söndag 12 augusti 2012

Blinka lilla stjärna där......

... säg mig var Hilda är.


Jag har sytt och sytt i två dagar och nu är toppen färdig! Lite större än den är på mönstret sydde jag den. Jag har kommit fram till att det inte går att ha filtar hos oss... av vilken form det vara må... då vi har en hund som fäller alldeles otroligt mycket päls och den fastnar överallt. Speciellt på filtar... så nu blir det plädar som jag ska sy istället! Det här är den första i en rad av kommande med olika mönster. Tygerna hade jag redan förutom det till ramen som jag hittade jag på Wahlmans i Gnarp.

 Mina händer är ju inte så krya så jag har länge trott att jag inte skulle kunna göra så stora objekt längre, men jag kunde inte låta bli att prova med en pläd. Den är ju inte lika stor som ett dubbelöverkast! Vi får väl se hur det blir när jag ska kvilta den.

Imorgon blir det mackning och kviltning. Nån handsömnad blir det inte tal om, men det kan jag smita undan eftersom jag inte kan hålla i en liten nål. Men det finns värre saker än att inte kunna sy för hand så det gråter jag inte över!

Det är så roligt att sy igen och jag hoppas att den känslan håller i sig... för jag har många planer för den kommande tiden!!

Tänk att det sys igen  i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland!!

Ta vara på varandra där ute
Kram
Bibbi


25 kommentarer:

 1. Aha... det var sånt här vackert det syddes på.
  Himla läckert med svart o rött! Bra jobbat... och så flitigt att bli klar på två dagar, så snabb har jag aldrig varit med sömnaden :))

  Hoppas det går bra med fortsättningen också.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du... jag har verkligen jobbat idogt och roligt har det varit!! Idag håller jag på med resten och det är inte lika roligt... men det går det med!
   Kram

   Radera
 2. Vad jag kan känna hur härligt det är att vara igång med det kreativa! Och att sy är ju sååååå roligt!!! Ja, inte lapptäcken för min del, då. Men jag gillar verkligen min symaskin så jag gläds med dej, hjärtinnerligt mycket!

  Vackert täcke har du sytt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fördelen med att sommaren går mot sitt slut att det blir tid och lust till mer inneaktiviteter! Att sy är ju bara såå roligt bara man kommer igång! Nu ska alla våra pälsfångande filtar bort och in med lite nytt!
   Kram och kli

   Radera
  2. Och jag som alltid trott att strävhåriga trimraser inte fäller hår i nån större utsträckning...?!

   Radera
 3. vilken tjusig kvilt, just den lijalen står på min köpa lista! Kram....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den linjalen tror jag nog att du har... det är bara remsor! Lätt som en plätt!!
   Kram

   Radera
 4. Sitter här med dreggel ner till armbågarna!! Jisses så snyggt!! Kul att det sys igen hos dig ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte behöver du dreggla... bara titta i dina gömmor där finns allt du kan önska! :D
   Kram

   Radera
 5. Svar
  1. Tänk vad man kan göra med lite tyg och roligt är det!

   Radera
 6. Härligt Bibbi att din sylust har kommit tillbaka och vilket fint alster du har sytt och så snabbt. Det här med händer som inte vill är inte så kul, men som väl är kan man sy mycket på maskinen! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns skönt att sy igen och jag hoppas att det så förblir! Men man vet aldrig hur fort det blir färdigställt. Jag har en del UFO:n liggande och det kan ju bli fler om jag inte passar på nu när lusten finns :D
   Kram

   Radera
 7. Snyggt jobbat Bibbi!
  Visst är det härligt att bara sätta sig och köra?
  Efter en tids träning så har jag också insett att det går att sy lukkekanter på maskin och handkvilta har aldrig varit min grej.
  Lycka till i fortsättningen!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ja... lite... men det är inte färdigt än :D Fast jag börjar se slutet på nåt jag gillar. Det är så skönt att se att jag kan klara ett större jobb utan att överfallas av den jobbiga huvudvärken. Hade trott att livet skulle vara omskuret för all framtid. Så jag är jätteglad!!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vilket läckert täcke det blir! Härligt att du är på G Bibbi! Kramar Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt och så lätt att sy! Det är bara såååå skönt att ha vaknat till igen efter törnrosasömnen :D och känna att kroppen och knoppen håller!
   Kram

   Radera
 10. Hundarna kommer att få divalater! Ett sånt fint lyxtäcke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måhända det... men andemeningen är att slippa dessa pälsbemängda plädar vi (jag) nu hålla rena och fria från allergener. Att det sen blir snyggt är ju bara bonus det :D Kuddar och plädar är Märtas bästa sovplatser hur blöt hon än är... även efter torkning i badrummet:D Men vad gör man inte för sina vänner? :D
   Ha de!!

   Radera
 11. O vilket fint täcke!! Skulle kunna tro att du väljer färger så det matchar hundarna... *ler* Så skönt att sylusten är tillbaka o värk o sånt håller sig på avstånd...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt och framförallt lättsytt !! Du slog allt huvudet på spiken... den tanken fanns så klart :D Helsvart hade inte varit så lyckat då det är Märta-grå som fäller päls!
   Huvudvärken klarar jag mig alldeles förträffligt utan och håller den gärna på avstånd!
   Kram

   Radera
 12. Snyggt är det och genom dina skrivna ord kan jag riktigt höra hur glad du är att det sys igen i det gula huset mellan hav och sjö ! Kram

  SvaraRadera
 13. Jo det är som en gåva från ovan... utan att det regnar :D
  Kram

  SvaraRadera
 14. Det var snabbt sytt. Den blev jätteläcker. Har själv sytt en likadan, kombon svart/vitt och rött gillar jag.
  Själv har jag de senaste dagarna ägnat mig åt städning och organisering av syrummet.
  Ses vi på söndag? Hoppas du får behålla syinspirationen. Det var nog turen till Gnarp som gjordet´ :) Kram Ankie

  SvaraRadera
 15. Tack Ankie! Jag tycker om den jag med... men tog ju i lite för mycket så det blev stopp ett tag. På söndag tänker jag komma och får sy färdigt då, om det inte blir innan dess!
  Trevligt var det på Gnarpresan... det kan vi göra om nån gång!
  Kram

  SvaraRadera