lördag 11 augusti 2012

Utflykten till Gnarp...

 ... blev en härlig dag!


På onsdagen samlade vi ihop oss och åkte iväg i två bilar. Jag körde den ena... och vi vände nosen norrut och körde E4. Vi var sex glada som åkte iväg för att fylla på förråden inför höstens start på syträffarna! Vi stannade vid Ångersjön och plockade fram vår medhavda reskost. Som vanligt hade vi mycket att prata om och en del att titta på fanns det också. Snyggt tycker jag !! Härliga färger har Susie använt helt i mina smak!

Vår grupp ska ha en syhelg  från torsdag till söndag i mitten av oktober och vi hoppas på deltagare från olika håll. Det ska bli roligt att träffa fler som har samma intresse.

Vår resa fortsatte och vid ½12-tiden var vi framme vid Wahlmans Textil i Gnarp. En stor butik möttes vi av... det var tyger från golv till tak och det var högt till taket! Ett eldorado för oss tygälskare! Men vi har ju alla en plånbok fylld till en viss gräns... så det blev till att välja! Men det blev ändå en hög med hem... en hög som skulle pressas in med det som redan finns här hemma.

Priserna ligger en bra bit under det vi får betala i butikerna i Gävle och det gråter man ju inte över! Ett par timmar vandrade vi runt och klämde och kände på tygpackarna, handlade betalade och fick oss var sin lunchkuong som delas ut till dem som handlar för 500:-. Sen åkte vi iväg till värdshuset och åt en god lunch, för att sen återvända till tygerna en stund till innan vi vände nosen söderut igen  med välfyllda bilar! Väl hemma igen stod regnet som spön i backen och vi var glada över att vara hemma igen med vår dyrbara last!

Jag var trött efter att ha kört 36 mil och det blev inget bloggande den kvällen utan jag knoppade in ganska tidigt och sov som en stock hela natten. en har jag klappat lite av och till på min hög och jag har börjat sy!!
Hela dagen igår satt jag vid maskinen och det är länge sen jag gjorde det. sytt har jag ju gjort men inte så intensivt som igår. Men jag tänker inte visa nåt än!! I morgon kan det bli!

Här har vi haft mulet väder hela dagen idag... men det har inte regnat i alla fall! Alltid finns det nåt att vara glad över i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland!!
Ha det gott därute!
Kram 
Bibbi 


19 kommentarer:

 1. Vilken underbar utflykt, nån gång ska jag ta mig en tur till Gnarp ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl värt ett besök!! Tänka sig tyger högt och lågt, vitt och brett!!
   Kram

   Radera
 2. Vad roligt för er!
  Tyger högt och lågt har jag här hemma,
  men det brukar inte vara svårt att fylla på i hyllorna när man hittar något som är tillräckligt lockande!
  Nu väntar jag med spänning på att få se vad du skapat!

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det var roligt!! Jag tror inte du har riktigt lika högt i taket... men du skulle väl behöva det tror jag. Med din fart och produktionsförmåga går det åt en del kan jag tänka!!
   Ta en paus ibland!
   Kram

   Radera
 3. Vad roligt med en utflykt till Gnarp. Det står på min önskelista.
  Nyfiken... Både på inköp och vad som kommer ur symaskinen.
  Kram o fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behåll det på listan och se till att det blir av nån gång!!
   Nyfiken får du vara liten stund till !
   Skön söndag till dig
   Kram

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Visst är det roligt med utflykter, särkilt när det gäller tyger:O))) Själv tar jag mig nog en liten utflykt till Panduro imorgon, nu har tyger gått ner till 30 kronor metern:)) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen värt att åka dit och få gå i den där pelarsalen av tyghyllor!
   Den största tygaffär jag varit i!
   Kram

   Radera
 6. Härligt med en utflykt till något man tycker om! Jag som inte ens kan sy i en knapp utan stor blodspillan, skulle inte uppskatta det lika mycket. Däremot tycker jag om att titta på resultaten av händer som kan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan tro att det var härligt och roligt hade vi också! Det är ju inte så dumt det heller! Titta du, vem vet du kanske börjar sy själv...nån gång i ett annat liv :D

   Radera
 7. Vilken härlig utflykt ni fick och förstår du var trött när du kom hem. Tog du ingen bild på dina inköp? Ska bli kul att se vad du syr på! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt och jobbigt... då kan man ta det jobbiga! Jag tittade på högen och tänkte: det är ju bara en hög med tyg... inget att ta en bild på. Men kanske ändå så alla får se vilka fina tyger det fanns där :D. Jag köpte ju inte allt dom hade förstås :D
   Kram

   Radera
 8. Nämen... varför i hela friden SA du inget??!?! Jag hade kommit som ett skott till Gnarp och gått i tygaffären, jag också. Har aldrig varit där, men de annonserar flitigt i Sundsvalls Tidning.

  Bibbi! Det hade ju varit så kul att få träffa dej IRL!!!!!!

  SvaraRadera
 9. Meen... jag tänkte på det när jag såg Jättendalsskylten, men då var det ju för sent!
  Det blir fler turer dit men kanske inte nu på ett tag. Då ska jag tänka mig för... jag vill gärna träffa dig också!!
  Kram och kli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kunde ringt mej! Jag hade genast kastat allt jag hade för händer och dragit iväg med min privatchaufför, 14 dagar yngre än du *ler* Alla gånger!

   Sy nu som en tok så tyget tar slut fort och ni måste åka norröver igen!

   Kram & kli!

   Radera
  2. Meen jag svarade ju här... men glömde nog "publicera"... bråttom bråttom...
   Jag jag vet men inget telefonnummer då... vet du! Det hade verkligen varit roligt att träffa dig och chauffören! Men nån gång ska det bli!!
   Kram

   Radera