måndag 24 september 2012

Broderisöndag

Så är det då höst igen och dags!Igår bar det av in till stan på morgonen... men redig packning som vanligt! Det var äntligen dags för broderiträff igen! Det känns bra att det är höst så vi kan komma igång igen med träffarna!

Jag tyckte att jag hade packat ordentligt och fått med allt! Men...vad man kan bedra sig. Jag hade ju bytt hårddisk på min laptop och hade den gamla så ordentlig med mig... det skulle ju bli så bra det att inte behöva lägga in allt och slöa ner den nya! Men... jag hade ju glömt att jag måste installera broderiprogrammet på den nya hårddisken så jag kunde känna mig lite lurad! Fast jag kunde ändå brodera några vettexdukar och ändå ha trevligt  med de andra! Jag hade med mig den senaste pläden och ett smakprov på blocket Hunter´s Star... som vi gjorde på qulitgruppen för några veckor sen!

Jag åkte hem lite före de andra då min dotter Mita och dotterdottern Emma skulle komma på eftermiddagen. När jag kom hem var Mita i full gång med att tvätta våra fönster och innan jag hade maten färdig hade hon tvättat alla fönster! Oj... vad glad jag blev för det. Efter det åt vi Flygande Jakob med ris och sallad!!
Tänk att ha såna barn... det är inte så tokigt det! Fast egentligen är jag ju så frisk nu så jag kan göra sånt själv... men blev ändå hjärtans glad över den omtanken!

Idag var det Hildas tur att åka med matte till stan igen... på vet.besök. Hon är mycket bättre... Hornhinnan är läkt, men infektionen står kvar och vi får fortsätta med dropparna och återbesök igen nästa måndag! Veterinären påtalade igen att Hilda hade en väldig tur att det hela inte slutade mycket värre än det gjorde!

Jag är såå glad över att hon mår bra igen!! Jag passade på att fråga om Hildas vikt är bra nu eller om hon ska gå ner mer... men det är bra nu hon väger inte för mycket längre fastän hon väger 8½ kg! För att vara en dvärgschnauzer är hon lite storvuxen och hon lägger gärna på sig nåt kg för mycket om vi inte passar på henne. Hon är en stor och fyrkantigt bygd hund sa veterinären och då får jag väl tro på det!

Sotaren har varit här idag och det lämnar ju vissa spår det när man, som vi, har vedspis i köket och murspis i vardagsrummet! Men det är skönt att kunna elda när höstvindarna viner runt knutarna... så det är värt det lilla extraarbete somt blir av veden och vid sotning. Så jag har storstädat köket... tvättat kåpa, murstock och väggar. Torkat golvet och lagt på rena mattor... så nu känns det väldigt väldigt bra. Det är bara resten kvar nu och det är ju inte gjort i en handvändning men det får ta den tid det tar! Mitt rum står på tur så jag kan få undan allt som ligger framme! Det betyder: städa skåpen och rensa!!!

Så har vi det i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland i slutet av september månad 2012!

Var rädda om er därute och stor kram ifrån mig
Bibbi
10 kommentarer:

 1. Så skönt att Hildas öga är på bättringsvägen? Har hon fortfarande tratt?
  Och så härligt att få alla fönster tvättade.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Skönt att Hilda är bättre! Äntligen! (Hm, för inte hjälpte det att vråla efter besked med stora bokstäver, inte! ;))

  Vilken lyx med fönstren, det var verkligen snällt av dem!

  SvaraRadera
 3. Glad blir jag åt att läsa om allt positivt här hos dej. Hilda och broderisöndag och föntren tvättade, köket städat och skorstenarna rensade... oj, vad det händer bra saker!

  Att ögat inte är riktigt friskt ännu kan man väl stå ut med när det går så bra åt rätt håll iallafall. Nästa måndag är det säkert fint igen!

  Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Visst är det skönt med terminstarter....man kommer ju in i sina vanliga lunk igen!!Skönt att allt ordnat sig med vovven ,,och så skönt att få fönstren fixade!!kram

  SvaraRadera
 5. Väldigt va du har varit aktiv, skönt att få hjälp med fönstren förstår jag! Åh, vilken tur för Hilda att det inte blev värre än vad det blev...Synd bara att du inte fick så mycket broderat som du tänkt dig, men det kommer väl flera träffar..Kram ..

  SvaraRadera
 6. Jag håller med Dig om att det är en härlig tid när hösten kommer och man får träffas i sina sygrupper igen.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 7. Så skönt att Hilda liten är bättre ! Det där med vikten är svårt sen Axl blev kastrerad lägger han oxå lätt på sig, tycker han bantar förjämnan. Kram kram

  SvaraRadera
 8. Roligt att höra att du är ordentligt på G och visst är det svårt att få med sig allt man behöver när man ska iväg och sy. Skönt också att höra att din lilla vovve är på bättringsvägen. Kram

  SvaraRadera
 9. Det ser inte ut som om jag ska kunna svar på kommentarerna idag heller. Men ni ska veta att jag läser dem och är så glad över att ni tittar in... och skriver. Hilda mår mycket bättre och tratten är ett minne blott. Droppar behöver hon fortfarande med det är inget problem vare sig för henne eller mig!
  Kram

  SvaraRadera
 10. de är den snyggaste isolering jag sett hi hi, vill jag oxå ha ju.
  Sa efter förra broderiträffen till sambon att vi fundera på å åka till Gnarp hela sygänget som skulle handla tyg å avsluta med en middag. Vilket svar jag fick ( naturligtvis på skämt ) han sa vad skall de åka å köpa tygbitar ? De finns ju här massor som de kan hämta hos dej. å mat han kunde fixa middag duka långbord i garaget.Skulle just se ut de äta middag i de oljiga garaget he he. Så han tycker nog jag har redan för mycket isolering ..... men de kan man väl inte ha

  SvaraRadera