måndag 27 augusti 2012

Funderar och försöker...

... men det går inte att frihandeskvlita detta stora täcke... inte för mig i alla fall!


 Så... sorry Maja... inga  loopar, inga nånting, inte ens i dikena!! Bara diagonalstickningar... runt stjärnorna och sen kanske lite runt ramen om jag får till det! Jag får nog sätta mig och träna från grunden igen om jag ska kunna få till det! Jag har dragit i bilden åt alla hål så den ser skevare ut än den är i verkligheten... Hade kameran i fel vinkel när jag tog bilden  för att ha nån att visa :D Jag har inte hunnit göra avslutningskanten så det blir en bättre bild i morgon... hoppas jag.

Jag kom ju på att jag kan använda plädarna till Majas "gamla tidningar- utmaning" och jag hinner innan månaden är slut. Bra va??

Nu ska jag störta i säng och sova sju kvartar i timmen så jag är pigg i morgon och kan sy färdigt!

Kramen och God Natt
Bibbi

10 kommentarer:

 1. Vet du Bibbi, det var just så som jag menade att jag skulle kviltat, med en och annan liten loop till!
  Jag gillar ditt val!
  Sy i diket är inget för mig.
  Än slinter jag hit och än dit, men oftast inte i diket!!!
  Kul att du vill vara med på tidningsutmaningen!
  Bra att du påminner mig!
  Augusti börjar ju ta slut!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är snäll du Maja! Precis så du menade :D Det där med loopar får jag allt träna på igen om det ska bli nåra såna! Så klart att jag vill vara med når jag kom ihåg det!
   Kram

   Radera
 2. Jag scrollade ner och såg hela ditt fantastiskt vackra täcke - ett riktigt hösttäcke!! Det gjorde mig sugen på att sy ett eget i vackra, höstiga färger. =)
  Är det pga värk du inte klarar quiltningen? Då fixar du inte handquiltning heller, misstänker jag?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du... det är tänkt att jag ska kunna värma mig under det när höststormarna börjar dra fram! Det kan varmt rekommenderas... redan känner jag!Leta igenom tyggömmorna!
   Du gissar helt rätt... mina händer vill inte längre samma sak som jag och de kan inte heller! Det var länge sen jag kunde sy nån längre stund med en liten synål. Att sy fast etiketterna är ungefär vad jag klarar.
   Kram

   Radera
 3. Vilket vackert täcke!!! Riktigt mumsigt att krypa inunder höstliga ruggiga kvällar ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lizzan! Det har redan börjat så jag får skynda mig göra färdigt!
   Kram

   Radera
 4. Hade missat ditt täcke som du visade häromdagen, du har sytt ett underbart täcke och att kvilta på diagonalen är aldrig fel. Visst är det trist när inte händer och fingrar inte riktigt fungerar med det är bara att gilla läget och fundera över andra lösningar som du har gjort här. kram

  SvaraRadera
 5. Tack Catarina! Det är bara att ta skeden i vacker hand vilken det nu är... (jag är vänsterhänt) och göra så gott man kan. Det får bli så och det blir bra ändå!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar täcke, Bibbi! Den är fantastisk fin! Du är så himla duktig på quiltning, önskar att jag hade din tålamod.

  SvaraRadera
 7. Åhhh... du har allt tålamod som kan sitta i timmar för att göra en blomma! Det kallar jag tålamod min vän!! Men du har rätt... täcket blev bra!!
  Kram

  SvaraRadera