onsdag 29 augusti 2012

Lake Cabin är färdig...

 ... och jag känner mig rätt nöjd!
Tänk att jag faktiskt gjort två plädar den här månaden! Det hade jag aldrig kunnat drömma om och nu är det verklighet!Min version är lite smalare än originalet som är fyrkantigt... men det bjuder jag på... för jag tycker att man kan anpassa det man syr så det passar för ändamålet! Frihandsquiltningen som fanns i huvudet rann snart bort och ersattes av diagonala sömmar som jag faktiskt klarar av. På den breda bården måste jag ju bra prova lite och det går an om man  inte tittar på nära håll! Etiketten blir lika som den jag sydde till den andra pläden... som jag idag har överlåtit till mannan i huset. Han blev jätteglad för han har tittat snett på den sen den blev färdig och jag har sagt att den ska vara min! Hilda lyckades smita in i bilden så där bara när hon gick förbi... tror jag hon menade.


Nu ska jag nog vila några dagar innan nästa projekt får ta sin början. Jag är ganska mör i mina händer så det kan nog inte skada med lite vila för dem. Men inte alltför lång tid får det bli,

Och nu till Majas utmaning att sy nåt ur gamla tidskrifter varje månad det här året.
 Det passar ju bra att använda plädarna som ju kommer ifrån en inte alltför gammal användbar sak.I den finns massor med fina mönster på stora quiltar... den ska jag använda till mer helt klart! Allt utgår ifrån remsor. Jag gillar Majas idé... den sparkar nog igång en och annan som precis som jag har lite svårt att komma igång med nåt!Så nu känner jag mig nöjd med mig själv och känner att jag kan mer med mina "trasiga händer" än jag trodde innan. Min stora fasa har varit att jag ska bli så dålig att jag inte kan sy mer... men nu kan jag känna att det nog tar lite tid innan jag är där!

Så nu ska jag snart krypa ner i sängen och ligga och vrida mig i flera timmar... precis som jag gör alla nätter när det är fullmåne... den är ju på väg tillbaka nu... men den stör fortfarande min sömn! Fråga mig inte varför.. men så är det. Oavsett om det är mulet eller jag inte alls vet att det är fullmåne så händer samma sak... jag kan inte sova!! Men det går ju över och jag brukar sova ganska bra när det är över :D

Ha det gott och God Natt till alla er som kan sova
Kram
Bibbi

20 kommentarer:

 1. Jag tycker att Du har all anledning att känna Dig nöjd. Din Lake Cabin är urtjusig helt enkelt.

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag är väldigt nöjd och den kommer att värma gott!
   Kram

   Radera
 2. Jättefina kviltar, Bibbi!
  Den översta slår det mesta, tycker jag!
  Visserligen har du hämtat dom ur en bok, men jag gör ett undantag, du förtjänar verkligen att få vara med!
  Lycka till med dina framtida projekt och som vi båda vet så är varje dag med vår hobby och vart färdigt arbete en stor VINST!!!
  Kram
  Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maja! Slår det mesta är ju att ta i... men jag gillar också den bäst! Så klart att jag tokade till det med utmaningen... men är jätteglad att du tar dem med ändå!
   Nog är det en vinst när man känner att nåt verkligen funkar.
   Kram

   Radera
 3. Grattis till två färdiga plädar, dessutom urtjusiga!!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gratulationen mottages tacksamt!! Jag är nöjd med min bedrift!
   Kram

   Radera
 4. Du måste verkligen vara nöjd, två så snygga plädar som du gjort..Kram Immi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det kan du tro! Jag har redan börjat speja på en ny! Men ska inte sy den än!
   Kram

   Radera
 5. Grattis till dina färdiga arbeten som du har all andledning att vara nöjd med. Ja, det är väl bra om händerna får vila ett par dagar innan nästa projekt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu ska jag ta det lite lugnt och jobba med mindre projekt ett tag ! Men sen...
   Kram

   Radera
 6. Ursnygg är den där quilten och jag tycker att det är mer positivt än negativt när man inte följer mönster till punkt och pricka. Då blir det ju lite mer egen design av det hela. =)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är snygg det tycker jag med! Mönstret blev ju inte riktigt rätt när jag gjorde den lite smalare men det kan jag leva med!
   Kram

   Radera
 7. Den blev verkligen snygg. Jag tycker ofta det räcker med en enkel kviltning som inte förtar mönstret man lagt ner stor möda på.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Tack för det stödet... jag ville prova lite annat men fick ge mig och ser ju att det funkar ändå. Den värmer gottoavsett quiltningsmodell!!
  Här regnar det idag och är höstligt grått och mörkt!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Jättevackra kviltar!!! Jag är speciellt förtjust i Lake Cabin, var har du hittat mönstret till den?
  Kram

  SvaraRadera
 10. PS Jag har svarat på din fråga om pionfrö direkt till din epostadress.
  Vera

  SvaraRadera
 11. Hej Bibbi!

  Vilken inspirerande och lärorik blogg du har! Jag googlade på "att quilta", efter att varit inne på filtmakeriet.se, då jag blev nyfiken på hur man quiltar. Jag brukar annars ägna mig åt stickning och virkning :) Att quilta en filt blir kanske nästa pilotprojekt!

  Varma hälsningar från Victoria, Visby.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att du hittade hit! Att quilta blir lätt som ett gift i kroppen eller en drog... som inte dödar utan fyller en med lust att sy mer och mer!! Men... man blir fast och det är jag glad för. Så känn dig välkommen i quiltgänget!
   Kram
   Bibbi

   Radera
 12. Hej Bibbi!
  Tack för mönstret! Jag postar 5 olika sorters pionfröer idag, tyvärr hittar jag inte namn på tre av dem men jag återkommer om/när jag finner dem.

  SvaraRadera
 13. Det var så lite... kanske kan du nu sy en nesse lite enklare! Jag tittar förväntansfullt efter brevbäraren kan du tro! Tack snälla Vera!
  Kram

  SvaraRadera