torsdag 23 augusti 2012

Tro inte att jag lagt av...

Jag har bara inte haft tid...


... symaskinen har jobbat... men jag har inget att visa än... så det blir lite bilder på husets andra innevånare. När träningsleksakerna kommer fram har man deras odelade uppmärksamhet och de kan knappt sitta stilla medan man laddar med små små bitar av torkad lever. De samarbetar jättebra och plockar godis på varsin sida när de får fram nåt! 

Den lilla kråkan är skendräktig och väcker mig på nätterna i vanlig ordning och säger till att nu ska du äta matte.  Och det betyder att hon ska ligga bredvid mig och jag ska klia henne på magen en stund... sen är det bra och hon hoppar ner igen och lägger sig på sin plats! Samma sak händer ett antal gånger under dagen också... fast då är jag ju vaken förstås! Den lilla tokiga hunden... samma sak varje gång det är dags ... två månader efter löpning!

Barnbarnet Emma har nu avslutat jobbet på campingen och har flyttat hem till sin mamma igen. Men bara för någon månad... sen flyttar hon till Enköping med sin pojkvän. Hon ska läsa till grundskollärare i Uppsala. Det är skönt att ha fått tillbaka vardagsrummet i sin helhet igen (vi har ett litet hus och inget gästrum) men... det är tomt och tyst efter henne. Vi kommer på oss med att undra när hon ska komma! Lika gör hundarna... de tittar på dörren och väntar. 

det har börjat kännas lite höstligt ute... men det är väl bara att finna sig i att det inte blev mer sommar än så här den här gången! Snart är det dags att börja släpa undan allt som plockades ut för några månader sen. krukor ska tömmas och diskas växthuset ska städas och alla odlingskrukor... oj jag blir trött bara jag tänker på det... så jag väljer att ha sommar ett tag till ! :D

I natt tänker jag sova skönt (hoppas jag)... vi har varit till stan och köpt nya bäddmadrasser och kuddar i Memoryskum. Våra sängar är inte gamla, men madrasserna hade blivit nerlegade och tappat spänsten... så vi tyckte att vi skulle kosta på oss riktiga såna!! Så jag har rumsterat om och dammsugit resårkärnorna och vänt  på dem... satt på nya kantklädslar och och bäddat med de nya madrasserna så nu ska vi sova kungligt i natt!! Oj... vilket slitande och släpande med byngliga dynor... men det gick. Allt går bara man vill!!

Så ser det ut i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland en sommarkväll i augusti 2012!

Var rädda om er 
Kram 
Bibbi

4 kommentarer:

 1. Sammarbetande hundar, mysigt så det förslår!
  Förstår att även de tittar efter barnbarnet.
  Här har vi en hund som undersöker rummet varje gång hon hör dotterns röst genom datorn!
  Bra att du låter det vara sommar ett tag till!
  Ta någon kruka då och då i stället för att göra höst på en och samma dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är sommar lääänge till! Hela underbara september väntar och även om den är en höstmånad så behöver man inte låtsas om det! I oktober kan man kanske lite smått börja tänka på såna där praktiska saker som krukor!

  Kul att skäggen kan samarbeta - mina får jag ta en i taget till problemlösningar.

  Jag viftade åt ert hus till när jag åkte hem från Furuvik. Det var en fantastisk dag vi hade där!

  SvaraRadera
 3. Hoppas nattsömnen varit god ! Duktiga de är skäggen som kan jobba tillsammans ! Ha en fin fredag .

  SvaraRadera
 4. Läser lite här och där och försöker göra mej en snabb bild av vad som hänt senaste veckan. Har nämligen skaffat mej (och Sture, såklart) lite mer och bättre sommar än den vi hade här i Sverige, och tog en tur till Turklandet. Där var det varmt, minsann! Puh. Men vi har badat och svalkat oss och haft det fint på alla sätt. Höften kunde väl skött sej bättre, men ibland är det en vinst i att bara KUNNA fara. Det är ju inte alltid det går.

  Underbara plädar/täcken har det blivit här medan vi varit på vift!

  Vi hörs mera! Kram å kli!

  SvaraRadera