tisdag 4 september 2012

Quiltsöndag med Hunters star...

...och det var inte lätt!


Söndagen var vikt för Quiltkramarna och sydag! Sussi skulle lära oss att sy `Hunters star` och det var minsann inte lätt. Man måste ju TÄNKA och skära rätt!! Några hade ju börjat sy hemma så de blev färdiga lite snabbare än jag... mina block är inte färdiga än (idag tisdag)... men det kommer så sakta att fastna i mitt huvud också.


Mona hade tänkt sig att sy mörka stjärnor... men jag sa ju att det inte var lätt! Fast jag gillar hennes ljusa stjärnor förstås! Vi hade som vanligt en trevlig dag fylld med skratt och emellanåt lite ilskna kommentarer om hur svårt det var att få till dessa stjärnor! Men vi lär oss!!

En del av dagen gick åt till att planera vår kommande långa veckoslutsträff  som går av stapeln i oktober månad! Det blir roligt att träffa fler syglada quiltare än vi brukar vara i vanliga fall!


Jag passade på att ta en bild på Ankie och hennes nysydda löpare som en del redan sett i senaste numret av Fat Quarter! Jättefina är de och jag vill gärna sy en sån!

Jag var som vanligt trött när jag kom hem men är så glad över att jag kan vara med en hel dag igen och att jag slipper huvudvärken för det mesta! Alltmer sällan behöver jag använda starka tabletter för att hålla mig uppe och det är en ren vinst varje dag!


11 kommentarer:

 1. Det låter trevligt att Du har tillbringat söndagen med vännerna i Kviltkramarna. Hunters Star ser ut att vara ett roligt block att sy. Men den stjärnan har jag inte prövat ännu.

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid roligt att träffa gruppen och mötas i vårt gemensamma intresse. Det är också roligt att lära sig mer. Ingen kan allt men alla kan nåt!
   Kram

   Radera
 2. Hunter Star är snygg, är sånt som finns på "Vill-göra-listan". Och en trevlig dag verkar ni ha haft! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blir såå snygg så man kan sy många olika... när man kommit på hur man ska göra. Om man bara tänker efter lite så går det bra har jag märkt :D Vi har alltid trevligt!!
   Kram

   Radera
 3. Dessa dagar är som en vitaminspruta för mig och jag är så glad över dem! Jag gillar också den blocket!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Även på min "att-göra"-lista finns Hunters star. Det blir att "klura ut" utan någon speciallinjal.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att sätta igång... med den "vanliga" linjalen. du kanske klurar bättre än jag gör. Fast jag har faktiskt sytt några block färdiga :D
   Kram

   Radera
 5. Så fina stjärnor! Någon gång så ska även jag göra detta mönster :) Njuter av andras så länge.
  Hälsningar
  Gunilla i SALA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har gjort så mycket fint... jag har kollat!! Men... syr du mycket för hand?? Det kan jag inte längre med mina krassliga fingrar!
   Ha det gott i Sala!

   Radera
 6. Jag ler åt alla fackuttryck som jag inte behärskar, men förstår att det är precis detsamma som om jag skulle börja prata om scrapbooking o såna tillbehör och grejor *S*

  Finfina saker du och kompisarna gör!

  SvaraRadera
 7. Du har så rätt... jag begriper inte ett jota av de uttryck ni scrappare använder... men jag njuter ändå av att titta hos dig!
  Kram

  SvaraRadera