffe kan vara en god början!
    STOR KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halva Bibbi svarar :D Kameran är en livräddare för mig... tror jag! Den finns alltid nära mig, även om jag har perioder även med mitt förhållande till den, precis som med sömnaden!
      Jo, radion går jämt... eller cd-spelaren. På kvällar och nätter spelar jag cd-boxar som heter "Lugna blå timmar" och "Sköna gröna dagar", musik att slappna av till. Kvilt-tidningarna finns på armlängds avstånd och de blir "shabby chic" på nolltid. Men sova... jo lite emellanåt. Men det blir säkert bättre nu när trädgårdslivet börjar ta fart.
      Den stora kramen återgäldas!!

      Radera
  3. Bibbi!
    Tro inte att jag menade något nedsättande med den ½ som kom med i min kommentar. Glasögonen och jag är inte på samma ställe och jag såg den inte alls!
    Ännu en kram!!!

    SvaraRadera
  4. Vilka underbara bilder, är det inte så att harsyra går att äta? Har för mig det sedan jag var barn, att vi åtminstone gjorde det då! Känner igen det där med käkarna, ibland har man även ont i tänderna! Hoppas du sovit något inatt för nu är det morgon! Kram o ha en bra dag!

    SvaraRadera
  5. Tack du Immi!!Jo jag tycker mig också minnas att vi åt såna när vi var små och vi överlevde så de är inte giftiga i alla fall! Visst är det jobbigt när man nästan tror att man kan spotta ut tänderna efter att ha bitit ihop länge!? Näe... inte sovit mycket, men kanske i natt i stället!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Så fina bilder du visar jämt du är superduktig på att ta kort.
    Om du biter ihop så att det gör ont i tänderna tycker jag att du skall söka tandläkaren och be att de gör en bettskena åt dig då slappnar käkarna av och det blir lättare. När man pressar tänder så hårt som du troligen gör kan de spricka.Varför jag vet detta jo jag är tandsköterska och träffar på sånt häe varje dag.
    Kram från Maria i Falun

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Maria... vad snäll du är som berättar vad jag kan göra. Det är ju värre nu när jag varit på helspänn ett tag igen. Men jag ska nog göra som du föreslår om det är lösningen! Huvudvärken blir ju inte bättre av att jag låser käkarna.
      Så bra att du tycker om mina bilder... de är en del av det som är jag!
      Kram och ha en skön helg!

      Radera