fredag 24 augusti 2012

Lake Cabin...

                                                             ... färdig för mackning.


Här kommer en bild på toppen och nu återstår mackning, kviltning och till sist avslutnings-kanten. Inga tyger är köpta till den här pläden... bara gammal skåpmat som legat länge och inte riktigt passat till nåt jag velat göra. Det känns bra att högarna reducerats en del. En sån där charmpack har jag aldrig ägt... men börjar mer och mer förstå att det kan spara en hel del jobb att satsa på såna! Händerna skull allt må bra av att inte behöva skära så mycket! Det där med kviltningen är ju en fråga för sig... jag känner mig inte så trakterad av att frihandskvilta en så stor pläd. Några små råd skulle tacksamt mottagas!!Idag har jag låtit tvättmaskinen jobba och tre maskiner torkade ute på några timmar. Att laga mat är ju inget man kan smita ifrån och hundarna ska ha sitt... så dagen är fullspäckad. Tänk om det vore så enkelt att tvätten var klar i och med att maskinen startade... men så lätt gjort är det ju inte. Allt ska hängas och plockas in igen och strykas, hängas upp eller vikas och läggas  på sin plats igen. Är det bara vi kvinnor som vet tågordningen för det?? Ibland kunde det vara skönt att vara lik en lilja... blomma en tid och sen vissna och komma igen nästa år... lika vacker och oförstörd! Eller... kanske inte... det är nog lika bra att göra alltihop i ett sammanhang och sedan vissna ner! Men...liljorna är vackra!!

Jag sov gott i min lite uppfräschade säng och vakade bara två gånger under natten då vår lilla kråka hoppade upp och ville sköta om sin "valp"... som kunde ju gå sta och svälta ihjäl under natten annars! Galenpanna!! Men det går över på några veckor... så jag hinner bli både hålögd och övergödd :D

Det var lite om dagen idag här i det gula huset!!

Var rädda om er
Kram
Bibbi


16 kommentarer:

 1. Åååå så snygg den blev.
  Jag är ingen expert på frihandskviltning så jag kör för det mesta i diket eller raka sömmar på diagonalen med lagom stort mellanrum - eller en lätt vågig söm på diagonalen.
  Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blir nåt att värma sig i till vintern! Det där med att sy i dikena låter lockande... eller det vågiga! Jag ska fundera lite!
   Kram

   Radera
 2. Ditt arbete är SÅ snyggt!
  Jag skulle nog göra kviltsömmarna i alla de ljusa partierna.
  Sy lite loopar genom det ljusa och låt gärna looparna gå ut i det mörka så att du får mjuka, lite halvstora former.

  Liljorna är verkligen vackra!

  Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... jo jag tänkte väl att du skulle säga så... men jag är ju såå valhänt när det kommer till det där med frihandskviltning :( Får allt tänka ett varv till!
   Kram

   Radera
 3. "bara gammal skåpmat..." och av det blir det något så fint! Jag förstår att man syr ihop de olika lapparna på något förunderligt sätt men resten är förstås rena mysteriet för mig. Men du klurar ju alltid ut alla slags problem, det kommer naturligtvis att bli strålande bra.

  Tänk att du har så fina liljor fortfarande!

  Haha, lilla Hilda, hon är rolig hon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är på rätt väg i dina tankar på hur det går till :D Det löser sig med mina funderingar!

   Jag njuter av liljorna en stund varje dag så länge de orkar hålla ut!
   Hildaliten är en vovve för sig hon... föder en jättevalp varje gång :D

   Skön söndag ska ni ha om ni inte har åska förstås... det mullrar söderut... säger Märta och kryper ihop i fåtöljen!

   Radera
 4. Åhh Bibbi, det är underbart att läsa om dina öden o äventyr på nätterna :-). Vi hade en hund när jag växte upp som också "fick valpar", hon tog en tygdocka och gömde sig och den i ett skåp med vantar och mössor....

  Vad gäller quiltningen så kan du kanske klara dig genom att enbart sy runt de "fyrkanter som är "basen" för stjärnorna och bårderna runt om. Hoppas du förstår vad jag menar. Där skulle jag sy "in-the-ditch". Sen kan du ju koncentrera dig på att sy något fint mönster på bården.

  Man kan ju även nyttja brodermaskinen till att sy några "linje" designs i ytterbården.
  Men fundera lite så ger det sig nog.

  Väldigt väldigt fin blev den i alla fall

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du Lotta... ni slapp väl vara vakna på nätterna i alla fall?

   Du har förslag du som kanske inte är så dumma... lite mer kraft läggs på kanten!!
   Jag har bara en 140x200mm båge så brodermaskinen avstår jag nog ifrån till detta!
   det blir nog bra till slut!
   Kram

   Radera
 5. Riktigt fina kviltar du skapat... men var rädd om händer o axlar.

  Tokiga hundar... våra har pipbollar som valpar. Och tvättar dem i "skjärten" :)) (piphålet)

  Ha en bra helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så tokiga de kan bli... det var roligt det där med pipbollarna och tvättningen. Hos oss är det min ögonvrå som gäller... vad det nu har för likhet?!
   Det kan bli rätt jobbigt så jag får vända bort huvudet!
   Ha det gott
   Kram

   Radera
 6. Himla snygg kvilttopp av "skåpmaten". För att spara på axlar och händer kan man ju lämna iväg den för kviltning. Det är vad jag börjat göra och särskilt en sådan snygg topp. Jag lämnar till Maria Bussler.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde inte att den skulle bli så bra med de tyger jag plockade ihop!! Tänk att jag visste vad du skulle ge mig för råd. Här uppe vet jag bara en som gör såna jobb och hon rätt bra betalt! Jag vill ju göra det själv förstås... men det är ju ett alternativ så gott som något!
   Ha det gott och kram

   Radera
 7. Åhh vad fin den toppen är! Du verkar ha syflyt nu. Skoj, men var rädd om dig!
  Kramar Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blev den toppen... bra! Jag vågar inte säga nåt om syflyt... bara hoppas.
   Jag ÄR rädd om mig!
   Kram

   Radera
 8. Den blir jättesnygg din kvilt men när det gäller kviltning så kan jag inte ge några goda råd, behöver ju sånna själv när jag ska kvilta:o)) Kram Immi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får stötta varandra då Du kan lite och jag kan lite tillsammans blir vi jättebra!!
   Kram

   Radera